4 Αυγούστου 2012

Βαθιά ανάσα



Για σας τους λίγους και καλούς που επισκέπτεσθε ακόμα το ημι-εγκαταλελειμμένο μπλογκ δηλώνω πως αφήνω προσωρινά το surfing και πάω για μπάνιο. Είναι καλό να πάρουμε όλοι μια βαθιά καλοκαιρινή ανάσα γιατί προβλέπονται μεγάλες βουτιές για τη νέα σεζόν που ακολουθεί. Άλλωστε για πόσο καιρό ακόμη θα κρατήσει η καλοκαιρινή ψευδαίσθηση ξεγνοιασιάς κι ευημερίας; Λίγα καλοκαίρια μείνανε μέχρι να μας κοπεί το γλέντι. Σε πολλούς ήδη κόπηκε. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο τεμαχισμένος λαός θα βάλει ποτέ μυαλό, αν θα καταφέρει έστω και μια φορά να καταλήξει σε μια κοινή απόφαση όπως περίφημα κατορθώνει η συμμαχική του κυβέρνηση. Αλλά απ' όλες τις ονειροπολήσεις μου αυτή φαντάζει η πιο ουτοπική.
Εύχομαι καλή δύναμη κι αγάπη σ' όλους σας. Είναι η μόνη που δεν μπορεί να ιδιοποιηθεί στο ξεπούλημα. Το μόνο σταθερό θεμέλιο όταν όλα γκρεμίζονται. Θα επιστρέψω δημοσιεύοντας ένα διήγημα που γράφω με ρυθμούς χελώνας αυτές τις μέρες. Μέχρι τότε σας χαιρετώ.

ΥΓ. Να μην ξεχάσω να τρέφω την ελπίδα με τόλμη.

2 σχόλια :

humanity είπε...

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,Ο,ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ!ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΝΟΙΑ",ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ,ΠΟΣΟ "ΓΕΛΟΙΑ",ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μπάνια... όλα θα σε περιμένουν εδώ και εκεί έξω... η πόλη δεν φεύγει... την κουβαλάς... Κοίτα να αλλάξεις παραστάσεις και να γυρίσεις πιο γεμάτος με εικόνες