19 Ιανουαρίου 2010

Περί Ιθαγένειας ο λόγος.

Διαμαρτύρονται,φωνάζουν,συγχύζονται,παρεκτρέπονται,εν τέλει αποκαλύπτονται.Η δικαιολογία;Αλλοίωση λέει της εθνικής ταυτότητας.Είναι τα ίδια άτομα που συνεχίζουν να υπερασπίζονται ιδεολογίες που κατέστρεψαν τον ελληνισμό(βλέπε χρυσή αυγή και λαος)και  ισχυριζόμενοι ότι προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα συνωμότησαν για να τα ξεπουλήσουν.Οι ίδιοι που άφοβοι και ατιμώρητοι φόρτωσαν με χρέη τη χώρα και τώρα εγώ κι εσυ δουλεύουμε περισσότερο για να πληρωνόμαστε λιγότερο.Είναι τα ίδια άτομα που έδωσαν το λιμάνι στη cosco.Όμως ο εθνικόφρονας Καρατζαφέρης δεν πρότεινε ποτέ δημοψήφισμα για το αν ο
ελληνικός λαός επιθυμεί να ιδιωτικοποιηθεί και να περάσει στα χέρια των Κινέζων το λιμάνι.Δεν άνοιξε το στοματάκι του.Είναι τυχαίο τούτο;Αυτά όσον αφορά τους πολιτικούς που αντιτίθονται στο νομοσχέδιο.
Τώρα απλέ λαέ είναι σειρά σου.Σε αποκαλώ απλό γιατί είσαι πειθήνιο όργανο.Φανατισμένο και απερίσκεπτο.Εσύ απλέ λαέ θαυμάζεις τους αρχαίους σου προγόνους,ξεχνάς να θαυμάσεις τη φιλοξενία τους.Εσύ αρνήσαι και προσβάλλεσαι όταν σε αποκαλούν ρατσιστή.Χαρακτηρίζεις την έκφραση ως καραμέλα.Άραγε όμως πως να λέγεται κάποιος που ιεραρχεί τα δικαιώματα των ανθρώπων;Πως λέγεται ο βολεμένος με μέσον υπάλληλος που κατηγορεί τους εργάτες μετανάστες για τη φτώχεια;Ποιος είναι αυτός που θα απαγορεύσει ένα μικρό παιδί να έχει πατρίδα;Πόσο θράσος έχει για να το περιθωριοποιεί έτσι;και ακόμα χειρότερα πόσο θράσος έχει για να το κατηγορήσει όταν τo παραμελημένο και πεταμένο απ΄τη κοινωνία παιδάκι μεγαλώνοντας θα στραφεί στην εγκληματικότητα.Πως ονομάζεται αυτός που απαλλάσσεται απο ευθύνες και εγωϊστικά τις ρίχνει αλλού;Πως λέγεται αυτός που θέλει μια κοινωνία με εξουσιαστές και εξουσιασμένους;Με άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι για τη μοίρα τους ψηφίζοντας,με άτομα που τους απαγορεύεται να εκφράσουν την πολιτική τους συνείδηση.Ποιος είναι αυτός που θεωρεί τους μετανάστες ανίκανους να σκεφτούν και να ψηφίσουν λογικά;Ποιος ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή της άποψης τους θα μας οπισθοδρομήσει;Με ποιο επιχείρημα θα υποστηρίξει ότι η δική του ιδέα μας πήγε μπροστά;
 Άκου απλέ λαέ.Οι μετανάστες δέχτηκαν και δέχονται τεράστιο ρατσισμό.Ασκείται πάνω τους ψυχολογική βία που ούτε μπορείς να διανοηθείς.Βασανίστηκαν και βασανίζονται καθημερινά.Απεχθάνονται τη δεξιά και αν τους δοθεί δικαίωμα ψήφου τότε ΝΔ και ειδικά ΛΑΟΣ θα χάσουν θέσεις και εξουσία στη βουλή.Προκειμένου να το αποτρέψουν θα κάνουν οτιδήποτε για να μην ψηφίσουν.Προκειμένου να έχουν δύναμη και χρήματα θα εκμεταλλευτούν τη ρηχή σκέψη σου.
Το μισό έθνος κατοικεί στο εξωτερικό.Πίστεψέ με δεν θα σου σύμφερε να γύριζαν στην Ελλάδα γιατί θα υπήρχε πρόβλημα υπερπληθυσμού.Θέλεις να φιλοξενείσαι χωρίς να φιλοξενείς.Θέλεις να σου στρώνουν κόκκινα χαλιά και να βρίσκεις παντού ανοιχτές τις πόρτες,όλα αυτά χωρίς ανταπόδοση.Είσαι αχάριστος απλέ λαέ.Και τα επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά : εάν θέλεις γλυκόλογα και κανακέματα δίπλα σου είναι το ονειροκούτι άνοιξε το.Σου αρέσει να παινεύεσαι και να σε παινεύουν...
Ελληνικέ λαέ δεν υπάρχεις.Υπήρξες κάποτε.Αβέβαιο αν θα υπάρξεις ξανά.Είσαι διχασμένος,διαιρεμένος και αυτο-κατεστραμμένος.Κανένας για όλους και όλοι για κανέναν.Καθένας για τη πάρτη του.Σου φταίνε όλοι,ο αριστερός,ο δεξιός,ο μετανάστης και ο γείτονας.Ο μόνος που γλιτώνει κριτικής και κατηγοριών είναι φυσικά ο εαυτός σου.Σου κάθισε στο λαιμό αλλά στο ξαναλέω : υπάρχεις μόνο τυπικά.
Δεν είναι το χρώμα επιδερμίδας που φέρνει τη διχόνοια αλλά η ενισχυμένη θέληση για ατομικό συμφέρον.Δεν κρίνεται η αξία και η συνείδηση κάποιου απ΄τις ρίζες του αλλά απ΄τον εγκέφαλο που κουβαλάει.
Στο μόνο που περνάς τους μετανάστες είναι στην περηφάνια και στη βιτρίνα.
Από τον Crux, για το καλό σου, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται αυτό.

