21 Οκτωβρίου 2009

The game is over.

Περήφανε Έλληνα δικομματιστή σε εσένα απευθύνομαι γεμάτος θυμό.Όλη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή γελάει μαζί μας.Είμαστε το ανέκδοτο των Βρυξελλών.Το καλύτερο ανέκδοτο των Βρυξελλών με δυο λέξεις : Greek Statistics.
Σου αρέσει η βιτρίνα.Ψηφίζεις είτε κληρονομικά,είτε επηρεασμένος απ΄τα λόγια.Κάθεσαι επί ώρες μπροστά στην τηλεόραση και ακολουθείς πάντα πιστά τις γνώμες των μεγαλοδημοσιογράφων και των καθωσπρεπιστών πολιτικών.Σου αδειάζουν σταδιακά και σταθερά τις τσέπες σου,σε φορολογούν,σε χρεώνουν με τη δικαιολογία πως το κάνουν για το καλό σου.
Όταν οι βαπτισμένοι απ΄την τηλεόραση
αναρχικοί κάνουν εξεγέρσεις εσύ κατευθείαν πετάγεσαι  λέγοντας πως μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι.Επειδή έτσι σου έμαθε η τηλεόραση να λες.Έτσι σου έμαθε να σκέφτεσαι.Μιλώ απλά μπας και καταλάβεις τίποτα.Ε λοιπόν,αυτό που πέρασε αφ΄υψηλού εγώ θα στο κράξω μέσα στα αυτιά σου για να ξυπνήσεις.Γίναμε ρεντίκολο για άλλο λόγο Έλληνα.Ξεφτιλιστήκαμε παγκοσμίως επειδή ένα τεράστιο ποσοστό του υπολογισμού εξαφανίστηκε.Όχι Έλληνα δεν ευθύνεται ο Κόπερφιλντ.Αλλά δεν αποκλείω την περίπτωση πως αν στο πει το χαζοκούτι θα το πιστέψεις και αυτό.Η δύναμη του πουκάμισου και της γραβάτας,η δύναμη της εικόνας δεν σε αφήνει να κοιτάξεις παραπέρα.
Προεκλογικά δήλωσαν 6% έλλειμμα και τώρα 12,5.Ξέρεις μήπως πόσα λεφτά είναι αυτά Έλληνα ή μήπως λες έλα μωρέ τι είναι 12,5 τα εκατό? Αλλού περήφανε Έλληνα ένα της εκατό έλλειμμα ξαφνιάζει κόσμο,εδώ το 12,5 σε αφήνει αδιάφορο.
Σε κάνουν να υποστηρίζεις ότι αυτοί θέλουν.Σε κάνουν να πολεμάς ότι αυτοί θέλουν.Όλη η Ευρώπη γελάει μαζί σου και εσύ συνεχίζεις να μιλάς για την ιστορία σου.Λες και είναι δική σου ιστορία.Λες και έχεις εσύ ο "σύγχρονος" καμιά σχέση με τους αρχαίους.
Αν είχες γεννηθεί αλλού Έλληνα και άκουγες για τέτοιο έλλειμμα θα έβγαινες στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς για το κορόϊδεμα και την υποκρισία που σου έδειξαν.Όμως γεννήθηκες Έλλην υπερήφανος και σου στραβοφαίνεται να αντιπαρατεθείς μπροστά στους και καλά εκπροσώπους του έθνους.Ανέχεσαι τα πάντα Έλληνα.Είσαι ένα άβουλο και άψυχο πιόνι,τίποτα παραπάνω.Αντίο Έλληνα σιχάθηκα να ασχολούμαι μαζί σου.Α, και μην  ξεχάσεις να κατηγορήσεις κανένα μετανάστη για την τωρινή κατάσταση.Μη τυχόν περάσει η σκέψη απ΄το μυαλό σου ότι ευθύνεσαι και εσύ.Προς θεού δηλαδή.Αυτού του θεού που πιστεύεις του ανεκτικού που σου λέει να μην αγχώνεσε γιατί θα δικαιωθείς μετέπειτα.
Υ.Γ Όποιος επιθυμεί γλυκόλογα να ανοίξει το ονειροκούτι.

1 σχόλιο :

Ευρύνοος είπε...

Βέβαια..
μην τυχόν φταίμε εμείς ποτέ..
πάντα κάποιος άλλος θα βρεθεί να φταίει..
όσο για τις γραβάτες και τα κουστούμια..
πόσες φορές ακούσαμε τις τεράστιες μπούρδες απο "επισήμους".. κι όμως έχουν "κύρος"..
ενώ ο "άσχετος" πολίτης αυτού του τόπου.. είναι γραφικός και δίχως άποψη..

έτσι μάθαμε οι νεοέλληνες..

τα υπόλοιπα.. στο ονειροκούτι, όπως είπες..