29 Αυγούστου 2009

Η Ζωή ενός ανθρώπου!!!

Επιτρέψτε μου να αναφέρω τα παρακάτω λόγια και ιδέες οι οποίες, όμως δεν ανηκουν σε εμένα αλλά αποτελούν στοιχεία ενός βιβλίου που πρόσφατα, διάβασα.

Αν είχαμε την δυνατότητα να ζήσουμε δύο ζωές, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά...
Θα ζούσαμε την πρώτη ζωή μας σαν πρόβα, με σκοπό να ζήσουμε καλύτερα την δεύτερη!!! Αλλά, δυστυχώς ή ευτυχώς διαθέτουμε μία μόνο ζωή και μάλιστα, μικρής διάρκειας. Επομένως δεν έχουμε ντην δυνατότητα και την πολυτέλεια, ίσως, ναπραγματοποιήσομε έστω μία πρόβα!!!
Αν επίσης παρομοιάσουμε τη ζωή μας με θεατρικό έργο, ίσως μπορούμε να πούμε πως οφείλουμε να παίξουμε μία παράσταση χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι! Τί σημαίνει αυτό? Σημαίνει πως, μάλλον, πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για μία και μόνη φορά!!!
Σε αυτό, λοιπόν το έργο που μόνοι μας κατασκευάζουμε κάθε ασήμαντη (φαινομενικά) στιγμή, ο καθένας μας είναι σεναριογράφος, ηθοποιός και μάλιστα πρωταγωνιστής!!! Αλλά, δεν είμαστε μόνο αυτά. Είμαστε ταυτόχρονα και το κοινό που παρακολουθεί την παράσταση και εμείς θα χειροκροτήσουμε ή θα αποδοκιμάσουμε τους ηθοποιούς... Εμείς οι ίδιοι θα κρίνουμε το έργο στο τέλος, εμείς θα κρίνουμε τους εαυτούς μας!!!

Οι επιλογές που κάνουμε κατά την διάρκεια της ελάχιστης προετοιμασίας μας θα καθορίσουν την ποιότητα της παράστασης! Για να πετύχουμε, έτσι στην ζωή μας ίσως χρειαστούμε κάποια όπλα διότι δεν είναι μόνο παράσταση αλλά και μάχη η ζωή!!! Αυτά τα όπλα δεν είναι άλλα από τις αξίες που κουβαλάμε από παιδιά και αποτελούν πυξίδα που μας οδηγεί στον προορισμό μας. Αυτογνωσία, ενδοσκόπηση, κατανόηση των συναισθημάτων, των αδυναμιών και των δυνατοτήτων μας είναι μερικά όπλα που κρίνονται απαραίτητα για τον αγώνα!
Αν καταφέρουμε όλα τα παραπάνω, ίσως να καταφέρουμε να ζήσουμε μία ζωή χωρίς να την αφήσουμε να μας ζήσει αυτή!
Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε... Όταν ρώτησα έναν, κατά την άποψή μου, σπουδαίο άνθρωπο, ποιός είναι ο σκοπός ύπαρξης του καθενός, μου απάντησε: Ο καθένας μας οφείλει να ζει για τον εαυτό του και να ανακαλύπτει το σκοπό του αλλά δεν πρέπει να ξεχνά πως ο κοινός σκοπός όλων μας είναι να χτίσουμε ένα κόσμο όπου θα είμαστε υπερήφανοι να ζουν τα παιδιά μας!!!

2 σχόλια :

Crux είπε...

Όπως λέει και ένας γνωστός τραγουδιστής είμαστε ηθοποιοί και συγγραφείς στην ταινία της ζωής.
Βέβαια εκτός του ότι ζούμε για εμάς είναι απαραίτητο να ζούμε και για τους συνανθρώπους μας.Η συνεργασία είναι απαραίτητη για να γίνει καλύτερος ο κόσμος που ζούμε.Αυτή τη στιγμή δυστυχώς οι περισσότεροι νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους δίνοντας το εντελώς λάθος παράδειγμα στα παιδιά τους.
Για να το πάω λίγο παραπέρα(μιας και το συνηθίζω άλλωστε) εκτός απ΄το τομέα της συμπεριφοράς των παιδιών μας,πρέπει να ενδιαφερθούμε και για το περιβάλλον που θα ζούνε και απ΄ότι φαίνεται αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα και δεν δράσουμε αμέσως,αυτή τη μέρα,κάθε μέρα και με κάθε μέσο μιας και αντίπαλος είναι το κέρδος,τα παιδιά μας θα ζήσουν σε εποχές που τα δέντρα και η φύση την οποία εμείς απολαμβάνουμε τώρα,δεν θα υπάρχει στο μέλλον.

Crux είπε...

Μέσα από τη συνεργασία και τις συναναστροφές ανακαλύπτουμε και τον εαυτό μας.Όταν φερόμαστε ατομικά και εγωιστικά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις κριτικές των δικών μας ατόμων δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας.Αυτός εξάλλου είναι και νόμος του σύμπαντος.Η συνεργασία και η αγάπη μεταξύ μας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή μας.