17 Μαρτίου 2012

                       . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
- Τα πράγματα ζορίζουν, κι όσο πάει η ανοχή τους λιγοστεύει. Πρέπει να μειώσουμε τον ρυθμό της δράσης μας, να γίνουμε πιο διακριτικοί.
-Χα! Με ποια λογική κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα; Τελικά, όσο αξιόλογες προσπάθειες κι αν κάνεις δεν καταφέρνεις να κρύψεις την απειρία σου.
- Όντας τόσα χρόνια μες τα κόλπα πίστευα πως θα ήσουν σύμφωνος με τη μέθοδο boilling the frog.
- Ανόητε, και φυσικά την ενστερνιζόμαστε. Απλώς η αύξηση θερμοκρασίας γίνεται με μεγαλύτερη απ΄τη συνηθισμένη συχνότητα, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα φυσικά, διότι εκτός Ευρώπης δρούσαμε ανεξέλεγκτα.
- Ξεχνάς, μου φαίνεται, πως η βιασύνη υπήρξε ο κατεξοχήν ανασταλτικός παράγοντας σε κάθε πείραμα.
- Ώστε η βιασύνη ήταν το πρόβλημα! Οι φιλοδοξίες σου και τα χρήματά σου πρέπει να ξέρεις πως δεν αρκούν για να κρατήσεις μαζί μας τα ηνία. Βλέπεις πολύ κοντόφθαλμα και αδίκως αυτοαναγορεύεσαι ικανός να χειριστείς μια μάζα. Το παιχνίδι της μάζας, όσο διασκεδαστικό κι αν είναι, απαιτεί προσοχή την οποία ακόμη δεν έχεις καλλιεργήσει.
- Ωραία λοιπόν! Αν δεν ήταν οι βιαστικές κινήσεις το λάθος με τα προηγούμενα πειράματα τότε τι πήγε στραβά ;
- Καταρχάς, οι κινήσεις μας δεν ήταν βιαστικές παρά μόνο γρήγορες. Σύμφωνες πάντοτε με το πασίγνωστο δόγμα του σοκ αγαπητέ μου. Όταν καθυστερείς το γκρέμισμα ενέχεται ο κίνδυνος μερικοί να σηκωθούν απ΄τα κρεβάτια τους, να ξυπνήσουν και τους υπόλοιπους και να σε σταματήσουν. Και τότε το όραμα της σύγχρονης αποικίας που επί χρόνια σχεδίαζες επισταμένως θρυμματίζεται σε μια στιγμή σε χίλια κομμάτια. Οι κινήσεις ήταν σκόπιμα γρήγορες ώστε να σπείρουν τον πανικό και να ναρκώσουν την κοινή σκέψη. Ένα ανθρώπινο μυαλό είναι πολύ μικρό για να επεξεργαστεί την πληθώρα όλων των ραγδαίων αλλαγών που προκαλέσαμε και πολύ ανοχύρωτο για να αμυνθεί αποτελεσματικά. Και γι' αυτούς που δρουν περισσότερο αυθόρμητα υψώνοντας απειλητικά τις γροθιές τους είχαμε ήδη προετοιμάσει τις κλούβες και τις φυλλάδες. Καταλαβαίνεις επομένως ότι όλα ήταν μελετημένα και... τα "βιαστικά" βήματα που προηγουμένως ανέφερες βασικός κορμός πάνω στον οποίο στηριζόταν το σχέδιο που είχαμε στήσει.
- Προσπαθείς να υπεκφύγεις ή μήπως κάνω λάθος; Σου υπενθυμίζω ότι το ερώτημά μου αφορούσε τις λανθασμένες επιλογές στο παρελθόν. Ποια ήταν η αδυναμία όλων αυτών των πλάνων;
- Η αδυναμία άργησε να εντοπιστεί διότι υποπέσαμε στο σφάλμα να εικάσουμε τις αντιδράσεις των πολιτών με τα βάση τα δικά μας δεδομένα. Προβλέψαμε δηλαδή τις αντιδράσεις τους σκεπτόμενοι πως θα φερόμασταν εμείς οι ίδιοι αν βρισκόμασταν στην θέση τους.
- Μοιραίο λάθος! Πώς γίνεται να συγκριθεί η σκέψη ενός ζώου μ' αυτή του επιστήμονα που πειραματίζεται πάνω του;
