18 Σεπτεμβρίου 2010

Το δράμα του πλούσιου φοροφυγά.

Την ώρα που εσύ Νεοέλληνα διαβάζεις τούτη την ανάρτηση στο αναπαυτικό σου κάθισμα απολαμβάνοντας ζεστό καφέ, κάποιοι συμπατριώτες σου πλήττονται βάναυσα απ΄τη δυσχερή οικονομική κατάσταση. Εσύ είσαι ένας συνηθισμένος και τυχερός αστός με ευοίωνη μοίρα. Έχεις για σπίτι ολόκληρο διαμέρισμα πολυκατοικίας. Δε μπορείς να συναισθανθείς το πόνο και τη θλίψη που κατατρύχει τους αδίκως και από παντού βαλλόμενους. Με τις κατοικίες τους να έχουν απόσταση χιλιομέτρων απ΄τα αστικά κέντρα, δίνουν καθημερινή μάχη εναντίων της μοναξιάς και της αποξένωσης. Οι συνοικισμοί τους κακόφημοι, γνωστοί και ως ... γκέτο των βορείων προαστίων. Κάθε χειμώνα οι παγεροί βοριάδες μαστίζουν τα μελανιασμένα σώματα τους. Τώρα μάλιστα είναι αναγκασμένοι να  υπομείνουν και τις ψυχρές αποφάσεις της κυβέρνησης. Το επίδομα θέρμανσης πισίνων απ΄ότι φαίνεται θα αποτελέσει παρελθόν. Ένα από τα στοιχειώδη
ανθρώπινα δικαιώματα αφαιρείται με τόσο σκληρόκαρδο τρόπο, την ίδια στιγμή που η τιμή του χλωρίου φτάνει στα ύψη. Τα κρούσματα πνευμονίας θα αυξηθούν ραγδαία. Οι γιατροί πάλι θα προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Με εκατοντάδες πελάτες και δηλωτέο ετήσιο εισόδημα λιγότερο των δέκα χιλιάδων ευρώ, γίνεται ευρέως αντιληπτό το τεράστιο φιλανθρωπικό τους έργο. Όμως αυτή η προσφορά εις την κοινωνίαν αποκρύπτεται σκοπίμως. Μόνο κάποιοι γιατροί χωρίς σύνορα πρωταγωνιστούν στις τηλεοπτικές καμπάνιες. Σπανίως, οι δημοσιογράφοι στην προσπάθεια τους να δείξουν κοινωνική ευαισθητοποίηση προβάλουν τον αγώνα και τη βιοπάλη των πωλητών φεράρυ που δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα γύρω στα εφτακόσια ευρώ. Λίγοι γνωρίζουν επίσης για το κύκλο των χαμένων οδοντιάτρων. Άτομα των οποίων οι μισθοί προσέγγιζαν τα επιδόματα ανεργίας. Καταρρακωμένοι εργολάβοι, έρμαια της οικονομικής κρίσης. Εφοριακοί που ο φόρτος εργασίας τους κάνει μέχρι και να ξεχνάν τη σύνταξη της φορολογικής τους δήλωσης.
Εσύ άραγε τι έχεις να πεις και προπαντώς τι έχεις να κάνεις για όλα αυτά ευκατάστατε Έλληνα ;

6 σχόλια :

OSTRIA είπε...

ωραιο!!!!την καλησπερα μου

Crux είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ όστρια. Κι αν μπορείς - σαν νοτιάς που είσαι - πέρνα απ΄τα μέρη τους για να νιώσουν λίγη ζεστασιά το χειμώνα οι κακόμοιροι.

Υ.Γ Ευχαριστώ και για το link που έστειλες στη προηγούμενη δημοσίευση !

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το κείμενο, τα εμπνευσμένα λογοπαίγνια και την ανατρεπτική και ειρωνική ευστοχία.

tiktos είπε...

Ναι ρε γαμώτο.
Ο γιατρός που προσβάλαμε δωροδοκώντας τον για να μας χειρουργήσει,κάνει την καρδιά του πέτρα και έρχεται να ζητήσει την ψήφο μας για να καταπολεμήσει κι αυτός την διαφθορά.

Ανώνυμος είπε...

Έϊιιι Crux!
Πού είσαι; Πού είναι η γραφή σου; Οι σκέψεις σου; Η μπλογκογειτονιά στέρεψε από τις απόψεις σου.
Αν έχεις βέβαια πολλές υποχρεώσεις κατανοητό, αρκει να είσαι καλά.

Crux είπε...

Γεια σου χρωματιστή! Ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σου.
Τα πράγματα ζόρισαν πολύ με το σχολείο και προσπαθώ να αξιοποιήσω διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο. Να είσαι σίγουρη πως όταν νιώσω την ανάγκη θα ξαναγράψω.
Τα λέμε σύντομα !