23 Απριλίου 2010

Είπαν ξείπαν ξαναλέν.

Ανακοινώθηκε λοιπόν η προσφυγή στο ΔΝΤ. Καθόλου απρόσμενο μήτε περίεργο. Πως φτάσαμε όμως μέχρι την επιλογή της έσχατης λύσης ; Πως πάρθηκε τόσο βιαστικά και αυθόρμητα αυτή η απόφαση ; Και κυρίως πως είναι δυνατό μια τόσο βαρυσήμαντη κίνηση να επιτυγχάνεται με τη λιγότερο δυνατή διαμαρτυρία και αντίσταση ; Μια κίνηση προσφυγής η οποία πριν λίγους μήνες ήταν ασύλληπτη ακόμα και σαν σκέψη. Μια απόφαση για την οποία δεν είχε προηγηθεί ουδεμία συζήτηση εδώ και τόσο καιρό.
Η αλήθεια είναι ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ όσο κι αν μοιάζει με αιφνίδια και ενστικτώδη κίνηση επιβίωσης δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα έξυπνα οργανωμένο σχέδιο. Πολύς κόσμος
γνωρίζει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Κεντρική Τράπεζα κατά της ίδιας την ανθρωπότητας προκειμένου να αποκομίσει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους πόρους δανεισμένων κρατών. Οι εξαιρετικά αυστηροί και επίτηδες υποβαλλόμενοι όροι έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την ανάμειξη και την επίδραση της Αμερικάνικης Τράπεζας στα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα των δανεισμένων-εξαρτημένων κρατών. Μια επίδραση που σίγουρα δεν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα! Το θέμα ήταν -και σ' αυτό θέλω να επικεντρωθώ- με ποιον τρόπο θα ερχόταν στο προσκήνιο ένα ζήτημα που αν μη τι άλλο θα εξόργιζε και θα ξεσήκωνε πολύ κόσμο και μόνο για το γεγονός ότι συζητείται σοβαρά. Υπήρξαν πολλές ευνοϊκές συγκυρίες που προετοίμασαν το κατάλληλο σκηνικό για να έρθει στην επιφάνεια,με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις, το ζήτημα δανεισμού απ΄το ΔΝΤ. Το πιο λογικό είναι πως αυτές οι συγκυρίες δεν είναι διαβολικές συμπτώσεις αλλά μέρη του σχεδίου. Η τρομοκρατία αποτέλεσε την αποτελεσματικότερη μέθοδο αποπροσανατολισμού και σύγχυσης της μάζας. Μία μονάχα πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, για την οποία πάρθηκαν δυο αναλήψεις ευθύνης αλλά καμία δεν επαληθεύτηκε, ήταν αρκετή για να γίνει η τρομοκρατία το πρωτοσέλιδο επί εβδομάδες έως και μήνες. Αβάσιμες προσαγωγές και δίκες δίχως ενοχοποιητικές αποδείξεις τεκμηριώνουν την μεγιστοποίηση και την εντατικοποίηση του θέματος. Ας μην ξεχνάμε ότι η τρομοκρατία είναι θέμα που αφορά κυρίως την αστυνομία. Η ακατάπαυστη επιμονή των ΜΜΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση και η λανθασμένη πληροφόρηση όπως πολλές φορές έχει αποδειχτεί, έχουν καταφέρει να αποπλανήσουν τον κόσμο και να του αποσπάσουν το ενδιαφέρον του για το θέμα του δανεισμού το οποίο είναι σαφώς περισσότερο περίπλοκο και λιγότερο "διάσημο" από αυτό της τρομοκρατίας. Πλην της τρομοκρατίας όμως, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την επίτευξη του σχεδίου και οι κινήσεις πολιτικών κομμάτων, εξού και ο τίτλος του άρθρου "είπαν ξείπαν ξαναλέν".
Αρχικά έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ που διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται καν συζήτηση προσφυγής στο ΔΝΤ. Αυτό συμβαίνει πριν περίπου ένα μήνα. Έπειτα έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο αναμασά συνεχώς τα λεγόμενα του και φαίνεται να γυροφέρνει στην ιδέα του δανεισμού. Οι εκφράσεις του με χρονολογική σειρά είναι αυτές :
1) Δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής.
2) Καθόλου προβλεπόμενος ο δανεισμός από ΔΝΤ.
3)Δανεισμός από ΔΝΤ μονάχα στην έσχατη λύση.
4)ΔΝΤ η τελευταία επιλογή.
5)Το ΔΝΤ μια κάποια λύση.
6)Το ΔΝΤ πιθανή περίπτωση.
7)Το ΔΝΤ σανίδα σωτηρίας.
8)Το ΔΝΤ μάλλον αναγκαστικό.
9)Μοναδική οδός ο δανεισμός από ΔΝΤ.
10) Προσφυγή στο ΔΝΤ.


Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του εμμέσως πλην σαφώς και του σταδιακού-λεπτεπίλεπτου αναμασήματος του λόγου το ΠΑΣΟΚ μετά από τέσσερα χρόνια καταφέρε με τον ίδιο έντεχνο τρόπο και το ίδιο ταλέντο να μας ξεγελάσει. Φυσικά και η κυβέρνηση είναι μόνο ένας από τους ενόχους. Στο κορόιδεμα του λαού συμμετέχοντες ήταν ΝΔ και ΛΑΟΣ. Όσον αφορά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είδα εξαρχής απολύτως αρνητική στάση προς το ΔΝΤ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία. Η Μπακογιάννη καθώς και άλλοι εκπρόσωποι έκαναν λόγο για απομυθοποίηση και αποδαιμονοποίηση του ΔΝΤ. Παράλληλα ο Καρατζαφέρης έκανε μαζί με τον Παπανδρέου διαπραγματεύσεις συντροφιά των Αμερικανών περί του δανεισμού απο ΔΝΤ. Σε πρόσφατο λόγο του υποστήριξε το ΔΝΤ ως μέσο για τη "διάσωση της πατρίδας". Οι ιδέες αυτές καθαυτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θα μπορούσαν να είναι σεβαστές. Όμως στην ουσία η συμπεριφορά τους απεδείχθη πλήρως απαξιωτική και εξευτελιστική μιας και αναθεώρησαν τις απόψεις τους για το ΔΝΤ μια μόνο ημέρα πριν το δανεισμό! Αυτή είναι μια διπλωματική κίνηση φυσικά και όχι κίνηση μετάνοιας! Γνωρίζουμε καλά ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι κομματικοποιημένη και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό απ΄τα κηρύγματα των πολιτικών εκπροσώπων του. Οπότε μέχρι τη χρονική στιγμή την οποία η κυβέρνηση θα διασφάλιζε το δανεισμό και θα έμπαινε και η τελευταία σφραγίδα έπρεπε ο λαός,άρα πρωτίστως οι πολιτικοί που τον καθοδηγούν, να διατηρήσουν μετριοπαθή στάση. Με αυτό το τρόπο δικαιολογείται η καλή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ το τελευταίο διάστημα. Κάπως έτσι μεταφράζονται οι καλές σχέσεις και τα θετικά σχόλια που αντάλλαζαν μεταξύ τους οι πολιτικοί των τριών κομμάτων. Θα θυμάστε πιστεύω τα συγχαρητήρια του Πάγκαλου προς το ΛΑΟΣ και τα μπράβο του Καρατζαφέρη και του Σαμαρά σε ορισμένες κινήσεις του Παπανδρέου. Καιρό είχε να φανεί τέτοιο κλίμα ομόνοιας ή τουλάχιστον είχαν καιρό να σταματήσουν οι ισχυρές διαφωνίες και τα χτυπήματα των χεριών στα έδρανα. Αφού το συνωμοτικό σχέδιο ηνέχθη σε πέρας και προφανώς για να το πούμε λαϊκά : Τα κόμματα της βουλής τα άρπαξαν πολύ χοντρά απ΄την Κεντρική Τράπεζα, τώρα πλέον μπορούν πάλι να διαχωριστούν. Θα με θυμηθείτε από αύριο θα αρχίσουν πάλι να αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τις φωνές τους στη βουλή και να κατακρίνουν τη στάση της κυβέρνησης οι ίδιοι οι οποίοι την σιγόνταραν. Όταν ο κόσμος απελπιστεί με τα μέτρα που θα επιβάλλει το ίδιο το ΔΝΤ στη χώρα μας θα απελπιστεί με την ίδια τη κυβέρνηση που το επέτρεψε να εισχωρήσει. ΛΑΟΣ και ΝΔ πρέπει να έχουν μια δικαιολογία ότι κράτησαν δήθεν αποφατική στάση προς το ΔΝΤ. Τη δικαιολογία αυτή εξασφάλισαν τη σημερινή και την προηγούμενη ημέρα με την απότομη αναστροφή των ιδεών τους. Τη δικαιολογία αυτή θα χρησιμοποιήσουν έπειτα από λίγο καιρό περφηφανευόμενοι και φυσικά υποκρινόμενοι για να αποκτήσουν περισσότερους ψήφους...


Πολλά φιλάκια σε φασίστες,τρομοκράτες,πολιτικούς και ψηφοφόρους.
Crux

2 σχόλια :

humanity είπε...

BAΣΙΚΑ,ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΜΝΟ!..
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ,Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ,ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΛΥΦΤΕΙ!
Η ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ,ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ "ΚΙΤ-ΚΑΤ"..

ΤΑ ΜΜΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ",ΕΝΩ ΤΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΝΑ,ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΝΤ.
ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ...

Crux είπε...

Καλημέρα Σκαλιστήρι.
Πράγματι το κομμάτι πρόκειται για μουσικό ύμνο.
Αναστέλλουμε την ώρα που θα κηρυχθεί πτώχευση, μόνο που αυτά τα "διαλείμματα" μας επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, όσο κι αν φαντάζουν ανακουφιστικά.
Σχετικά με την ελληνική τηλεόραση έχω να πω ότι ακολουθεί πιστά τα βήματα του προτύπου της, της αμερικανικής τηλεόρασης. Με το ΔΝΤ τώρα, πάνω κάτω θεωρώ ότι ο κόσμος καταλαβαίνει για τι πρόκειται, μόνο το 8% χαρακτήρισε σωστή επιλογή αυτή της προσφυγής. Το τραγικότερο θα έλεγα πως είναι ο ωχαδερφισμός και η βραχυπρόθεσμη σκέψη του Έλληνα. Τα πράγματα θα γίνουν μη ανατρέψιμα εάν το ΔΝΤ καταφέρει να επιβληθεί αναγκάζοντας για μεταρρυθμίσεις. Είναι ικανοί να βάλουν χέρι μέχρι και στα σχολικά βιβλία, εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά. Όπως και νά΄χει η άμεση κινητοποίηση και αντίσταση έναντι του ΔΝΤ είναι αυτή που θα φέρει αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς περιοριζόμαστε στη θεωρία...