- Η υποτίμηση πρέπει να ξέρεις πως είναι το πρώτο βήμα προς την ήττα. Αν ο όχλος ήταν τόσο ανεγκέφαλος όσο νομίζεις τότε δεν θα καθόμασταν σ' αυτό το τραπέζι αλλά απλώς θα δίναμε εντολές που θα εκτελούνταν πιστά κι αυτόματα. Παρά την σύγχυση όμως και την φασαρία που υποβάλλουμε κάποιοι εξακολουθούν να έχουν κλειστά τ' αυτιά τους και να σκέφτονται. Το λάθος της σύγκρισης που κάναμε δεν έγκειται στο λογικό αλλά στο συναισθηματικό σημείο. Παραμερίσαμε ολότελα αυτό που λέγεται ομοψυχία, αυτή την εσωτερική δύναμη που συνενώνει τις μονάδες αποκαλύπτοντας τις δυνάμεις τους και κατευθύνοντας τες με σφοδρότητα προς κοινούς στόχους. Η ομόνοια ήταν ο υπαίτιος για την ανάκτηση του ηθικού όλων αυτών των καταρρακωμένων ανθρωπάκων. Κι αφού λοιπόν πίστεψαν στους εαυτούς τους άρχισαν να τρέφουν αληθινές ελπίδες αλλαγής και κάπως έτσι τελειώνει η ομφαλοσκοπία και αρχίζει η σθεναρή διεκδίκηση της αναρίθμητης μάζας την οποία ακόμη δεν μπορούμε να αντικρούσουμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως...
- Αρχίζω να σε καταλαβαίνω...
- Γι' αυτό σου είπα και πρωτύτερα πως δεν έχει σημασία ο ρυθμός της δράσης μας, ούτε χρειάζεται οι ενέργειές μας να γίνονται με διακριτικότητα. Η χώρα τους έχει κοπεί σε αμέτρητα κομμάτια : πανικοβλημένος κοσμάκης που πείστηκε πως είμαστε αναγκαίο κακό κι έσκυψε μοιρολατρικά το κεφάλι, αγανακτισμένοι που βγάζουν το άχτι τους παίζοντας ξύλο με τα στρατιωτάκια του δρόμου, εργαζόμενοι που φοβούνται να βγάλουν άχνα γιατί θα απολυθούν κατευθείαν, ρατσιστές που διασπείρουν αμφίδρομο μίσος καλύπτοντας δίχως ποτέ να το συνειδητοποιούν τους αληθινούς υπεύθυνους της καταστροφής. Μέχρι και στα γήπεδα αλληλοσπαράζονται. Έχουν μια μόνιμη τάση να διαιρούνται και αναζητούν εξονυχιστικά τις μεταξύ τους διαφορές γκρεμίζοντας έτσι κάθε γέφυρα που ενώνει τις ψυχές τους. Το κυριότερο όμως απ' όλα; Μια νεολαία κοιμισμένη, πιστός οπαδός της μόδας που εμείς έντεχνα κατασκευάζουμε και αποδέκτης των αξιών που προβάλλουμε. Είναι όλοι τους σε μια κατάσταση νάρκης, οι εκφάνσεις της οποίας όπως βλέπεις ποικίλλουν. Άλλοι ναρκωμένοι από ουσίες, άλλοι ναρκωμένοι πάνω στα βιβλία, στους υπολογιστές, στις τηλεοράσεις, στην ιδέα του ναρκισσισμού και του χρήματος. Ο κινητήριος μοχλός της επανάστασης είναι καλά μαγκωμένος και δεν πρόκειται να κουνηθεί. Κοίτα τι έχουμε πετύχει! Μετατρέψαμε τον έρωτα και την αγάπη σε ωμό σεξ, την αλληλεγγύη σε ομαδοποίηση, την ελπίδα σε άγχος και την σκέψη... σε κοπανιστό αέρα. Γι' αυτό επαναλαμβάνω, μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και μην φοβάσαι τις αντιδράσεις του οργισμένοι λαού. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η αστυνομία θα το κάνουν οι τρομοκράτες μας. Αυτές τις μέρες να είσαι σίγουρος πως θα χυθεί αίμα και λίγα μόνο λίτρα θα είναι αρκετή δόση υπνωτικού για να επαναφέρει σε τάξη τα νευριασμένα ανθρωπάκια. Δίπλα στην λέξη αλλαγή το λεξικό τους θα γράφει ως συνώνυμο το χάος.
- Ώστε αυτή είναι η πραγματική αλλοίωση της γλώσσας που επιφέρει η πολιτισμική διείσδυση ε;
- Ακριβώς.

                                                                                                             Crux

2 σχόλια :

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως, μάλλον, για μια σταθερή νάρκωση μιλάμε όλοι μας...

Crux είπε...

Πρόκειται πράγματι για νάρκωση.

Αύριο τι ώρα αρχίζει η εκδήλωση ;
(Δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθω γιατί είμαι λίγο άρρωστος αλλά θα προσπαθήσω).
Κάποια στιγμή λογικά θα σε πάρω τηλέφωνο για καθοδήγηση.