21 Σεπτεμβρίου 2013

Ενας 32χρονος χτυπήθηκε εν ψυχρώ από άνδρα των ΜΑΤ στην προχθεσινή πορεία στο Κερατσίνι
  
 του Δημήτρη Αγγελίδη
 
Με ευθεία βολή κροτίδας κρότου-λάμψης που στόχευε στο πρόσωπο νεαρού διαδηλωτή στο Κερατσίνι το βράδυ της Τετάρτης ο άνδρας των ΜΑΤ «τίμησε» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η κροτίδα βρήκε τον 32χρονο διαδηλωτή Γ. στο δεξί μάτι και το διέλυσε. Χρειάστηκε τρεισήμισι ώρες χειρουργείο το βράδυ της Τετάρτης και θα χρειαστούν πολλά χειρουργεία ακόμη για να υπάρξει η ελπίδα να επανέλθει η όραση, σύμφωνα με τον ίδιο και τη μητέρα του, που μίλησαν χθες στην «Εφ.Συν.» στο δωμάτιο του Τζάνειου, όπου νοσηλεύεται.
 
«Ποιος τους δίνει την εντολή να σηκώνουν αυτά τα όπλα απέναντι σε παιδιά που διαμαρτύρονται για μια δολοφονία; Εγώ για το παιδί μου είμαι υπερήφανη. Αυτωνών οι μανάδες είναι;» μας έλεγε η μητέρα μέσα στην αγωνία της.
 
Την ώρα του σοβαρού τραυματισμού του Γ., η πορεία βρισκόταν στη Γρηγορίου Λαμπράκη, όταν σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, ανάμεσα σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και «αγανακτισμένους πολίτες» από τη μία και διαδηλωτές από την άλλη.
 
Σύντροφοι του Γ. είδαν τον άντρα των ΜΑΤ, τον τρίτο στη σειρά από την αριστερή διμοιρία, να σηκώνει το όπλο και να σημαδεύει. «Πρόσεχε, σε σημαδεύει» φώναξαν στον σύντροφό τους. Ο Γ. πρόλαβε και είδε τον άντρα να έχει προβάλει από τη διμοιρία (οι άντρες παραταγμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο) με το όπλο σηκωμένο και ένιωσε το πλήγμα που τον έριξε στο έδαφος. Πρόλαβε και άκουσε μια γυναίκα: «Το σκοτώσανε το παιδί, τρέξτε».
 
Οι σύντροφοί του τον σήκωσαν και τον μετέφεραν σε παρακείμενο ασθενοφόρο.
 
 Πηγή : indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :