19 Μαΐου 2010

Συμβουλή μαγειρικής.

Δεν είναι μονάχα η γεύση που καθιστά το φαγητό ωραίο. Για να κερδίσει την εντύπωση το πιάτο σας πρέπει να συνδυάζει την απόλαυση της γεύσης με το σωστό σερβίρισμα. Ο αξιολογητής προτού γευτεί το φαγητό θα το κρίνει με βάση την εικόνα του. Οπότε προκειμένου να εξασφαλίσετε θετικά σχόλια πρέπει κατά κάποιον τρόπο να "στολίσετε" το πιάτο σας. Παραδείγματος χάρη, η μακαρονάδα που μου σερβιρίστηκε σήμερα δεν μπορούσε παρά να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

8 σχόλια :

Ευρύνοος είπε...

χαχαχα

όταν η σάλτσα "μιλάει"..!

καλοφάγωτη :)

Crux είπε...

Καλησπέρα Ευρύνοε.
Οι αναρχικές μακαρονάδες είναι η αδυναμία μου :D

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Crux με την arte de manger σου!

humanity είπε...

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟΥ,ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ.."ΣΤΟΛΙΣΜΟ" ΤΟΥ!

ΧΑ ΧΑ!ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Crux!

Crux είπε...

Γεια σου Χρωματιστή.
Σπεσιαλιτέ το πιάτο, πεντανόστιμο.
Η σωστή τροφή για κάθε επαναστάτη :D

Crux είπε...

Γεια χαρά σκαλιστήρι.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως το στόλισμα κρατάει για λίγο. Όσο χρειάζεται πάντως πριν καταβροχθιστεί η μακαρονάδα.

tiktos είπε...

κρατάς την σάλτσα ως έχει και την επόμενη φορά όταν βράζουν τα μακαρόνια να προσθέσεις και μελάνι σουπιάς.

το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει

Crux είπε...

Καλημέρα Τίκτε.

Πρώτα το μελάνι για να μαυρίσει και να έχουμε φόντο και μετά τη σάλτσα.