10 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι και πολύ εύκολο από τις άγονες ατομικότητές μας να περάσουμε σε μια βιώσιμη συλλογικότητα.
Όποιος όμως το συνειδητοποιεί ας το προσπαθήσει. Και ίσως κάποτε το συνειδητοποιήσουν πολλοί.
Γεια σου Crux!

Ευρύνοος είπε...

Εδώ θα διαφωνήσω φίλε Crux..

το δημοψήφισμα είναι το μέγιστο δημοκρατικό δικαίωμα που υπάρχει..
θα συμφωνήσω οτι έπρεπε να γίνονται περισσότερα και όχι μόνο για αυτό το θέμα..
στο λέω εγώ που δέν είμαι βολεμένος..

είναι μεγάλο το παιχνίδι και δέν φαίνεται με την πρώτη ματιά τί πάει να γίνει..
ευτυχώς είσαι μικρός, και δυστυχώς θα τα ζήσεις..

όσον αφορά την ιθαγένεια, να πώ οτι άλλο είναι υπηκοότητα και άλλο ιθαγένεια..
δέν διαφωνώ να πάρουν οι άνθρωποι υπηκοότητα όπως έχουν τόσοι Έλληνες του εξωτερικού..
τελικώς μία ερώτηση θα ήθελα να σου θέσω..
το δημοψήφισμα ως θεσμός, σε βρίσκει αντίθετο;
δηλαδή διαφωνείς στο να γίνονται γενικώς δημοψηφίσματα;

χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, απλώς με ενδιαφέρει η άλλη άποψη πάντα..

καλό βράδυ φίλε μου.. :)

Κλείτωρ είπε...

μπραβο crux της ίδιας άποψης είμαι κι εγώ και ακόμα παραπέρα. Όλη η επαρχία είναι άδεια καιρός να γεμίσει χωράμε πολλοί ακόμα.

Crux είπε...

@Χρωματιστή στην πραγματικότητα είναι μια αναμέτρηση με τον εθνικισμό και τον εγωκεντρισμό μας.Πολύ αμφιβάλλω αν η Αργεντινή της Ευρώπης θα αποκτήσει ποτέ προοδευτικές και σύγχρονες ιδέες.Για να καταλάβεις,αν ένας εθνικιστής διαβάσει τα παραπάνω που σου έγραψα στο σχόλιο θα με χαρακτηρίσει υπερασπιστή της νέας τάξης και υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι...
Έχουμε πάντως σαν αρχή ότι αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε ή να προβληματίσουμε έστω κι έναν τότε είμαστε κερδισμένοι.Απο εκεί και πέρα ευελπιστούμε...

Crux είπε...

