12 Αυγούστου 2010

Δίλημμα ?

8 σχόλια :

WishmasteR είπε...

ζήτημα επιλογής ή αφυπνισης?

Crux είπε...

Πολλοί δεν μπορούν να απαντήσουν ούτε καν σ΄αυτή την ερώτηση με βεβαιότητα...
Είναι φοβερό το πως ο άνθρωπος αναλώνεται και μεταμορφώνεται σε αγρίμι για λίγη ισχύ.

tiktos είπε...

Τι συμβαίνει όμως όταν η επιλογή εξυπηρετεί μόνο και ΜΟΝΟ τις ισχυρές εξουσίες;
Όταν σπαταλιούνται τεράστια ποσά για εξοπλισμούς και πολέμους.Όταν με την δύναμη των όπλων επιβάλλονται πείνα, αρρώστιες και τριτοκοσμικές καταστάσεις,για να έρθουν μετά οι φαρμακοβιομηχανίες μέσω των ΜΚΟ να ξεπουλήσουν τα εμπορεύματά τους, πάντα υπό την προστασία των όπλων και των ισχυρών κέντρων εξουσιών.
Δεν γίνεται στον κόσμο αυτόν να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο.
Φαύλος κύκλος.
Άδικο;
Συμφωνώ.

Crux είπε...

Τίκτε δυστυχώς έχεις δίκαιο.
Αν πρόκειται για ρευστό τότε "Θεός και Διάολος" δίνουν τα χέρια.
Και τι μπορεί άραγε να αντιπροτείνει κανείς ; Όσο υφίσταται το νομισματικό σύστημα μου φαίνεται αδιανόητο να μην υπάρχει συνωμοτική συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες όπως αποδείχθηκε είναι απ΄τη φύση τους κερδοσκοπικές.
Εκτός βέβαια αν υπάρχει και κάποια άλλη διέξοδος, κάποια άλλη λύση την οποία παρεμπιπτόντως εγώ δεν μπορώ να βρω.

Ανώνυμος είπε...

Eno pethenei tosos ksomos iparxei tosi bia, narkotika kai arosties o plithismos auksanete!!!! Mipos telika einai i fisi mas auti dld an den ginontousan olla auta tha mporousame na zisoume tosoi ma tosoi poli anthropoi ?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Crux είπε...

Ανώνυμε το θέμα του πλυθησμού είναι σίγουρα ένο σοβαρό ζήτημα αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι συμπεραίνεις. Να σκοτώνονται δηλαδή άμαχοι ή να μην έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες ; Ένα απλό φάρμακο στην Ευρώπη για κάποιες άλλες χώρες είναι σωτήριο. Μέχρι και το νερό που πίνουμε είναι για κάποιους η κάθε σταγόνα πολύτιμη.
Απλώς σκέψου ότι εξαιτίας καθαρής τύχης έχεις τη δυνατότητα να έχεις όλες αυτές τις ανέσεις. Αν βρισκόσουν στη θέση αυτών των ανθρώπων που λιμοκτονούν και λοιμοκτονούν θα είχες την ίδια απορία ; Δεν το νομίζω ...
Η ζωή δεν παίζεται στα χαρτιά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες,
Εξωθεσμικοί και θεσμικοί παράγοντες του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού προσπαθούν να μετατρέψουν το Πλατυγιαλι σε ενεργειακό κολαστήριο. Το σχεδιάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και συγχρόνως επιβάλλουν την σιωπή σε όλους τους κομματικά ελεγχόμενους πολίτες και φορείς καθώς επίσης και στα ΜΜΕ για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια τους και με λιγότερες αντιδράσεις από την κοινωνία. Αρχικά, ξεκινήσαμε τον αγώνα ενημέρωσης των πολιτών για τα πραγματικά σχέδια της επένδυσης (LPG ΚΑΙ ΟΧΙ LNG), που τάζουν στους πολίτες χιλιάδες ψεύτικες θέσεις εργασίας και για τον κίνδυνο της ερημοποιησης της περιοχής στο ενδεχόμενο εγκατάστασης της επένδυσης του ΚΑΤΑΡ στο Πλατυγιαλι. περασπιζόμαστε το δημιούργημα μας, το λιμάνι μας, το μέλλον μας, τους κόπους μας και τον ιδρώτα μας. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας. Το ήθος, την τιμιότητα, την ανάγκη για δημιουργική εργασία. Υπερασπιζόμαστε την υγιή ανάπτυξη σε όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι του ατομικού. Δεν βλέπουμε την ανάπτυξη και το χρήμα ως θεό. Η υγεία και το περιβάλλον είναι σημαντικότερα από την οποιαδήποτε ανάπτυξη που καταστρέφει τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής.
Για τους ανωτέρω λόγους λέμε :
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
http://astakos.wordpress.com