12 Ιανουαρίου 2009

Ας σκεφτούμε και λίγο...

Δημιουργώντας αυτό τον χώρο ήλπιζα πως θα βρω κάποια άτομα που,ίσως, έχουν κάποιες παρόμοιες ή, έστω, ίδιου μήκους κύματος απόψεις. Δυστυχώς, όμως, παρατηρώ πως είμαστε ακόμη μία γενιά καρμπόν των παλαιοτέρων. Υποτίθεται πως είμαστε μία γενιά που έχει τις δυνατότητες και τα φόντα να αλλάξει πολλά. Δυστυχώς, όμως, η απάθεια και η αδιαφορία δεν αλλάζουν τίποτα προς το καλύτερο. Τελικά, όλες οι επαναστάσεις με ή χωρίς όπλα, μάλλον χρειάζονται κάποιο σύμβολο, ώστε να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως είμαστε άλλη μία γενιά του "μάλιστα" και του "ναι"... Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί όλοι κοιτάμε τον εαυτό μας και γιατί, ίσως, όταν δεν καίγεται ο "κώλος" μας, δεν μας ενδιαφέρει... Ίσως, βέβαια, ευθύνεται το γεγονός ότι είμαστε οι νέοι του φραπέ και της πολυθρόνας και βαριόμαστε να σκεφτούμε, πόσο μάλλον να δράσουμε... Βέβαια, όμως, όλα αυτά είναι εικασίες και υποθέσεις!
Αλλά, συχνά, πολλά θεωρήματα και ιδέες ξεπηδούν μέσα από απλές υποθέσεις. Έτσι, λοιπόν, ας αφιερώσουμε 10 λεπτά από την "πολύτιμη" ώρα μας και αντί της τηλεόρασης ας ανοίξουμε το μυαλό μας....!!!!

1 σχόλιο :

stefan0s είπε...

συμφωνω απολυτα με την αποψη σου!κανες δεν βαζει το μυαλο του να σκεφτει τι του ξημερώνει αυριο!δεν θελουν να παραδεχτουν οτι σιγα σιγα μεγάλωσαν και πρεπει να αναλαβουν καποιες υποχρεωσεις! ολοι οι συνομιλικοι μου σκεφτονται μονο τι ρουχα θα βαλουν το σαββατο, ποτε θα παμε εκδρομη και ποτε παιζει η ομαδα τους! βλεπω την αδερφη μου που εχει φτασει στα 17 και δεν ξερει τι κομματα υπαρχουν! πως θα παει να ψηφισει? τελος νομιζω οτι δεν φταιμε εμεις γι αυτο! ετσι μας καταντησαν! τρεχουμε ολη μερα στα φροντιστηρια και ψαχνυμε τροπο να ξεφυγουμε!εχουμε μπουχτισει απο τα μαθηματα και αποφευγουμε να σκεφτουμαι σημαντικα θεματα!