8 Φεβρουαρίου 2010

Μικρά και μεγάλο ψάρι.

Τον τελευταίο καιρό έγιναν εισβολές εθνικιστών σε αντιρατσιστικές εκδηλώσεις.Προκάλεσαν επεισόδια και τραυματισμούς,μεταξύ αυτών και μια γυναίκα που οδηγήθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.Τα ακροδεξιά παλικαράκια εκμεταλλευόμενα τη μικρή δύναμη της μάζας που διαθέτουν διαδηλώνουν με το μόνο τρόπο που τους επιτρέπει η νοημοσύνη τους,με τη βία.Υπήρξαν κι άλλοι όπως οι αυτοαποκαλούμενοι αυτόνομοι εθνικιστές οι οποίοι εισέβαλαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση φορώντας μάσκες guy fawkes.Από αυτό το γεγονός και μόνο διαπιστώνει κανείς ότι παρερμηνεύουν το οτιδήποτε προσαρμόζοντας το στη δική τους ψευδαίσθηση.Απορώ πως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίζεται αυτόνομος και ανεξάρτητος επειδή
μαζί με την παρέα του και κρύβοντας το πρόσωπό του τσαμπουκαλεύεται μπροστά σε ανυπεράσπιστα και αθώα άτομα.Άτομα που στερούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.Άτομα που τα εκμεταλλεύονται εργασιακά τα αφεντικά.Μα το χειρότερο απ΄όλα άτομα τα οποία προκειμένου να επιβιώσουν εγκατέλειψαν τις χώρες τους και τώρα είναι αντιμέτωπα με το μίσος,την εμπάθεια και το ρατσισμό των Ελλήνων.
Απ΄την κοινωνία μας λείπει ο διάλογος.Ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο την άποψή του.Αποφεύγουμε να κριτικάρουμε τον εαυτό μας,δεν σεβόμαστε και δεν λαμβάνουμε υπόψιν την άποψη του άλλου.Επίσης λείπει η κατανόηση.Δεν ερχόμαστε στη θέση του άλλου.Βλέπουμε τα πάντα μόνο από μια οπτική γωνία,από αυτή που μας συμφέρει.
Είμαι σίγουρος πως αν τούτοι οι εθνικιστές είχαν διάθεση για διάλογο,αν δεν διακατέχονταν από εγωκεντρισμό και άκουγαν με σοβαρότητα την αντίθετη άποψη τότε θα μπορούσαν να διαλεχθούν πολιτισμένα και νόμιμα με τους ανθρώπους εκεί πέρα.Έχει αποδειχθεί όμως ότι ιδεολογίες όπως αυτή του εθνικισμού πλάθουν άτομα μονόφθαλμα και εγωϊστικά που υποστηρίζουν τυφλά ορισμένες ιδέες.

Σήμερα έγινε εισβολή αναρχικών(οι περισσότεροι χωρίς κουκούλες)σε συνέδριο βιομηχάνων.Σήκωσαν μπροστά στις κάμερες ένα πανό που έγραφε "Πόλεμος στο πόλεμο των αφεντικών".Ας δούμε λιγάκι τις διαφορές.
Στην πρώτη περίπτωση γίνεται εισβολή σε εκδήλωση φτωχών και απροστάτευτων και ταλαιπωρημένων ατόμων.
Στη δεύτερη περίπτωση γίνεται εισβολή σε συνέδριο πλούσιων και ισχυρών οικονομικά βιομηχάνων οι οποίοι λόγω των χρημάτων τους και της επισημότητας τους είναι κοινωνικά αποδεκτοί.
Το ποιοι απ΄αυτούς τους δύο κατέχουν το χρήμα και κυνηγούν ακόμη περισσότερο,το πως δημιουργήθηκε άνιση κατανομή του πλούτου και έπειτα προέκυψαν κοινωνικές αναταραχές και το ποιοι κατάφεραν να φορτώσουν τις ευθύνες τους σε άλλους-κοινωνικά ευάλωτους και περιθωριοποιημένους-μέσω πολιτικών εκπροσώπων τους νομίζω πως είναι φανερό!
Θα άξιζε πιστεύω να σημειωθεί επίσης πως μια αντιρατσιστική εκδήλωση είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε εκδήλωση που μάλλον δεν θα ληφθεί στα σοβαρά απ΄τις κυβερνήσεις παρ΄ότι αφορά πολλά άτομα ενώ ένα βιομηχανικό συνέδριο  είναι ένα κλειστό συνέδριο που θα πάρει άμεσες αποφάσεις για το συμφέρον λίγων ατόμων.Ας μην τα παραλείπουμε.
Καλή συνέχεια...                                Crux

6 σχόλια :

marianaonice είπε...

Δυστυχώς φθάσαμε σε μία εποχή που οι πάντες προσπαθούν να καπηλευτούν τα πάντα! Και τα κόμματα πρωτοστατούν στην καπήλευση κάθε κινητοποίησης του κόσμου!
Μέσα σ' αυτή τη σύγχυση oι φασίστες βρίσκουν έδαφος, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Crux είπε...

Καλησπέρα Μαρία.Είναι σίγουρο ότι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις υποκινούνται από κομματικά(συνεπάγεται οικονομικά) συμφέροντα.Άλλοι που μετέχουν στις κινητοποιήσεις το γνωρίζουν ποντάροντας σ΄αυτό και άλλοι είναι τα κορόϊδα-πρόβατα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και απλώς ακολουθούν χωρίς κρίση.

marianaonice είπε...

Σωστά.
Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία... αλλά Μαριάνα είναι το όνομά μου...
:)))

Crux είπε...

Ουπς συγνώμη.Παρέλειψα το να.Έτσι που λες Μαριάνα.
Καληνύχτα :)

Thanassis Psaltis είπε...

Πρώτα απ'όλα οι φασίστες δεν νομίζω πως έχουν ιδέα ποιος είναι ο Guy Fawkes, και αν έχουν στρεβλώνουν τους αγώνες τοτ κατά της τυραννίας.

Συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε (όχι στα υποκινούμενα ΜΜΕ βέβαια) για επιθέσεις ακραίων ομάδων κατά αριστερών, και μεταναστών.

Τελικά στην Ελλάδα γιατί άμα γίνεται κάποια τέτοια κίνηση λένε όλοι ότι αυτοί που το κάναν είναι "αναρχικοί"..? Ακόμα το ψάχνω!

Πολύ καλό άρθρο αδελφέ μου!

Crux είπε...

Γιατί απλούστατα η αναρχία είναι καταστρεπτική ιδεολογία για το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα.Εάν δεν παραποιηθεί και δημοσιευτεί προπαγανδιστικά τότε θα βρει απήχηση απειλώντας τα μεγαλύτερα συμφέροντα.
Θυμάμαι το περιστατικό με τους κουκουλοφόρους αναρχικούς που έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στο Κολωνάκι και την επόμενη μέρα τελείως τυχαίως ήταν έτοιμος ο νόμος για ποινικοποίηση της κουκούλας.Θυμάμαι επίσης και τον Σόμπολο που έπαιρνε απευθείας συνέντευξη και όταν ένας καταστηματάρχης πετάχτηκε και είπε πως πρόκειται για ακροδεξιά προπαγάνδα κατευθείαν του πήραν το μικρόφωνο.
Ο φασισμός ποτέ δεν πέθανε στην Ελλάδα.Μακάρι να πέθαινε αλλά επιβιώνει ακόμα.