1 Νοεμβρίου 2009

Φαντάζομαι.

Η τηλεόραση μπορεί και δημιουργεί τη δική της πραγματικότητα.Έπειτα εμείς ενστερνιζόμαστε τούτη την πραγματικότητα.Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συνεχόμενης επανάληψης ορισμένων γεγονότων τα οποία κάποιοι εκμεταλλεύονται  προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν και να μας οδηγήσουν σε βιαστικές καθώς και απερίσκεπτες αποφάσεις.Αυτά τα έχουμε πει αρκετές φορές.                         

Φαντάζομαι λοιπόν μια διαφορετική τηλεόραση, η οποία

μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ.Μια τηλεόραση φιλική προς τους
μετανάστες,που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και θα τους στηρίζει όπως θα στηρίζει κάθε άνθρωπο βιοπαλαιστή.Μια τηλεόραση που θα τονίζει ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι της διάλυσης της οικονομίας είναι τα μονοπώλια,οι μεγαλοεπιχειρηματίες,οι πολιτικοί,οι εφοπλιστές και όχι απλοί άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα για επιβίωση.Φαντάζομαι μια τηλεόραση που θα σταματήσει να βαφτίζει αναρχικό τον κάθε ένα που σπάει κάτι ή που σηκώνει όπλο.Μια αντικειμενική τηλεόραση που θα διευκρινίζει τη σημασία της κάθε ιδεολογίας με σωστό τρόπο και όχι προπαγανδιστικό.Μια τηλεόραση που δεν θα υποστηρίζει αλλά θα παρουσιάζει απόψεις.Θα έχει ως στόχο να εμφανίζει όλες τις πτυχές και έπειτα να αφήνει την επιλογή στο θεατή, χωρίς να παραλείπει σκόπιμα πληροφορίες.Ανεξαγόραστη και αδιάφθορη θα είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη των πολλών και δεν θα υπηρετεί πια μεγάλα συμφέροντα.Θα διαθέτει δημοσιογράφους αξιοπρεπείς, με αρχές χωρίς πολλά λεφτά και όχι σοβαροφανείς,υποκριτές που εμπαίζουν το λαό.

Σαν συμπέρασμα θα λέγαμε ότι η τηλεόραση διαχειρίζεται και κατευθύνει τη κοινή γνώμη όπως αυτή θέλει,οδηγώντας την σε παράλογες σκέψεις και ενέργειες.Αλλά αν βασιζόμαστε στην αλλαγή της  τηλεόρασης για να πάει ο κόσμος προς το καλύτερο,τότε έχουμε χάσει.Απλώς έκανα μια εικασία προσπαθώντας να φανταστώ.Και να θυμάστε πως ούτε η αλλαγή,ούτε η μόρφωση,ούτε η σωστή ενημέρωση επέρχονται τηλεοπτικά.Ψαχτείτε και γίνετε δημοσιογράφοι του εαυτού σας.
(Άσχετο αλλά σχετικό : Καλό σας μήνα)

8 σχόλια :

OXΙά είπε...

Μ' άρεσε πολύ το κλείσιμο."Γίνετε δημοσιογράφοι του εαυτού σας".
Ωραίος.

Crux είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ οχιά.Σκοπός μας είναι να περάσουμε (αλλά και να δεχθούμε) μηνύματα.Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση απ΄το να καταφέρνεις κάτι τέτοιο.
Καλησπέρα.

Ευρύνοος είπε...

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το αναδημοσιεύσω στο μπλόγκ μου ο Ρομπέν των Χαζών..

πάντα με την αναφορά μου σε σένα ως πηγή.. τί λές φίλε μου;

Crux είπε...

Κανένα πρόβλημα Ευρύνοε απ΄τη στιγμή που υπάρχει ως πηγή μπορείς να αναδημοσιεύσεις όποιο κείμενο θέλεις :)

Ευρύνοος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ!

οι Ιδέες πρέπει να μοιράζονται..
ιδιαίτερα όταν είναι.. συγγενείς..

http://robentwnxazwn.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

καλησπέρα..

Crux είπε...

"οι Ιδέες πρέπει να μοιράζονται..
ιδιαίτερα όταν είναι.. συγγενείς.."
Ωραίο αυτό θα το κρατήσω :)

Π☼λεμίστρ@ είπε...

Θα συμφωνήσω με την ΟΧΙΑ για το κλείσιμο. Δυστυχώς αυτή η τηλεόραση είναι τελείως ουτοπική. :( Απο εκεί και πέρα, το θέμα είναι να καταλάβουμε οι ίδιοι το ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε ότι μας πασάρουν σαν δεδομένο, αλλά να ψάχνουμε μόνοι μας την αλήθεια.

Crux είπε...

Έτσι είναι.Η αλήθεια ποτέ δεν παρουσιάζεται έτοιμη.Η γνώση και η έρευνα είναι απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουμε να ισχυριστούμε πως τουλάχιστον πλησιάζουμε προς αυτή.