@Ευρύνοε δεν είμαι καθόλου αντίθετος με την έννοια του δημοψηφίσματος.Όμως όπως προείπα και όπως ανέφερες σωστά κι εσύ το δημοψήφισμα είναι μια ξεχασμένη έννοια που αξιοποιείται και έρχεται στην επιφάνεια όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει ατομικά συμφέροντα.Διαφορετικά,αν δηλαδή υπηρετούσαν συλλογικό συμφέρον θα γίνονταν πολύ συχνότερα.Δεν έγινε λόγο χάρης δημοψήφισμα για το αν ο ελληνικός λαός απαιτεί να τιμωρηθούν όσοι άρπαξαν μίζες απ΄τη siemens.Αυτά τα κανονίζει η "δικαιοσύνη".Δεν έγινε δημοψήφισμα για την cosco.Εκεί αποφάσισε πάλι η "δικαιοσύνη".Την τελευταία περίοδο έγιναν τεράστια πολιτικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές τους υπουργούς.Και εγώ και εσύ θέλαμε να τιμωρηθούν.Ούτε εγώ ούτε εσύ δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι.
Το δημοψήφισμα είναι στοιχείο αμεσοδημοκρατίας και απαραίτητο για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας κοινωνίας που λειτουργεί με βάση το δίκαιο.Όμως είτε αυτά θα γίνονται πολύ συχνά είτε καθόλου.Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ολοφάνερο πως μας εκμεταλλεύονται.Να σου κάνω μια χρονική αναδρομή όλων των δημοψηφισμάτων : 1920,1924,1935,1946,1968,1973,1974.
Σε 90 χρόνια 8 δημοψηφίσματα...Και ορισμένα από αυτά όπως για παράδειγμα του 68 έγιναν σκόπιμα για παραπλάνηση και για να κερδηθεί η εύνοια και η καλή εντύπωση.Δεν είναι απλό το θέμα του δημοψηφίσματος...Με άλλα λόγια ισχυροποιείται η άποψη μας όταν το θέλουν τα κόμματα για δικούς τους πάντα σκοπούς.Δεν υπάρχει δημοψήφισμα του στυλ όποτε θυμάμαι χαίρομαι.
Τώρα όσο αφορά την απορία γιατί ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα.Σίγουρα θα έχουν επινοηθεί διάφορα εθνικιστικά μυθιστορήματα περί αντι-εθνικών συνωμοσιών κτλ.Μιλάμε όμως για ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα για αρκετό καιρό,δούλεψαν για την Ελλάδα,ίδρωσαν και μάτωσαν για την Ελλάδα και η Ελλάδα τους γύρισε την πλάτη.Έμαθαν την ελληνική γλώσσα,είχαν και έχουν διάθεση για φιλικές σχέσεις και ομαλή ένταξη στην κοινωνία.Δεν νομίζω ότι μας ενώνουν οι ρίζες αλλά οι ιδέες και οι ψυχές, και οι τελευταίες ειδικά δεν έχουν να κάνουν με θρησκείες,εθνικότητες και οτιδήποτε άλλο.
Δεν μας δίχασαν οι μετανάστες,πάντα ήμασταν διχασμένοι.Απ΄τη στιγμή που γίναμε κράτος.Θυμήσου που και πως κατέληξαν οι περισσότεροι ήρωες του 21.Και δεν εννοώ ότι διαφωνούσαμε,αλλά ότι σκοτωνόμασταν μεταξύ μας.Δεν είναι λοιπόν οι ρίζες που έχουν το πρώτο ρόλο,έτσι πιστεύω.
Δεν χρειάζεται να διευκρινίζεις τη διάθεση σου.Δεν παρεξηγώ,εξάλλου εκφράζουμε πολιτισμένα τις απόψεις μας και δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο.Ξέρω πολύ καλά ότι έχεις φιλικές διαθέσεις.
Καλησπέρα :)

Crux είπε...

@Κλείτωρ πιστεύω πως αυτή η χώρα θα μπορούσε να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους εάν οι παραγόμενοι πόροι ανήκαν στο λαό και όχι σε μεγαλοεπιχειρηματίες-ιδιώτες.Πάρε για παράδειγμα τη ναυσιπλοΐα.Είμαστε πρώτοι παγκοσμίως.Και τι έγινε?Τίποτα δεν καταλήγει σε εμάς.Λίγοι πλουτίζουν και πολλοί γίνονται φτωχότεροι.
Όσον αφορά την αστυφιλία είναι συνένοχος και συν-δημιουργός των σημαντικότερων κοινωνικών προβλημάτων.Αν ο κόσμος δεν αποσπαστεί και αποχωρίσει απ΄τις μεγάλες πόλεις είναι καταδικασμένος να υποστεί και χειρότερα.
Ποιος θα αντιληφθεί όμως τη σημαντικότητα του προβλήματος και ποιος έχει το θάρρος και τη πρωτοβουλία να φύγει απ΄τη μεγαλούπολη?Η συγκεκριμένη πράξη φυσικά δεν αποτελεί κάποιου είδους θυσία αλλά συμβάλλει και στην προσωπική ευημερία και απαλλαγή απ΄τα πολυάριθμα προβλήματα των μεγάλων πόλεων.

NOIZ είπε...

Πανέμορφο το κείμενο/κραυγή σου, φίλε crux. Γεμάτο συναίσθημα και πάθος. συνέχισε να γράφεις όσο μπορείς και θες γιατί πάντα θα έχουν αντικρισμα τα γραπτά σου.
νασαι καλα

Crux είπε...

Καλησπέρα NOIZ.
Κάνουμε ό,τι περνάει απ΄το χέρι μας.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκουμε ανταπόκριση.
Καλή συνέχεια.

tiktos είπε...

μ'αρέσει το μυαλό σου

Π☼λεμίστρ@ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Crux.