27 Αυγούστου 2012

Γίνε κι εσύ Μουσουλμάνος!

Γίνετε Μουσουλμάνοι, κάντε περιτομή και... κερδίστε πόντους στις Πανελλήνιες!

8 σχόλια :

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και άδικο και σχετικά υποβιβαστικό. Τους ομογενείς και τους Κύπριους γιατί δεν τους θέτεις στο τραπέζι; Τουλάχιστον οι Πομάκοι (Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης που απειλούνται με εκτουρκισμό) και μένουν στην Ελλάδα σε μία δύσκολη περίοδο και παλεύουν κόντρα στα τοπικά θεριά.

Crux είπε...

Προφανώς αυτή η απόφαση ήταν ψηφοθηρική. Δε νομίζω πως εξυπηρετεί ουσιαστικά κάποια προσπάθεια στα πλαίσια της ενσωμάτωσης, άσε που είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν ν' αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σχολών τους μιας και περνούν ακόμη και με 11000 μόρια χαμηλότερα σε μερικές! Δεν διαφωνώ εξ ολοκλήρου με την ιδέα αυτή αλλά τουλάχιστον ας μην ήταν τόσο υπέρογκες οι διαφορές στους αριθμούς.
Όσο για την ερώτησή σου, μάλλον θα παραμείνει αναπάντητη...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αντίθετα, για μένα είναι ένας τρόπος να τους μεταφέρεις την ελληνική παιδεία. Σκέψου ότι στην Τουρκία εισέρχονται χωρίς εξετάσεις, γυρνάνε μετά επιστήμονες και δουλεύουν ουσιαστικά για το τουρκικό κράτος στη γενέτειρά τους. Το θέμα είναι και παιδευτικό/παιδαγωγικό και τμήμα εξωτερικής πολιτικής.

Crux είπε...

Δεν θα διαφωνήσω, ουσιαστικά είναι όμως έτσι όπως εφαρμόζεται ρεζιλεύει τα πάντα...

Όσο για την Τουρκία και την είσοδο δίχως εξετάσεις δεν είχα ιδέα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ρεζιλίκι δεν το βλέπω. Αντίθετα, (όχι μόνο εσύ, αλλά με ύφος άκρως ρατσιστικό σε εφημερίδες και κόσμο που μιλώ) βλέπω μία διαμαρτυρία επειδή πρώτον ταυτίζουν τους μουσουλμάνους με μετανάστες (ούτε καν οι Ρωσοπόντιοι λεγόμενοι έχουν τέτοιο δικαίωμα) και δεύτερον θεωρούν ότι χαρίζονται οι θέσεις στα ΑΕΙ (συγκριτικά με τον κόπο που έριξες εσύ ή το παιδί μου ή εγώ). Βασικό αίτιο είναι ο ρατσισμός και η αντίδραση που εγώ παιδεύτηκα κι εκείνοι μπαίνουν έτσι...

Κι όμως δε βλέπουν ότι αυτοί παίρνουν εξτρά θέσεις (όπως το 10%) και δε κλέβουν θέσεις άλλων.

Κανείς δε μιλά για τους πολύτεκνους και τη μοριοδότησή τους. Γιατί όχι; (με εκείνους διαφωνώ. δε φτάνει που δεν ξέρουν να πηδάνε ή προφυλάσσονται -βλ. αντισύλληψη- βάζουν ευκολότερα και τα παιδιά τους επειδή βοηθούν τη δημογραφία ευκολότερα σε ΑΕΙ, όντες Έλληνες).

Crux είπε...

Δείμε νομίζω πως εξετάζεις ένα θέμα σε βάθος που εμφανίζει ρωγμές στην ίδια του την επιφάνεια. Απλούστατα δεν είναι αξιοκρατικό να μπαίνει κανείς με 10000 μόρια κάτω σε μια σχολή σε βάρος κάποιου άλλου που κόπιασε.
Οι περισσότεροι βλέπουν το θέμα ρατσιστικά, πράγματι, όμως το ότι χαρίζονται θέσεις στα ΑΕΙ είναι αλήθεια. Η αντίδραση για μένα είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Διότι απλούστατα ο άλλος διάβαζε μια ώρα τη μέρα και περνάει σε μια σχολή που εσύ δεν πέρασες για λίγα μόρια διαβάζοντας 5 ώρες τη μέρα.

Αυτό δεν αφορά μόνο τους μουσουλμάνους, εννοείται, αλλά οι βαθμοί πρόσβασης των μουσουλμάνων ήταν εξευτελιστικοί, είναι σαν να κοροϊδεύει η κυβέρνηση στα μούτρα όλους τους μαθητές που κοπιάσανε. Εγώ έτσι το βλέπω, χωρίς να κοιτάζω από κανένα πρίσμα ρατσισμού, εξάλλου χριστιανός δεν είμαι, τι να μισήσω ακριβώς?

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Τα διάφορα φράγματα εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι το πρόβλημα. Αν δεν ξεκινάς με το αξίωμα "δωρεάν παιδεία για ΟΛΟΥΣ", όλο και κάπου θα σκοντάφτεις σε διακρίσεις.
Ξενούδης

Crux είπε...

Ακριβώς από εκεί ξεκινούν όλα. Άλλωστε αν υπήρχε η δωρεάν παιδεία δεν θα δικαιολογούταν καμία παραχώρηση και διάκριση εις βάρος άλλων. Αδύνατο όμως το αξίωμα αυτό να ακολουθηθεί στο υπάρχον κατεστημένο εκπαιδευτικό σύστημα προέκταση του οποίου είναι το φροντιστήριο...