10 Ιανουαρίου 2010

Happy (V)irthday(απονομή)

Με αυτά και μ΄αυτά κλείσαμε έναν χρόνο.Ο λόγος που έχουμε κάνει όσα έχουμε κάνει,έστω και αυτά τα λιγοστά είναι η δυνατή θέληση μας για να εκφραστούμε.Όσο περνάει ο καιρός η ανάγκη αυτή μεγαλώνει.Η απεριόριστη έκφραση αποτελεί στοιχείο ελευθερίας και η ελευθερία δεν έχει καμία σχέση με χόμπι.Το blogging τουλάχιστον για εμάς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.Το χόμπι είναι μια δραστηριότητα που γίνεται για να περάσει η ώρα ευχάριστα και αποτελεί σαφώς σημαντικό ρόλο στη ζωή του καθενός.Ο πάντα χαρούμενος άνθρωπος όμως είναι ο χαζοχαρούμενος άνθρωπος.Έτσι λοιπόν πιστεύουμε ότι ο καθένας εκτός από ευχάριστα πρέπει να περνάει και δημιουργικά την ώρα του.Μερικοί ίσως απ΄αυτά τα λόγια σχηματίσουν την άποψη ότι θεωρούμε το blogging μια δυσάρεστη και καταθλιπτική ενασχόληση.Αποφεύγουμε συνήθως και να γράφουμε για εκτός κοινωνικών προβλημάτων θέματα...Όμως μία τέτοια σκέψη είναι τελείως λανθασμένη.Προκύπτει μάλιστα απ΄το συνδυασμό του προβληματισμού και του σκεπτικισμού με αρνητικές έννοιες και δευτερεύοντα ζητήματα.Δυτικό δημιούργημα...Ό,τι και να πιστεύουν οι άλλοι εμείς χαιρόμαστε για αυτό που κάνουμε.Μας αρέσει που προσπαθούμε με τον τρόπο μας,έστω κι αν αυτός δεν είναι αρκετός,να συνεισφέρουμε και να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Αρχικά θυμίζαμε άδειο καφενείο στη μέση του πουθενά.Τα διαβάζαμε όλα εμείς οι ίδιοι και η κουτσή Μαρία.Μολοταύτα συνεχίσαμε να προσπαθούμε και να πιστεύουμε ότι κάποιος θα μας ακούσει και θα ενδιαφερθεί.Καταλάβαμε ότι για να σου δείξουν ενδιαφέρον πρέπει να δείξεις κι εσύ.Ομολογώ να πω ότι στην αρχή το έκανα αναγκαστικά.Έπειτα όμως πραγματικά συνειδητοποίησα τη σημαντικότητα της ανταλλαγής απόψεων.Κατάλαβα ότι είναι λάθος να θέλεις να ακουστείς χωρίς να ακούς.Να θέλεις να διαβαστείς χωρίς να διαβάζεις.Και αυτό όχι επειδή δεν θα αποκτήσεις κόσμο αλλά απλούστατα επειδή θα σε κρατήσει στάσιμο.Ίσως όλο αυτό τα χάλι που επικρατεί στη κοινωνία μας να πηγάζει απ΄αυτή τη κακή μας συνήθεια.Την επιβολή της άποψής μας και τη θεωρία του εαυτού μας ως αλάθαστου και παντογνώστη.
Κάπως έτσι το καφενείο άρχισε να έχει κόσμο(δεν μου αρέσει η λέξη πελάτες,αυτό το καφενείο δεν υπάρχει για να πουλάει,αλλά μόνο για συζήτηση).
Κάποια άτομα εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα.Και επειδή έδειξαν ενδιαφέρον αλλά πάνω απ΄όλα επειδή έδειξαν σεβασμό στις απόψεις μας.Κάτι που επίσης εκλείπει και σπανίζει στη σαπιο-κοινωνία μας.Οπότε αξίζει να τους βραβεύσουμε.Δεν θα βραβευτούν όμως 12 όπως είναι το συνηθισμένο.Δεν θεωρώ τους αναγνώστες ούτε ώρες σε ρολόϊ τοίχου,ούτε μήνες,ούτε δώδεκα θεούς του Ολύμπου.(Εννοείται πως η κατάταξη δεν έχει καμία σημασία) 
  Homo Interneticus-Απ΄τους πρώτους bloggers που γνώρισα.Είμαι σίγουρος πως το καλοκαίρι μετά τις εξετάσεις έχεις και θέλεις να γράψεις πολλά.

  Ευρύνοος- κοινώς γνωστώς ως τρελός.(Γνωρίζω ότι δεν δέχεσαι δώρα,γνωρίζω επίσης ότι θα το δεις συμβολικά)
  Πεταλούδα-Κυρά δασκάλα με άριστα το είκοσι περνάω τη βάση ή θα μείνω μετεξεταστέως πάλι?

