6 Σεπτεμβρίου 2011

Replay

Παίρνω τον τίτλο ως δικαιολογία και δημοσιεύω για τρίτη φορά το ίδιο βίντεο.
Και ποιος ξέρει, ίσως προλάβουμε να σώσουμε ό,τι ακόμη σώζεται....

1 σχόλιο :

Crux είπε...

To video είναι πολύ καλό, απεύχομαι ένα τέτοιο μέλλον, αλλά μοιάζει με μια παράσταση θεατρική που είδα πέρσυ, η ιστορία διαδραματιζόταν σ΄ένα υπόγειο καταφύγιο όπου ζούσαν οι άνθρωποι χωρίς να μπορούν να βγούν έξω. Συμπίπτουν οι καλλιτεχνικές απόψεις και αυτό είναι ύποπτο όπως η ταινία του Κουροσάβα, "Τα όνειρα" νομίζω.

Καλησπέρα Ματίνα,
Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά τα μηνύματά σου στέλνονται στο e-mail μου αντί να σταλούν στο blogger, γι' αυτό αντιγράφω εδώ. Νομίζω είχες ξανασχολιάσει στο παρελθόν κι είχε γίνει το ίδιο. Δοκίμασε να σχολιάσεις πατώντας πάνω στο "Άνοιξαν το στόμα τους" ή ενώ βρίσκεσαι στο link της δημοσίευσης να πατήσεις κάτω στο "Δημοσίευση σχολίου"

Σχετικά με την απάντησή σου, υποθέτω πως στη λέξη ύποπτο δίνεις τη σημασία του ανησυχητικού.
Πράγματι αυτό είναι το μέλλον, όχι το άμεσο αλλά ούτε και το πολύ μακρινό. Αναρωτιέμαι τι αξία θα έχει η ανθρώπινη ζωή σε μια τέτοια εποχή. Εστιάζω σε ένα σχόλιο που έγραφε : he wanted to live not to survive.
Η φύση, κάτι το τόσο αυτονόητο σήμερα, είναι δώρο και ταυτόχρονα απαραίτητο συστατικό για την ισορροπία μας, ψυχική και σωματική.
Βέβαια η φύση δεν εκδικείται αλλά προειδοποιεί. Χαμένοι τελικά είμαστε εμείς οι ίδιοι και όλα τα είδη που σέρνουμε μαζί μας στην καταστροφή. Η φύση έχει μηχανισμούς που της επιτρέπουν να ανακτά την ισορροπία της.


Ένα ενδιαφέρον βιντεάκι του αξέχαστου Carlin εδώ :

http://www.youtube.com/watch?v=SKGbSvB_J5Y&feature=results_video&playnext=1&list=PL1F2799C5F0912EC3