10 Απριλίου 2010

Replay

Ιδού ο κόσμος που θα παραδώσουμε. Εξαιτίας της αχαριστίας μας θα τα φορτώσουμε όλα για μια ακόμη φορά στον καιρό ώσπου αυτός κάποια στιγμή θα λυγίσει απ΄το βάρος. Τις αμαρτίες μας θα πληρώσουν αθώα παιδιά. Θα τους στερήσουμε ό,τι δικαιούνται, θα τους κλέψουμε ό,τι η φύση χαρίζει. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές το μέλλον είναι δυσοίωνο και χρειάζονται άμεσες προσπάθειες και συνεχόμενοι αγώνας για να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Η αισιοδοξία αυτή καθαυτή είναι ανίκανη να επιφέρει αλλαγές εάν δεν συνοδεύεται από ακτιβισμό και δράση. Η "αδρανής" αισιοδοξία είναι μια πλάνη στην οποία προσπαθεί να μας οδηγήσει το σύστημα. Ή θα συνεργαστούμε και θα πάρουμε θαρραλέα το μέλλον στα χέρια μας  ή θα συνεχίσουμε το έργο του αφανισμού, μέσα από διχόνοια,φιλαυτία και διαμάχες έχοντας δικαιολογία τις ενέργειες του συρφετού για απενοχοποίηση. Η αλήθεια είναι πως όλοι είμαστε ένοχοι για την παρακμή που υπάρχει και που θα ακολουθήσει. Είναι ένοχοι εξίσου αυτοί που κάνουν το κακό και οι υποκριτές που το επιτρέπουν να συμβεί προσποιούμενοι τους αδαείς. Όποιος διστάζει να αποδώσει στο άτομο του μερίδιο ευθύνης απλούστατα κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η αδρανής αισιοδοξία είναι και κάτι άλλο. Είναι το κουκούλωμα των τύψεων μας και ένα επιτηδευμένο άλλοθι της μη δραστηριοποίησής μας για ν' αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Πολύ συμφωνώ ότι όλοι είμαστε ένοχοι για την παρακμή που θ'ακολουθήσει. Αλλά και γι'αυτή που υπάρχει. Crux, συμφωνώ απόλυτα με το κείμενό σου. Μην απογοητεύεσαι όμως. Είσαι πολύ νεος και η αισιοδοξία για σένα δεν είναι πλάνη αλλά όπλο για δράση. Έχε μόνο υπόψιν πως δυστυχώς οι σύμμαχοι δεν θα 'ναι και τόσοι πολλοί γιατί υπάρχει ανεξάντλητη βλακεία γύρω μας.

Crux είπε...

Καλησπέρα σου Χρωματιστή.
Δεν απογοητεύομαι γιατί γνωρίζω πως η παραίτηση είναι ένα βήμα μετά την απελπισία.
Όσο για τους σύμμαχους, λίγοι και καλοί. Όσο είναι εφικτό θα προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να αφυπνιστούμε. Για τους αδιάλλακτους έχω χάσει τις ελπίδες μου και δεν ενδιαφέρομαι. Απλά τάζομαι απέναντι τους. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς δεν ξέρουν καν να διαφωνούν.