6 Φεβρουαρίου 2010

Υποθέτοντας.

Είτε ο άνθρωπος είναι ανεξήγητος ή δεν μπορώ εγώ να τον εξηγήσω.
Είτε ο άνθρωπος είναι  αδιάλλαχτος ή δεν μπορώ εγώ να τον αλλάξω.
Είτε είναι πεσμένος σε λήθαργο ή έτσι φαντάζει στα μισάνοιχτα μάτια μου.
Είτε το μέλλον του διαγράφεται αμφίβολο ή απλώς εγώ είμαι απαισιόδοξος.
Είτε παλινδρομεί θυσιάζοντας τα κεκτημένα του ή εγώ είμαι αλλήθωρος και τα βλέπω στραβά και ανάποδα.         Crux


4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η ιεραρχία των αξιών και των επιθυμιών μας έχει αλλάξει και η ύλη προηγείται της ουσίας και της ηθικής. Κάθε μέρα έρχομαι σ'επαφή μ'ένα σωρό κόσμο που μου επιβεβαιώνει την πεσμένη ποιότητα της ανθρώπινης υπόστασης. Για να σου απαντήσω, λοιπόν, ναι, ο άνθρωπος και αδιάλλακτος είναι και σε λήθαργο και ανεξήγητος και όλα απ'όσα λες. Απλά προσωπικά εγώ, ειδικά αυτούς που είναι σε μεγάλο βαθμό, τους αγνοώ. Και καμιά φορά τους τονίζω με τον τρόπο μου την κενότητά τους, τη ματαιοδοξία τους και τον ύπνο τους.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Το σίγουρο είναι ότι ο γυαλός στραβός δεν είναι.
Εμείς φταίμε που χεστήκαμε κι η βάρκα άρχισε να γέρνει...

Crux είπε...

@Χρωματιστή συνδυάζοντας τις λίγες εμπειρίες μου με τις περισσότερες δικές σου συμπεραίνω πως υπάρχει μεγάλος αριθμός αμετάπειστων εγωϊστών.Προτεραιότητα και πραγματικός θεός του οτιδήποτε μπορεί να τονίσει το εγώ τους.
Το πρόβλημα είναι ότι οι απόγονοι τους ενστερνίζονται τις σάπιες αντιλήψεις τους και τον τρόπο ζωής τους.Δημιουργείται λοιπόν ένας φαύλος κύκλος ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλλαγή τρόπου σκέψης και νοοτροπίας.
Πάντως η εποχή μας πρέπει να έχει στη διάθεσή της περισσότερα από ποτέ διεφθαρμένα άτομα που κεντρικός άξονας της σκέψης τους είναι το συμφέρον.

Crux είπε...

@Παλιάτσε ήταν και είναι στη διάθεση μας να αλλάξουμε.Κανένας άλλος παράγοντας δεν επηρεάζει την αλλαγή όσο ο εαυτός μας.
Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε στη λέξη ανθρωπότητα μια καλή και δημιουργική έννοια.Εμείς αποφασίσαμε και τις δώσαμε σημασία αρνητική και απαίσια.
Δεν ξέρω πραγματικά αν ότι γράφει μετά ξεγράφει...