18 Δεκεμβρίου 2009

Φασίστες έκαψαν στέκι μεταναστών.

Το Στέκι Μεταναστών στα Χανιά δεν εκφράζει καμία πολιτική ιδέα και σίγουρα δεν ανήκει στο λεγόμενο "αναρχικό" χώρο. Μέσω της δράσης του και της βοήθειας που προσφέρει στους μετανάστες έχει αποκτήσει την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή της πόλης των Χανίων.
Ωστόσο, δεν εκτιμούν όλοι το ίδιο τη δράση του.
Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα οι φασίστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους γράφοντας ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους του στεκιού.
Τώρα έφτασαν ακόμα πιο πέρα, εκδηλώνοντας στο έπακρο τις ναζιστικές ιδέες τους, και έβαλαν φωτιά στο κτίριο. Αφού έσπασαν την πόρτα, περιέλουσαν το χώρο με οινόπνευμα και παρέδωσαν το κτίριο στις φλόγες. Ευτυχώς, οι γείτονες αντιλήφθηκαν γρήγορα την πυρκαγιά και δεν καταστράφηκε το κτίριο ολοσχερώς. Για να υπογράψουν το έγκλημά τους σχεδίασαν σβάστικες στους τοίχους.



Την ίδια ώρα επίθεση από δύο μοτοσικλετιστές με μολότοφ δέχτηκε Χανιώτης ακτιβιστής, με έντονη παρουσία στους αγώνες για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο στα Χανιά. Εδώ και μήνες, μετανάστες της περιοχής έχουν γίνει θύματα βίαιων επιθέσεων. Άραγε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των φασιστοειδών; Ως που θα φτάσει ο άρρωστος εθνικισμός τους;

Όταν κάποιοι επιτίθονται σε αστυνομικά τμήματα αποκαλούνται "τρομοκράτες" και "αδίστακτοι δολοφόνοι". Οι δολοφονικές επιθέσεις των εθνικιστών όμως, είτε σε Έλληνες είτε σε μετανάστες ονομάζονται απλά "συμπλοκές" και οι αυτουργοί "ομάδα νεαρών". Η γλώσσα μας περιγράφει, δυστυχώς, τα ίδια πράγματα με διαφορετικούς τρόπους.  

Πηγή : Πολεμίστρα. 

2 σχόλια :

tiktos είπε...

Crux αυτοί οι άριοι,που υπερασπίζονται την καθαρότητα της φυλής τους, στο σπίτι τους το ασφαλέστερο σημείο να κρύψουν τα λεφτά τους είναι κάτω από το σαπούνι.

Ανώνυμος είπε...

oi λαθρομεταναστολαγνοι που ακολουθουν τις εντολες των ΗΠΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

ΦΑΣΙΣΤΕς ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Γιαυτο φυγαμε απο τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