8 Απριλίου 2010

20 + 1ας λόγοι για να υποστηρίξουμε τη υπάρχουσα δημοκρατία μας.

1)Γιατί χαρίζει μια ολόκληρη ημέρα ελευθερίας κάθε τέσσερα χρόνια.
2)Γιατί δίνει τη δυνατότητα να εκλέγουμε την κυβέρνηση που θα ασελγήσει πάνω μας.
3)Γιατί πρέπει να έχουμε λεφτά και ακριβοπληρωμένους δικηγόρους για να βρούμε το δίκιο μας, ως αποτέλεσμα μας προτρέπει να δουλέψουμε και να επιδώσουμε έργον εις την κοινωνίαν για να τα αποκτήσουμε.
4)Γιατί στρέφεται έναντι των τρομοκρατών, σεβόμενη πάντα και αφήνοντας στην απέξω άλλους συγκεκαλυμμένους τρομοκράτες όπως έμποροι σάρκας και ναρκωτικών, οι οποίοι κάνουν υπερωρίες για να καλύψουν τις ανάγκες των ανώμαλων και των ναρκομανών.
5)Γιατί παρέχει πάντα άσυλο και ατιμωρησία στους πολιτικούς, διατηρώντας την ελληνική παράδοση, αλλά και επειδή
αφαιρεί δικαιώματα από τους μαμόθρεφτους, πρακτορικούς και ανθέλληνες φοιτητές.
6)Γιατί δυναμώνει και σφυρηλατεί με έντεχνο τρόπο τη νεολαία και τη γηρατειά στις δυσχερείς παγκόσμιες συνθήκες, χρησιμοποιώντας κατασταλτική βία.
7)Γιατί αποκρύπτει τη βία και τη συνεργασία αστυνομικών και εθνικιστών, δίνοντας έτσι πνοή στην εξάπλωση των εθνικών ιδεωδών. 
8)Γιατί μόνο αυτή μπορεί να μετατρέψει τα κυβερνητικά συνωμοτικά απόρρητα σε αποκλειστικά ροζ DVD.
9)Γιατί διατηρεί  και αναζωπυρώνει το θεσμό της οικογένειας με βύσματα και διορισμούς συγγενών σε πολυπόθητες και άνετες θέσεις.
10)Γιατί εξασφαλίζει δουλειά για όλους , πλην των εριστικών ανθελλήνων που εκ των προτέρων γνωρίζει πως θα γκρινιάξουν και θα διακόψουν με αθέμιτο τρόπο τα αφεντικά απ΄την αρμονική ροή της εργασίας και των κερδών τους.
11)Γιατί αφήνει σκόπιμα το δημόσια τομέα να αυτοκαταστραφεί, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τους ιδιώτες.
12)Γιατί μας υιοθετεί τις αρετές του ανταγωνισμού, της "αγενούς" άμιλλας, της διαμάχης και της διχόνοιας, πλάθοντας έτσι αλληλέγγυους συμπολίτες και ενισχύοντας το αίσθημα της ομόνοιας και της συνεργασίας.
13)Γιατί ανεβάζει τα όρια ηλικίας των συντάξεων δίνοντας αξία στους ηλικιωμένους και κάνοντας τους να αισθάνονται χρήσιμοι και ωφέλιμοι γι΄αυτό το τόπο.
14)Γιατί υποστηρίζει την ελευθερία της άποψης και του λόγου, χωρίς να δίνει δυνατότητες φυσικά στον κάθε αμόρφωτο να γνωστοποιεί τις ιδέες του αλλά εκφράζοντας πληθώρα απόψεων μέσα από ορισμένα δημοσιογραφικά στόματα  καθώς και επιλεκτικά αποκομμένες συνεντεύξεις.
15)Γιατί η ίδια η δημοκρατία μας έχει εθνική συνείδηση και ξέρει να διαχωρίζει την αξία των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα τους.
16)Γιατί έχει εφεύρει καινούριους τρόπους φίμωσης και με αφετηρία το πιπέρι έχει εξελιχτεί αρκετά και έφτασε ήδη στη βιτριόλι και στους "εξοστρακισμούς".
17)Γιατί ο νόμος αποφασίζει για το λαό και όχι ο λαός για το νόμο.Ένας για όλους και όλοι για έναν δεν έλεγαν και οι τρεις σωματοφύλακες ;
18)Γιατί μετατρέπει την κάθε άλλοτε απλή και ανιαρή μας ημέρα σε περιπέτεια και αγώνα για επιβίωση.
19)Γιατί μας μορφώνει μαθαίνοντας μας αριθμητική και υπολογισμούς με μικρούς και μεγάλους ακέραιους αριθμούς, μέσω των μισθών που μας δίνει και των φόρων που μας επιβάλλει.
20)Γιατί για κάθε υπηρεσία φροντίζει να υπάρχει και ένα μονοπώλιο και έτσι δεν δημιουργείται αγοραστική σύγχυση ούτε έρχεται ο καταναλωτής αντιμέτωπος με τη μεγάλο δίλημμα της επιλογής και της ανησυχίες που αυτό γεννάει.
20 +1)Γιατί μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης μας αναγκάζει με τιμωρίες και με την άσκηση ψυχολογικής βίας να υποτασσόμαστε στον ανώτερο, δημιουργεί στις συνειδήσεις μας ψεύτικους εχθρούς, φόβο και το αίσθημα της απειλής, μαθαίνοντας μας να αντιτασσόμαστε με φανατισμό μέχρι θανάτου εκεί που δείχνει το δάχτυλο της εξουσίας και των καλοκάγαθων έως ιερών ηγετών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :