5 Φεβρουαρίου 2013

Αυτός ήταν ο δράστης, είμαι βέβαιος!

Το σύνθημα λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές δεν είναι ένα χαριτωμένο αστειάκι. Είναι ένα σοβαρό και καίριο όσο ποτέ σύνθημα.
5 Μαϊου 2010 : Πραγματοποιείται γενική απεργία με πρωτόγνωρο αριθμό διαδηλωτών διαμαρτυρόμενων εναντίον της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Όλως τυχαίως την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αυτή απεργία αμαυρώνει η δολοφονία τριών ανθρώπων στον εμπρησμό της marfin bank η οποία λειτουργούσε κανονικά παρά τη δεδομένη αυξημένη επικινδυνότητα εξαιτίας του υπέρογκου μεγέθους της πορείας. Το περιστατικό αυτό κλείνει σαν ταφόπλακα τις σθεναρές κι έντονες λαϊκές αντιδράσεις εναντίον του ερχομού του ΔΝΤ στην χώρα. Λίγο διάστημα αργότερα δημοσιεύεται στο zougla.gr ένα ερασιτεχνικό βίντεο αυτόπτη μάρτυρα με τους εμπρηστές της marfin.
2013 : Το περιστατικό της marfin - η τηλεοπτική διάρκεια του οποίου ήταν εξαιρετικά βραχύχρονη το Μάη του 2010 καθώς παραδόξως τα κανάλια παραιτήθηκαν γρήγορα από οποιαδήποτε προσπάθεια "εξιχνίασης" του παρά τη γνωστή τους συνήθεια  να εμμένουν για μεγάλες χρονικές περιόδους πάνω σε τρομοκρατικά ζητήματα - αναβιώνεται ξαφνικά στη φημισμένη για την ανθεκτικότητά της ελληνική μνήμη. Οι μαρτυρίες απ' τους αυτόπτες πλασάρονται
στις οθόνες και ο λαός ενθουσιασμένος προσπαθεί κι αυτός να διασταυρώσει τους πραγματικούς ενόχους ενώ όλως τυχαίως ξανά την ίδια περίοδο έχει αναβιώσει και το φαινόμενο "πυρήνες της φωτιάς". Έτσι λοιπόν, με τη γνωστή τηλεοπτική μέθοδο των συνειρμών που έχει γνωρίσει ιδιαίτερες επιτυχίες γίνεται και ο συνδυασμός του εμπρησμού με την τρομοκρατική αυτή οργάνωση. Όλα τώρα αποκτούν κάποιο νόημα! Όλα μοιάζουν να συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους! Οι πυρήνες της φωτιάς έκαψαν την marfin. Γιατί όχι; Κι αν όχι αυτοί γιατί να μην το έκαναν κάποιοι άλλοι απ' τους εκατοντάδες αναρχικούς που προκαλούν επεισόδια;
Μια μικρή λεπτομέρεια διαφεύγει από την αντίληψη των κακόμοιρων τηλεθεατών οι οποίοι τρέφουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα κανάλια ώστε να θεωρούν πως τους έχει προβάλλει όσα στοιχεία περνούσαν απ'το χέρι της! Τα κανάλια για κάποιο λόγο προτίμησαν να μην παίξουν ποτέ το βίντεο της ζούγκλας όπου νομίζω πως θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δείξουμε με τη μορφή εικόνων (freezetime) που κράτησα.

Πείτε μου κύριοι μάρτυρες πως γίνεται να αναγνωρίζετε αυτά τα άτομα;



Λίγο περίεργο ντύσιμο για αναρχικοί. Εγώ προσωπικά αλλιώς τους είχα συνηθίσει. Όχι με ολόσωμες φόρμες, χειρουργικά γάντια και αντιασφυξιογόνες σαν κι αυτή! Και μάλιστα δεν έχω δει ποτέ μου αναρχικό που να έχει την αντιασφυξιογόνο μέσα από κουκούλα. Δεν ξέρω, σαν πληρωμένοι δολοφόνοι μου μοιάζουν αυτοί εμένα παρά σαν περιστασιακοί φασαριόζοι που πάνω στα νεύρα τους πυρπόλησαν μια τράπεζα. Βέβαια, στο βίντεο της ζούγκλας βλέπουμε κι άλλα άτομα, ακάλυπτα στο πρόσωπο να παρουσιάζονται (με βελάκια) ως εμπρηστές οι οποίοι όμως εμφανίζουν αρκετές διαφορές με τους σκεπασμένους απ΄ την κορφή ως τα νύχια δολοφόνους. Για περισσότερα ανατρέξτε στην παλαιότερη μου δημοσίευση : κλικ εδώ

Αγαπητέ μου φυλακισμένε τηλεθεατή : Είσαι παθητικός ακόλουθος μιας πλαστής καθημερινότητας και μιας εικονικής πραγματικότητας η οποία σοφά κατασκευάζεται από σπουδαστές της χειραγώγησης. Τα στοιχεία που σου παρουσιάζονται είναι πάντοτε περιορισμένα, κομμένα και ραμμένα στα κατάλληλα μέτρα ώστε να διαμορφώνεις την επιθυμητή αντίληψη έχοντας μάλιστα την ψευδαίσθηση πως μόνος σου κατέληξες σ' αυτήν. Κάθε μέρα αναλώνεις χρόνο απ' τη ζωή σου ακούγοντας άτομα που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάολο με μόνη αρμοδιότητα να σε αποπροσανατολίζουν πάντα από την αλήθεια. Θα εκπλαγείς απ' το πόσο διαφορετικά θα νιώσεις αν για λίγο διάστημα αποτραβηχτείς από αυτήν τη ενημέρωση. Θα νιώσεις ξαφνικά να ξεπερνάς τον ασφυκτικό κλοιό μέσα στον οποίο περιτριγύριζε πανικοβλημένο το πνεύμα σου και θα μάθεις να αναζητάς, να κατασκευάζεις τον δρόμο προς την αλήθεια συλλέγοντας εσύ ο ίδιος τα κομμάτια της χωρίς να λαμβάνεις ποτέ πια ξανά την έτοιμη δηλητηριασμένη τηλεοπτική τροφή.
Είμαστε στο σημείο μηδέν. Ή τώρα ή ποτέ...


Υ.Γ  Προσωπικά αναμένω επαναφορά στα ΜΜΕ του περιστατικού της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, του δημοσιογράφου του τροκτικού που η σέχτα επαναστατών αν δε με απατά η μνήμη μου ή οι πυρήνες της φωτιάς αποφάσισαν να δολοφονήσουν θεωρώντας τον ως πιόνι του συστήματος! Έτσι για να ξεπλένονται και οι τελευταίες κυβερνητικές αμαρτίες...

7 σχόλια :

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση... Από τη μια φαίνεται ότι οι τηλεθεατές έχουν απελευθερωθεί (δεν εξηγούνται αλλιώς τα τόσο χαμηλά ποσοστά της κυβέρνησης). Ωστόσο, έχοντας φάει τόσες κατραπακιές στο παρελθόν ακόμα βλέπουν με αμφισβήτηση τα πάντα και στέκουν ελαφρώς αναποφάσιστοι.

Crux είπε...

Δείμε διστάζω να αποφανθώ κατά πόσο οι τηλεθεατές έχουν απελευθερωθεί. Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι ότι παρά το βρίσιμο και τις μομφές του κόσμου προς τους δημοσιογράφους, ο ίδιος συνεχίζει να τους παρακολουθεί. Ακόμη και να αντιλαμβάνονται ως ένα βαθμό την πολιτική καθοδήγηση για την εκλογή κόμματος-κομμάτων έχουν ανίσχυρη άμυνα ως προς άλλα θέματα όπως αυτό της τρομοκρατίας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η στάση απέναντι στη βία και την τρομοκρατία συνδέεται με το βασικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Οι μεσοαστοί φοβούνται την ανατρεπτική βία και ρητορεία (φοβούνται μήπως χάσουν την περιουσία που με κόπο έμασαν) και ακόμα χειρότεροι είναι οι αγρότες και ο δεξιός συντηρητικός κόσμος που γαλουχήθηκε με άλλα συνθήματα και ιδέες (φιλελεύθερες κι ακροδεξιές).

Ας πούμε αν και η τηλεόραση δεν επικρότησε τα βασανιστήρια, μεγάλο μέρος πολιτών στα κοινωνικά ηλεκτρονικά δίκτυα, την επικρότησαν, επειδή βασικά την υπερασπίστηκαν οι αριστεροί (άλλο τραγελαφικό τούτο που οι φιλελεύθεροι να αποποιούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι δική της κατάκτηση και την απονομή δικαιοσύνης από αστικό δικαστήριο κι όχι από λαϊκό)...

Crux είπε...

Απο πού να το πιάσουμε ρε Δείμε και που να το τελειώσουμε; Η γελοιότητά τους δεν έχει όριο. Σκέψου μόνο ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που καταδικάζουν την τρομοκρατία δίνει 10% σε ένα κόμμα με ηγέτη που δικάστηκε για βομβιστικές επιθέσεις και ένα άλλο μέρος που δεν τους ψηφίζει τους επικροτεί συχνά. Σ' αυτή τη χώρα η βλακεία αποκτά κύρος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και ο καταδικασμένος δολοφόνος θέλει να αποκαλείται αρχηγός... Όπως το λες ακριβώς...

humanity είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΗΔΗ ,ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ,ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ.

ΑΠΛΑ,ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.

ΦΥΣΙΚΑ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΕΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η ΒΙΑ,ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗ ΒΙΑ...

Crux είπε...

Ο κόσμος είναι πολύς και είναι ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο του κομμάτι πνευματικά και ιδεολογικά ανυπεράσπιστος. Αναμενόμενα όλα αυτά σκαλιστήρι σε μια χώρα που της λείπουν τα θεμέλια παιδείας κι αληθινής μόρφωσης. Η αμφισβήτηση προϋποθέτει διάθεση για αναζήτηση κι αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για ένα λαό και πόσο μάλλον μια νέα γενιά που έχει υπερβεί κάθε προηγούμενο όριο απάθειας. Ένα μεγάλο μέρος θα συνεχίσει να αρκείται στην έτοιμη τροφή...

Ωραία η τελευταία σου θεώρηση, αλλά δεν έχω ακούσει την Τρέμη να αναφέρει κάτι παρόμοιο οπότε δυσκολεύομαι να την ενστερνιστώ.