Η Χρωματιστή η οποία δίνει έμφαση και ομορφιά σε κάθε στοιχείο της καθημερινής ζωής που διαφορετικά θα περνούσε απαρατήρητο.
  Ελίτσα-Ανοιχτή και πολιτισμένη στη συζήτηση χωρίς να διστάζει να εκφράσει τη γνώμη της ακόμη κι αν αυτή είναι αντίθετη.Χίλια ευχαριστώ.

  Νίκος-Τον οποίο γνωρίζω λιγότερο καιρό αλλά οι εύστοχες παρατηρήσεις του γύρω από πολιτικά και κοινωνικά θέματα δεν μπορούν παρά να "χτυπήσουν εγκαφελικά"οποιονδήποτε.
  Οχιά-Συχνός σχολιαστής των γραπτών μας.Ευχαριστούμε πολύ και αλήθεια σου λέω έχω ακόμη κάμποσα χρόνια για να φτάσω στα είκοσι.
  Πολεμίστρ@-Αν δεν ήταν κι αυτός θα έκανα προσευχές στο θεό για να γίνει το background.Ευχαριστώ για τη βοήθεια σου και το ενδιαφέρον που δείχνεις για ό,τι γράφουμε.
  Αναστασία-Αφοσιωμένη στα θέματα της σοφίας.Μερσί για τη συμμετοχή σου και τις συχνές επισκέψεις σου στο καφενείο μας.

  Σκαλιστήρι-Φίλη με το σκαλιστήρι σέβομαι πολύ την εκτίμηση και το ενδιαφέρον που δείχνεις.Συνέχισε να σκαλίζεις παντού και πάντα.

   Όστρια-Ο τύπος με τα γυαλιά.Μερσί και σ΄εσένα φίλε μου.Επισκέπτεσαι συνέχεια το καφενείο και συζητάς μαζί μας.
   Δημήτρης-Δεν το περίμενες ε?Χθες παραλίγο να συναντιόμασταν.Θα τα πούμε κάποια στιγμή απο κοντά. 

Κατά σύμπτωση είστε δώδεκα.Αυτό δεν σημαίνει όμως τίποτα.Ούτε παρέλειψα ούτε και έβαλα κάποιον αναγκαστικά.


               

15 σχόλια :

Ευρύνοος είπε...

Χαίρομαι που δίπλα στην κουτσή Μαρία, κάθισα κι εγώ κάμποσο καιρό τώρα και σας παρακολουθώ.. :)

χαίρομαι επίσης που άτομα της ηλικίας σου, (αν και το έχω ξαναπεί) σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτεσαι..

για το βραβείο, είναι το μόνο που έκανα copy και το φύλαξα στον δίσκο μου..
αν και πολλά βραβεία μου έχουν δωρήσει φίλοι bloggers..
αυτό σημαίνει κάτι..
(χωρίς να μειώνω τους υπολοίπους)..

χρόνια πολλά και ποιοτικά στο ιστολόγιο εύχομαι και μακάρι να καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι σε τούτη την κοινωνία (ξεκινώντας απο τους εαυτούς μας) μιά και βλέπω οτι άλλαξε ήδη κάτι σε σένα..
διαβάζεις και τους άλλους και γίνεται ανταλλαγή απόψεων και εμπλουτισμός Ιδεών..

αυτά, μην σας κουράσω άλλο..

καλό βράδυ φίλοι μου :)

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρέσει η δυναμική κι αυθεντική σταθερότητα στις απόψεις σου. Μ'αρέσει η αυστηρή μα ταυτόχρονα ρομαντική ματιά σου στα θέματα της κοινωνικοπολιτικής καθημερινότητας και η εκφραστική άνεση στα κείμενά σου (πρέπει στην έκθεση να 'χεις 20 Crux!). Μ'αρέσει που μαθαίνω πράγματα από τόσο νέα παιδιά και μ'αρέσει που ξέρω ότι υπάρχουν και οι νέοι που χρησιμοποιούν το ίντερνετ όχι μόνο για το φέισμπουκ.
Πώπω!Πολύ το "μ'αρέσει" χρησιμοποίησα και δεν μ'αρέσει, πολύ εγωκεντρικό και κάνει την άποψή μου υποκειμενική, ενώ αυτά που λέω είναι η αντικειμενική αλήθεια.
Επίσης, σ'ευχαριστώ που με αναφέρεις στη λίστα σου. Μιας όμως και το κριτήριο σου είναι το ενδιαφέρον και ο σεβασμός που δείχουμε στις απόψεις σου, να σου πω πως αυτό αυτομάτως γυρνάει το βραβείο σε σένα, γιατί εσύ δεν ξέρω αν τα διεκδίκησες πάντως για να σε διαβάζουμε σίγουρα κέρδισες το ενδιαφέρον και τον σεβασμό μας.
Eύχομαι η προσπάθεια να συνεχιστεί το ίδιο δημιουργικά κι επαναστατικά!

humanity είπε...

Αρχίζοντας,θέλω βασικά να σου ευχηθώ,Χρόνια Πολλά και πάντα να είσαι πολυγραφότατος!

