2 Ιουνίου 2011

Περί επαναστάσεων...



Το βίντεο βρήκα απ΄τον Ευρύνοο.

Ας ενημερώσουμε τον κόσμο ότι οι διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων δεν περιορίζονται μόνο στους πολιτικούς αλλά αφορούν και τους δημοσιογράφους, έτσι απλά για να καλύψουμε τη δημοσιογραφική αυτή παράλειψη.
Το σύστημα πράγματι μοιάζει να καταρρέει αλλά αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα με
αλλαγή προς το καλύτερο. Ας προειδοποιούμε και ας διατηρούμε επιφυλάξεις για να μην πιαστούμε αδιάβαστοι. Φυσικά και πρέπει να υπάρξει αλλαγή, φυσικά και πρέπει να ανατραπεί ο καπιταλισμός αλλά καλύτερα να μην υποτιμούμε τους αντιπάλους μας. Γιατί αυτοί συνηθίζουν να κοιτάνε μακροπρόθεσμα, να προβλέπουν και να προκαθορίζουν καταστάσεις. Η ιστορία του πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι δεν αρκεί μια επανάσταση για να κερδηθεί η ελευθερία. Ο πιο δύσκολος αγώνας είναι αυτός που ακολουθεί μετά την ανατροπή των κυβερνήσεων, μετά τις επαναστάσεις διότι τότε ο λαός χάνει συνήθως τη δυναμικότητά του και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Τις τελευταίες μέρες η οργή του ελληνικού λαού αλλά και του κόσμου γενικότερα όλο και μεγαλώνει κι αυτό θα' χει αναπότρεπτη συνέπεια μια μεγάλη πολιτική ρήξη. Ίσως και να βιώσουμε την καθαίρεση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Ας μη βιαστούμε όμως να σηκώσουμε τα λάβαρα της νίκης.
Τα τελευταία λόγια του Ισπανού : Αλλαγή σε τι ; Ε, αυτό εξαρτάται απ΄το τι θα κάνουμε.

ΥΓ. Για όνομα του θεού, αφήστε τον μπεμπέκο να βγει απ΄το καπί, δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις, θα μας πάθει κανένα ψυχικό τραύμα.
Ένα νανούρισμα αφιερωμένο σ' όλους τους βουτυρομπεμπέδες, βουλευτές και μη.




3 σχόλια :

Ευρύνοος είπε...

"Το σύστημα πράγματι μοιάζει να καταρρέει" γράφεις..

μάλλον σαν το φίδι αλλάζει δέρμα τούτη την εποχή φίλε..

έτσι μου μοιάζει εμένα..

καλησπέρα..

Crux είπε...

Καλημέρα Ευρύνοε.

Έχεις δίκαιο, δεν πρόκειται για κατάρρευση αλλά για αλλαγή σκηνικού. Όπως ακριβώς πολλές χώρες της Ευρώπης πέρασαν απ΄τον φασισμό και το ναζισμό στο σημερινό νεοφιλελευθερισμό. Ουσιαστικά αλλάξαν μόνο τα πολιτεύματα κι όχι οι κάτοχοι των μεγάλων κεφαλαίων. Δόθηκαν μόνο περισσότερες ατομικές ελευθερίες έτσι ώστε να μετριαστεί η πίεση και η αντιδραστικότητα του λαού.
Και τώρα όμως τι ακολουθεί ;
Ένα τόσο έντεχνα στημένο πολιτικό σκηνικό που έδινε ένα ψευδές αίσθημα ελευθερίας, που κατόρθωσε να χειραγωγήσει κόσμο, να αμβλύνει και να μαγαρίσει τη σκέψη του προωθώντας ατομισμό, ανταγωνισμό, ιδιοτέλεια και καταναλωτισμό, τώρα χάνει την εκτίμησή του.
Μπορεί άραγε να εφαρμοστεί τώρα ένα παρόμοιο σύστημα το οποίο θα ξεγελάσει πάλι τον κόσμο ;
Δεν είμαι σίγουρος.
Αυτό που φοβάμαι είναι μια παλινδρόμηση στο φασισμό με μόνη διαφορά ότι τη δύναμή του θα ενισχύουν τεχνολογικά μέσα. Μιλώ για κάμερες, τσιπάκια και τα συναφή...

Ευρύνοος είπε...

ΑΥΤΟ ακριβώς εννοούσα λέγοντας οτι "αλλάζει δέρμα"..

είναι απλά μιά "φυσική διαδικασία" που θα περάσουν στην ανθρωπότητα..
απο τον άνθρωπο θα πάμε στον μετα-άνθρωπο..

μετά, τρέχα γύρευε φίλε..
θα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε..

το τέλος κάθε ανθρωπιάς κάθε έννοιας ελευθερίας..

πόσο άρρωστοι είναι τέλος πάντων..