28 Αυγούστου 2009

Δύο νεκροί εργάτες μέσα σε ένα μήνα στη Λάρκο.

Έχει καθιερωθεί πλέον στην Ελλάδα ο εργασιακός Μεσαίωνας.Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών δεν λαμβάνονται μέτρα συντήρησης και προστασίας τα οποία κοστίζουν και δεν είναι προσεδοφόρα για τα αφεντικά.
Το 2008 είχαμε περίπου 26.000 εργατικά ατυχήματα και 142 νεκρούς.Αυτό το αίσχος συνεχίζεται μιας και αυτό είναι που κηρύττει το σύστημα.Λειτουργήστε και πλουτίστε ελεύθερα παραβλέποντας τα δικαιώματα του εργάτη.
Αν είχε γίνει έλεγχος μετά τον πρώτο νεκρό εργάτη τότε θα επιβάλλονταν αυστηρά μέτρα και μεγάλα πρόστιμα για την προστασία των μεταλλωρύχων.Πολύ πιθανόν με μια σωστή κυβέρνηση και επιτροπή να έκλειναν τα αφεντικά και μέσα στη φυλακή.Οι εργάτες όχι μόνο παίρνουν χαμηλούς μισθούς,αλλά δουλεύουν με κίνδυνο τη ζωή τους.Αυτά υποτίθεται ότι δεν γίνονται σε μια προχωρημένη χώρα όπως τη βαφτίζουν οι πολιτικοί μας.
Αδιαφορία για τους εργάτες και τη σωματική τους ακεραιότητα παραβιάζει το νόμο και σημαίνει δολοφονία.Δυο συνεχόμενες δολοφονίες σημαίνει ότι το μεταλλωρυχείο πρέπει να κλείσει.Και το κράτος είναι αναγκασμένο να απασχολήσει τους εργάτες.
Φανταστείτε πως θα ήταν να δουλεύετε εσείς ή ένας συγγενής σας σε ένα μεταλλωρυχείο να σας λένε να φτιάξετε ένα καζάνι και να πέφτει πυρακτωμένη λάβα επάνω σας εξαιτίας ενός καθυστερημένου και πανηλιθίου το λιγότερο που μπορώ να πω αφεντικού.

2 σχόλια :

Αντισθένης είπε...

Η πολλή δουλειά τρώει τον εργάτη- Οι πολλοί εργάτες τρώνε τον αφέντη.
VENCEREMOS!!!

Crux είπε...

Σωστός !