Σε έναν τέτοιο χώρο,όπως το δικό σου καφενείο,δεν αρκεί μόνο να μπεί κόσμος,αλλά να παραμείνει!Και αυτό το έχεις καταφέρει σε τεράστιο βαθμό,με τον τρόπο σκέψης σου,που παρ 'όλο το νεαρό της ηλικίας σου σε καταττάσει αυτόματα στην ομάδα ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,που λίγοι δυστυχώς έχουν το "know how" και τις ιδιότητες για να ανήκουν εκεί.

Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις,παρ'όλο που βρίσκομαι λίγο χρόνο σε αυτό το συγκεκριμένο χώρο!

Να είσαι πάντα καλά!

humanity είπε...

Αρχίζοντας,θέλω βασικά να σου ευχηθώ,Χρόνια Πολλά και πάντα να είσαι πολυγραφότατος!

Σε έναν τέτοιο χώρο,όπως το δικό σου καφενείο,δεν αρκεί μόνο να μπεί κόσμος,αλλά να παραμείνει!Και αυτό το έχεις καταφέρει σε τεράστιο βαθμό,με τον τρόπο σκέψης σου,που παρ 'όλο το νεαρό της ηλικίας σου σε καταττάσει αυτόματα στην ομάδα ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,που λίγοι δυστυχώς έχουν το "know how" και τις ιδιότητες για να ανήκουν εκεί.

Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις,παρ'όλο που βρίσκομαι λίγο χρόνο σε αυτό το συγκεκριμένο χώρο!

Να είσαι πάντα καλά!

Crux είπε...

Να είστε καλά όλοι σας.Δεν θέλω να πολυλογήσω.Σφραγίζω τα λόγια σας στη μνήμη μου.
Καλημέρα.

OSTRIA είπε...

φιλε Crux επισκεπτομαι λιγο καιρο το καφενειο σου,ομως μου εγινε συνηθεια...και αυτο γιατι μου θυμιζει παλιο αυθεντικο καφενειο !!ο καφες εχει αρωμα και γευση ,χειροποιητος και με μερακι!καλη συνεχεια....

Crux είπε...

Καλή συνέχεια όστρια.Είσαι πάντα καλοδεχούμενος,με τις πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα :)

OXΙά είπε...

Πάντα να σκέφτεστε για να έχετε πάντα να λέτε. Κι όταν θα λέτε εσείς κάποιοι άλλοι θα σκέπτονται.
Τις ευχές μου.

Crux είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ οχιά.Δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε αυτό αλλά ευελπιστούμε η ορθή σκέψη να μας γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό.

tiktos είπε...

Σας εύχομαι καλή και μεγάλη συνέχεια.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρώτα απ'όλα πρέπει να ακούγονται οι δικές σας φωνές και οχι μόνο όλων των άλλων και εμού του ιδίου που έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για την σημερινή κατάντια.
Σας παρακολουθώ και εύχομαι, που δεν το νομίζω, να μην σας δω ποτέ στην "βουλή των εφήβων.

Crux είπε...

Γεια σου Τίκτο.Γνωρίζω καλά πως κι εσύ μας δίνεις σημασία.Μην σε απασχολεί το ζήτημα της βουλής,δεν πατάω σε οίκους ανοχής.
Μην υποτιμάς κανέναν.Όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται.Ειδικά οι νέες αλλά και οι μετανιωμένες.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Π☼λεμίστρ@ είπε...

Crux σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνεις.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Χρωματιστή, ότι δηλαδή εσύ αξίζεις το βραβείο αφού κατάφερες να τραβήξεις το ενδιαφέρον μας με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια των απόψεών σου και με την ποιότητα των κειμένων σου.

Crux είπε...

Καλησπέρα Πολεμίστρα.Σ΄ευχαριστώ για τα λόγια σου αλλά επιμένω πως αξίζετε εξίσου και περισσότερο το βραβείο γιατί χωρίς εσάς θα μέναμε οι τρεις κι ο κούκος.Δεν είναι ένα κείμενο που φέρνει τη ζωντάνια σ΄ένα blog όσο ο διάλογος και οι απόψεις που ανταλλάζονται σχετικά μ΄αυτό.
Καλή συνέχεια :)

Π☼λεμίστρ@ είπε...

Προσυπογράφω όσον αφορά την αξία του διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων, αλλά πιστεύω πως η αξία των κειμένων σου δε φαίνεται από το πόσοι σε διαβάζουν. Τρανό παράδειγμα οι εφημερίδες που διαβάζονται από χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Crux είπε...

Συμφωνώ μαζί σου.Δεν ισχυρίστηκα ότι η αξία φανερώνεται απ΄τον αριθμό των σχολίων.Απλώς πιστεύω ότι όλοι εσείς που σχολιάζετε είστε αυτοί που δίνουν πνοή και ζωντάνια στο blog.