4 Δεκεμβρίου 2010

Είδος προς εξαφάνιση.

Ένα είδος κινδυνεύει να εξαφανιστεί απο προσώπου γης όμως όλοι προσποιούνται πως δε γνωρίζουν τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα τηλεοπτικό μήνυμα που να προειδοποιεί, κανένας επιστήμονας που να το επισημάνει. Πως ονομάζεται ; Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι το αποκαλούν  άνθρωπο, άλλοι άτομο και άλλοι τέρας. Πάντως παραμένει άγνωστος ο τρόπος διάσωσής του καθώς η κάθε προσπάθεια αποδεικνύεται μάταιη. Οι κανιβαλιστικές του τάσεις  το καταδικάζουν σε αργό και βασανιστικό αφανισμό. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που επικροτούν την ιδέα του αφανισμού του βασιζόμενοι σε μία ίσως και λογική υπόνοια. Το παράλογο αυτό ον είναι το μοναδικό που στρέφεται ενάντια στο ίδιο του το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Επομένως δημιουργούνται βάσιμες υποψίες πως τελικά δεν ανήκει στον πλανήτη γη και είναι αγνώστης προελεύσεως. Ίσως να προέρχεται από κάποιο πλανήτη όπου η ψυχρότητα,η κυνικότητα, ο αλληλοσπαραγμός και η αδιαφορία καθορίζουν τη φυσικότητα και την αρμονικότητα. Πιθανόν η μεγαλύτερη εξωγήινη ανακάλυψη τελικά να είμαστε εμείς οι ίδιοι ! Φέρνεις τα χέρια μπροστά σου, ανοίγεις τις παλάμες σου κοιτάζεις και αναρωτιέσαι : " Ανήκω εδώ ; Κι αν δεν ανήκω είμαι ευπρόσδεκτος ; "
Μετά απο περιστατικά αιμόφυρτων οδηγών στο δρόμο που κανένας δεν τους πρόσφερε βοήθεια, από εγκατάλειψη απόρων που λιμοκτονούσαν, στη λίστα του παραλόγου προστίθεται μια σειρά συνταξιούχων που παρακολουθούσαν το δέσιμο μιας συμβασιούχου με καλώδιο και το λούσιμο της με βενζίνη. Οι υπάλληλοι στην εφορία ισχυρίστηκαν ότι ο κόσμος δεν αντέδρασε για να μη χάσει τη σειρά του. Εγώ προσωπικά τους έχω ικανούς να περίμεναν να καεί για να ζεσταθούν. Το μόνο ευτυχές είναι ότι η γυναίκα είναι καλά.

2 σχόλια :

nefeli είπε...

Εγω παλι νομιζω πως ο φοβος μας και η Αδρανεια ξεκιναει απο την μοναξια μας.Μεγαλωσαμε μονοι μας,μεγαλωσαν τα παιδια μονα τους αποκομμενα απο τον κοινωνικο και οικογενειακο ιστο.Και τωρα...προσπαθουμε να επαναπροσδιορισουμε τα αυτονοητα.

Crux είπε...

Γεια σου Νεφέλη.
Υποθέτω πως το σχόλιο σου αναφέρεται στο πρόσφατο άρθρο.
Η απομόνωση και η μοναξιά ήταν κάτι που δεν είχα υπολογίσει. Πράγματι όμως παίζει σημαντικό ρόλο γιατί μέσα σ΄αυτό το κλίμα γεννιέται ατομικισμός και χάνεται η απαιτούμενη συλλογικότητα και το αίσθημα ενότητας που πρέπει να πλαισιώνει τους πολίτες. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να επιτευχθεί οτιδήποτε.