13 Μαΐου 2010

Εκπαιδευτική προπαγάνδα

Πριν από τρεις μέρες, πήγα να πάρω τον αδερφό μου από το σχολείο (δημοτικό). Στον δρόμο για το σπίτι μου είπε πως πήγανε εκδρομή και πως σε ένα μοναστηράκι αγόρασε μία εικόνα για να τον προστατεύει! Αν και είναι πολύ μικρός ακόμα, προσπάθησα να του εξηγήσω πως δεν τον προστατεύει καμία εικόνα και πως ο μόνος που τον προστατεύει είναι ο ίδιος του ο εαυτός... Ακολούθησε μία συζήτηση σχετικά με την θρησκεία (σε πρώιμο στάδιο λόγω της ηλικίας του) και ξαφνικά μου είπε κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε!!! "Αν δεν πιστεύεις στον θεό, τότε είσαι Τούρκος". Ειλικρινά, ήταν κάτι που δεν περίμενα να μου πει. Τον ρώτησα αμέσως τι κακό έχει να είσαι Τούρκος και μου είπε πως είναι πολύ κακό γιατί μας πολέμησαν και μας πήρανε κομμάτι από τη χώρα μας. Προσπάθησα, εν συνεχεία να του εξηγήσω πως το ίδιο κάναμε και εμείς και πως όλοι έιμαστε άνθρωποι και δεν διαφέρουμε σε τίποτα. Του εξήγησα πως ό,τι συνέβη μεταξύ των δύο χωρών, έγινε πριν πάρα πολλά χρόνια και πως πλεόν δεν πρέπει να υπάρχει μίσος μεταξύ μας! Τέλος τον ρώτησα ποιος του είχε αναφέρει τα περί εχθρότητας! Μου απάντησε με δισταγμό πως τα ελεγε η δασκάλα του!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το μέγεθος της προπαγάνδας! Παίρνουμε μικρά παιδιά με έλλειψη κριτικής σκέψης και τα γεμίζουμε μίσος για κάτι που συνέβη αιώνες πριν. Εκμεταλεύονται την δεκτικότητά τους και τους κάνουνε πλύση εγκεφάλου!!! "Αν δεν είσαι πιστός, είσαι κακός", "Αν δεν είσαι Έλληνας, είσα κακός", "Οι Τούρκοι είναι κακοί" κ.α
Με εξόργισε το όλο θέμα και πραγματικά φοβάμαι πως αν όλοι οι δάσκαλοι και γενικότερα οι φορείς εκπαίδευσης λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, μεγαλώνουμε σε μία κοινωνία που έχει ως στόχο να διαχωρίσει τους ανθρώπους και όχι να τους ενώσει!!!!

2 σχόλια :

Crux είπε...

Ήδη απ΄τα νήπια μαθαίνουν στα παιδιά ότι σούβλισαν τον Αθανάσιο Διάκο. Αυτό και αν είναι ανατριχιαστικό. Το μίσος αρχίζει να καλλιεργείται από μικρή ηλικία, όταν ακόμα το παιδί δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να κρίνει.
Μια σημείωση εδώ πέρα σε περίπτωση που μας διαβάσει κάποιος δεξιός και πει : "Χριστέ μου αυτοί οι αριστεροί θέλουν να υποθάλψουν την ελληνική ιστορία". Φυσικά και οφείλουμε να μεταδώσουμε την ελληνική ιστορία αλλά αυτό πρέπει να γίνεται σε ένα στάδιο που ο νους έχει ωριμάσει πλέον.
Όλοι οι καθηγητές που φανατίζουν τους μαθητές σε Ελλάδα και Τουρκία είναι πραγματικά εγκληματίες, με όλη τη σημασία της λέξεως. Διατηρούν την εχθρότητα και το αίσθημα της εκδίκησης.

revolutioner είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Δεν γίνεται να φανατίζουμε τα παιδιά! Γιατί περί αυτού πρόκειται, περί φανατισμού! Τα παιδάκια αυτών των ηλικιών είναι σαν σφουγγάρια! Αποροφούν ό,τι τους πεις. Αν και δυστυχώς υπάρχουν άτομα και μεγαλύτερων ηλικιών με την ίδια ιδότητα!