17 Νοεμβρίου 2009

Υποθέτοντας!

Δυστυχώς για τις μεγαλοεπιχειρήσεις δεν είναι φημισμένες για τη μεγαλοκαρδία τους.Γνωρίζουμε το ρατσισμό και την απάνθρωπη αντιμετώπιση που δέχονται οι εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες εγγυμονούν.Οι απαιτήσεις έχουν γίνει τεράστιες.Προκειμένου να μη μειωθούν τα υπέρογκα κέρδη των αφεντικών,τα τελευταία προσπαθούν πάντοτε να έχουν εργαζομένους στα μέτρα τους.

Κανείς επιχειρηματίας δεν θα ήθελε φαντάζομαι να αρρωστήσει το
εργαζόμενο δυναμικό του και να πάρει άδεια.Εκτός κι αν φυσικά ενδιαφέρεται πιο πολύ για την υγεία και τη ψυχή του εργάτη και όχι για το χρήμα που θα πάρει από αυτόν!Αλλά αυτή είναι μια εξαίρεση που δεν γνωρίζω καν αν υφίσταται.
Δεν χρειάζεται φίλοι μου η Αμερική να διεφθείρει τους πολιτικούς μας προκειμένου να γίνουν οι εμβολιασμοί αναγκαστικοί.Μπορούν να το κάνουν και τα ίδια τα αφεντικά μας κάλλιστα.Σε κανέναν από αυτούς δεν αρέσει η οικονομική στασιμότητα,αντιθέτως λατρεύουν την ανοδική σταθερότητα.Να μας βλέπουν δηλαδή όλους υγιείς να δουλεύουμε για τις τσέπες τους.Φανταστείτε ζημιά που θα κάναμε αν αρρωσταίναμε απ΄τη γρίπη.
Αυτή είναι αιτία της τόσης διαφήμισης.Σε ένα μεσσαιωνικό,καπιταλιστικό,παγκόσμιο σύστημα η ιδέα του μαζικού εμβολιασμού διαδίδεται τάχιστα.Γιατί άλλωστε όπως εξηγήσαμε,συμφέρει!

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Crux.
Σίγουρα η υγεία είναι μια τεράστια επιχείρηση.
Μήπως όμως ο συσχετισμός που κάνεις είναι λίγο υπερβολικός;

Crux είπε...

Γεια σου χρωματιστή.Δεν το νομίζω καθόλου.Ό,τι αποτελεί εμπόδιο στο κέρδος αντιμετωπίζεται με οποιοδήποτε τρόπο ηθικό και μη.Εδώ για το χρήμα γίνονται πόλεμοι,δεν θα γίνει ένας εμβολιασμός ?

Crux είπε...

Η γρίπη μπορεί να μην είναι επικίνδυνη αλλά αδιαμφισβήτητα προσβάλει τεράστιο αριθμό ατόμων.Φαντάσου να λείπει το μισό προσωπικό πχ.Οι απώλειες είναι τεράστιες.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το δέχομαι αυτό που λες και όντως οι επιχειρήσεις σαν λόγο ύπαρξης το κέρδος έχουν. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό στο οποίο αναφερόμαστε, η επιχείρηση της υγείας.
Θεωρείς όμως ότι οι υπόλοιπες επιχειρήσεις έχουν μπει σ'αυτή τη λογική;
Tι να πω; Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο, αλλά με όσα γίνονται πίσω από την πλάτη μας...ίσως.

Crux είπε...

Η γενίκευση φυσικά και θα ήταν αδικία.Δεν αναφέρομαι βεβαίως σε μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.Σχετικά με τις μεγάλες όμως,επαναλαμβάνω επιζητούν συνεχόμενη αύξηση κερδών.
Δεν βάζω στο ίδιο ταψί τον κάθε επιχειρηματία αλλά όσο αφορά τα μεγάλα κεφάλια είναι απολύτως διεφθαρμένα.