28 Αυγούστου 2009

Εκτεθειμένοι στους πάντες.

Απ΄ότι παρατηρώ ο αριθμός των ανηλίκων που δημοσιεύει την ταυτότητά του στο διαδίκτυο αυξάνεται συνεχώς.Υπάρχει άγνοια κινδύνου.Αλλά ούτε και οι ενήλικοι δεν θα έπρεπε να νιώθουν τόσο ασφαλείς τη στιγμή που σε ένα προφίλ μπορεί κανείς να μάθει πολλά για αυτούς.
Σε πολλά site που συχνάζουν νέοι παρατηρούνται πραγματικά ονοματεπώνυμα χρηστών.Όπως hi5,myspace,facebook.Ειδικά στο τελευταίο θα έλεγα πως ένα 90% των χρηστών δηλώνουν το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο.
Δεν θα θεωρούσα φυσιολογικό να δίνεις τις πληροφορίες σου και να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου στο ίντερνετ.Γιατί όπως προείπα εκτίθεσαι στους πάντες.
Η λέξη πάντες κρύβει πολλές συμπεριφορές.Μπορεί να είναι φυσιολογικές και σοβαρές,μπορεί όμως να είναι ακριβώς το αντίθετο : επικίνδυνες και ψυχασθενικές.Οι ανήλικοι συνηθίζουν να εκθέτονται στο ίντερνετ εξαιτίας της αντίληψής τους για τον κόσμο.Πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο άτομο απ΄τους λεγόμενους πάντες το οποίο λόγω μιας φωτογραφίας ή μιας δημοσιευμένης άποψης ή ιδεολογίας να θελήσει να κάνει κακό σε κάποιον.Στους νέους υπάρχει η αντίληψη της ακεραιότητας και του ρόδινου κόσμου.
Επιπλέον έτσι αρχίζει να χάνεται το δικαίωμα της ανώνυμης έκφρασης.Σε λίγο καιρό απο τώρα για να εκφραστεί κάποιος θα είναι αναγκασμένος να δημοσιεύσει την άποψή του μαζί με την ταυτότητά του και ρισκάροντας στην ουσία εάν η ιδέα του είναι αντίθετη με την εξουσία.Με αποτέλεσμα στην ουσία την αποτροπή έκφρασης διαφορετικής γνώμης από την κατεστημένη.
Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν αλλά και δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.
Αυτή η τρέλα το να διαφημίζουν ανήλικοι τον εαυτό τους στους πάντες πρέπει να σταματήσει.Και δεν θα σταματήσει απ΄τις ιστοσελίδες αλλά απ΄την προσοχή που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :