3 Μαΐου 2012

Ασυναρτησίες ενός ανθέλληνα.

Ο Ελύτης πήρε τον πυρσό κι άρχισε να χορεύει επιδεικτικά μπροστά στις τηλεοράσεις μας. Και εμείς οι ψωροπερήφανοι Έλληνες προφανώς το ανεχόμαστε. Ή τουλάχιστον, αφού τα λένε δεξιοί χαλάλι μωρέ, μόνο κανένας αριστερός να μην τολμήσει να βάλει δημοσίως στο στόμα του τους εθνικούς μας ποιητές.
Σ' αυτή την χώρα όσο απατεώνας κι αν είσαι, όση καταστροφή κι αν έχει σπείρει η συνωμοτική σου παράταξη στον τόπο και όσες οικογένειες κι αν έχεις οδηγήσει στον όλεθρο, μπορείς να βάζεις στις συνεντεύξεις και στα σποτάκια σου τα λόγια κάθε μεγάλου Έλληνα άφοβα. Τόσο απλά θα αποκτήσεις το προφίλ του πατριώτη. Και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί σ' όσα εγκλήματα και σκάνδαλα κι αν έχει πρωταγωνιστήσει ο συνωμοτικός σου κύκλος φέρεις ταμπέλα εθνική. Δεν θα οργιστούν μαζί σου οι ΕΛΛΗΝΕΣ, ίσως γκρινιάξουν μόνο λιγάκι, εξάλλου το συνηθίζουν. Ξεφτιλίζεις την κληρονομιά τους, την πατάς και την φτύνεις για λίγες έδρες και εξουσία, τους γελοιοποιείς αλλά δεν θα θυμώσουν πραγματικά. Εξάλλου ξέρεις το κόλπο : γλύψιμο και ποτέ προσβολή. Όποιος προσβάλλει είναι ανθέλληνας, να, σαν κι εμένα καλή ώρα που μας λέω ψωροπερήφανους γιατί είμαστε βουτηγμένοι μες τα σκατά της διαφθοράς και υμνούμε επιδεικτικά το μακρινό παρελθόν, ένα παρελθόν που ούτε καν ζήσαμε. Και μέσα σ' αυτό το είμαστε κρύβεσαι κι εσύ κι εγώ, μην ξεχνιόμαστε.
Εμείς οι ίδιοι καταλύσαμε την αξιοκρατία με τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις, εμείς οι ίδιοι ρουφήξαμε επιδοτήσεις κρατικές και ευρωπαϊκές και καταστρέψαμε σταδιακά την οικονομία. Εμείς οι ίδιοι δεν ψηφίσαμε αυτούς που με ταχυδακτυλουργικά εξαφάνισαν τεράστια ποσά τους προϋπολογισμού; Και όχι, δεν εξαπατηθήκαμε αλλά συστρατευθήκαμε. Το ρήμα έχει τεράστια διαφορά. Ξέραμε πολύ καλά τι ψηφίζαμε και γιατί το ψηφίζαμε. Και ο λόγος ήταν το "εγώ" αντί του "εμείς" που πάντα ακουγόταν καμπανιστό και ουτοπικά ρομαντικό στα αυτιά μας. Μην τρομάξεις αλλά....φταίμε εμείς για την σαπίλα και όχι οι Εβραίοι, ούτε οι Μασσώνοι, ούτε η Μέργκελ (Ναι! ούτε αυτή!), ούτε όλοι οι μυστικοί ανθελληνικοί κύκλοι που αναφέρονται στα βιβλία του κάθε Λιακόπουλου. 
Εμπρός λοιπόν όλοι στις κάλπες για την Ελλάδα(που μέσα της κρύβεται ένα τεράστιο εγώ και μόνο εγώ).


7 σχόλια :

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν οι εκλογές είναι το μόνο μας μέσο, τότε φταίμε. Αλλά είναι υπερβολικά αυστηρό όπως το θέτεις. Η ευθήνη είναι πρωτίστως του πολιτικού συστήματος κι έχουμε μία μικρή ευκαιρία να το ταρακουνήσουμε αν όχι να το γκρεμίσουμε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μια κι έχουμε εκλογές, να σε ενημερώσω ότι είμαι υποψήφιος στα e-awards, τα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου στην κατηγορία συγγραφικό έργο με το ποίημα είκοσι ετώ.
Αν σου αρέσει το ποίημα (το άκουσες να το απαγγέλλω κιόλας, μπορείς να με ψηφίσεις (εκλογές έχουμε εξάλλου)...

Eva K. είπε...

Να φανταστώ,μιλάς για τη συγκεκριμένη πολιτική διαφήμιση...
Πω,κάθε φορά που την βλέπω,μου έρχεται αηδία.Το πόσο γλύφει/προσπαθεί να πείσει/να φανεί καλός και ανάξιος/να φανεί πως δεν φταίει και αυτός σε τίποτα είναι απερίγραπτου βαθμού.

Και να δείς,που πάλι στις εκλογές αυτες,οι ίδιοι θα βγούνε,γιατι ο Έλληνας δεν θα βάλει ποτέ μυαλό.

Crux είπε...

Καλημέρα Δείμε.

Το υπερβολικά αυστηρό που λες το συνειδητοποιώ και σκόπιμα το γράφω έτσι γιατί μια πολύ μεγάλη μερίδα των Ελλήνων δεν παραδέχεται καμιά ευθύνη. Αν είχα να ποντάρω κάπου λοιπόν θα πόνταρα στην συνειδητοποίηση του κόσμου (που προϋποθέτει αποδοχή και επίγνωση των σφαλμάτων) και όχι στην ευαισθητοποίηση της εξουσίας. Σαφώς και ο μεγαλύτερος ένοχος είναι το πολιτικό σύστημα γιατί εξάλλου αυτό επέτρεψε όχι μόνο τις αυθαιρεσίες των πολιτικών αλλά και των πολιτών.

Το ποίημα σου το είχα βρει στο e- awards, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν ήξερα αλλά με παρέπεμψε εκεί το hyperlink σου ή όπως τέλος πάντων λέγεται :)

Πρέπει να κάνω λογαριασμό για να ψηφίσω; ( Τώρα θα μπω να προσπαθήσω, αν δεν τα καταφέρω θα σου στείλω μήνυμα ).

Crux είπε...

Γεια σου Εύα,

ναι, ως αφορμή παίρνω την γελοία για τα μέτρα τους διαφήμιση ενθυμούμενος βέβαια και τον καρατζα-φύρερ να απαγγέλει Καβάφη.
Προσωπικά το θεωρώ τεράστια ντροπή κι ευτυχώς που δεν ζουν οι ίδιοι οι ποιητές για να το δουν...

Δεν ξέρω αν θα βγουν οι ίδιοι και κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειδικά μετά τα στοιχεία της αμερικάνικης πρεσβείας για τα ποσοστά των κομμάτων, για τα οποία στοιχεία διατηρώ και πάλι επιφυλάξεις.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί Έλληνες δεν θα βάλουν μυαλό. Αλλά πρέπει να τους ξεγράψουμε αυτούς απ΄τη λίστα μας και να ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους. Μ΄ αυτούς που έχουν μυαλό αλλά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν όσο θα έπρεπε με την πολιτική και ψήφιζαν ως τώρα απερίσκεπτα. Η κρίση βέβαια είναι βαθιά ιδεολογική και κοινωνική και λιγότερο πολιτική....

Crux είπε...

Δείμε it's done.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στο σχόλιό σου αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω με τίποτα.

merci...