28 Αυγούστου 2009

Παμπάλαια πυροσβεστικά,αδικοχαμένοι πιλότοι.

Δυστυχώς συνέβη ξανά το ίδιο περιστατικό.Φέτος έχουμε πάλι νεκρό πιλότο πυροσβεστικού αεροσκάφους.Ήταν ένας έμπειρος πιλότος που είχε κάνει πολλές ώρες πτήσης.Το αρχέγονο όμως αεροσκάφος που του έδωσε το κράτος τον οδήγησε στο θάνατο.
Πόση συντήρηση μπορεί να γίνει και πόσο επιτρέπεται να είναι σε λειτουργία ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος 27 χρονών με συμπληρωμένες 4.733 ώρες πτήσης?
Μετά το 1974 έχουν πέσει 32 πυροσβεστικά - ψεκαστικά αεροσκάφη, προκαλώντας το θάνατο σε 19 πιλότους και αυτό επειδή οι κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα κέρδος να χαραμίσουν τα χρήματά τους εκεί πέρα.Προτιμούν να κάνουν business με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα χωράφια παρά να ενδιαφέρονται για την ακεραιότητα των πιλότων.
Κάθε χρόνο ακούμε το παραμύθι ότι η πυροσβεστική είναι πιο έτοιμη από ποτέ και κάθε χρόνο καιγόμαστε.

Κάθε χρόνο βγαίνουν οι ίδιοι στα κανάλια και δικαιολογούνται λέγοντάς μας πως τα δάση θα ξαναγίνουν δάση και κάθε χρόνο φυτρώνουν κτίρια.Είχαν θράσος να χτίσουν λίγο μέχρι και στην Πάρνηθα.Για την ακρίβεια 62,5 στρέμματα.Φωτιά = εργολαβικά σχέδια.
Μπορεί τα κανάλια να σταμάτησαν να μιλάνε για τις φωτιές,εμείς όμως τα ξαναλέμε και δεν ξεχνάμε.
Τα συλλυπητήριά σου και η θλίψη σου πρωθυπουργέ δεν θα αναστήσουν το νεκρό πιλότο ούτε θα απαλύνουν τις ψυχές των δυο παιδιών του και της συζύγου που αφήνει πίσω του εξαιτίας του άθλιου και απαράδεκτου εξοπλισμού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :