22 Οκτωβρίου 2009

Αντίδραση ενάντια στην ακροδεξιά.

Η εμφάνιση του φασίστα ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος BNP στην τηλεόραση προκάλεσε τις αντιδράσεις των Άγγλων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έξω απ΄το κτίριο του BBC.

Κάπου εδώ θα έπρεπε να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ Ελλάδας - Αγγλίας.Στην Αγγλία λοιπόν,παρόλο που τα μέσα καταστολής είναι μεγαλύτερα απ΄τα δικά μας, ο κόσμος δεν ανέχεται να ακούγονται απ΄την τηλεόραση και να προβάλλονται ηγέτες αντιδημοκρατικών κομμάτων
και ιδεών.Αυτό επειδή γνωρίζει τις συνέπειες των ακροδεξιών καθεστώτων.Η παρουσία του ακροδεξιού ηγέτη στο BBC θα μπορούσε κάλλιστα να σηματοδοτήσει μια σειρά επισκέψεων από τέτοια άτομα.Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή προβολή εθνικιστικών,ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών.Αυτή η συνεχόμενη προβολή μπορεί να οδηγήσει στην υποστήριξη της ακροδεξιάς σε όλο και περισσότερο κόσμο.Φυσικά όλοι μας γνωρίζουμε σε τι εξυπηρετούν τέτοιες ιδεολογίες.Στην απαλλαγή ευθυνών απ΄τους "νόμιμους" εγκληματίες,την επιφόρτωση αυτών των ευθυνών σε άτομα τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα και στην τυφλή υποστήριξη της εξουσίας η οποία επιτυγχάνεται μέσα απ΄το φανατισμό.

Αυτά τα φαινόμενα παρατηρούμε στην Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι χώρα που βίωσε πριν μερικά χρόνια το φασισμό.Αποδείχτηκε ότι η ακροδεξιά υπάρχει για να επιβάλει την εξουσία και να φιμώνει κάθε φωνή διαφωνίας και αντίδρασης με τρόπο βίαιο και πλήρως αντιδημοκρατικό.Δυστυχώς όμως ο φασισμός δεν ηττήθηκε και δεν σταμάτησε να υπάρχει.Τα ΜΜΕ φρόντισαν με λεπτεπίλεπτο και προσεχτικό τρόπο να ξαναδημιουργήσουν μια άλλη εντύπωση της ακροδεξιάς.Διαφημίζοντας πάλι την υποτιθέμενη αγάπη προς την πατρίδα.Είναι εντελώς αδικαιολόγητο μια χώρα που παράκμασε από τον φασισμό να επιτρέπει τώρα  στους εκπροσώπους του να μιλάνε δημοσίως και ασταμάτητα στα κανάλια ισχυριζόμενοι ότι θα βοηθήσουν τη χώρα.Φυσικά σε μια δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψή του αλλά είναι παράλογο να ακούγεται συνέχεια αυτός ο οποίος έχει αντιδημοκρατικές απόψεις.Αυτά τα άτομα έχουν καταφέρει να προστατέψουν τους πλούσιους με όλους τους τρόπους.Πέρασαν στο κόσμο αυτή τη γελοία άποψη ότι για την ανεργία ευθύνονται οι μετανάστες και όχι τα μονοπώλια,ότι για την παρακμή της οικονομίας ευθύνεται ο σκουρόχρωμος άνθρωπος που θα περάσει απο δίπλα σου και όχι ο γραβατωμένος πολιτικός.
Εν κατακλείδι πρέπει όλοι μας να παραδειγματιστούμε απ΄την κίνηση των Άγγλων ακτιβιστών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή γνώριζαν σε τι αποσκοπούσε αυτή η πρόσκληση απ΄το BBC.Ας μην γίνουμε έρμαια των τηλεοράσεων και ας μποϊκοτάρουμε και εμείς τα κανάλια που φιλοξενούν τόσο συχνά ακροδεξιές απόψεις.Διαφορετικά θα επιστρέψουμε στα ίδια.
Όσον αφορά τους μετανάστες και όσον αφορά  τους υποστηρικτές της θρησκείας ξανασκεφτείτε λιγάκι τι εννοούσε ο Χριστός λέγοντας αγαπάτε αλλήλους.Επειδή δεν είπε αγαπάτε μόνο συμπατριώτες,είπε αγαπάτε αλλήλους και είναι σοφία να σέβεσαι ένα άτομο διαφορετικό απο εσένα.Είναι επίσης σοφία να καταλογίζεις τις ευθύνες για την ποιότητα ζωής σου εκεί που πρέπει,σύμφωνα με τη λογική και όχι με όσα σου λέει ένα χαζοκούτι και ένας μπουμπούκος.

11 σχόλια :

Π☼λεμίστρ@ είπε...

Δυστυχώς όμως, η ακροδεξιά έχει εκπροσώπους της συνεχώς σε όλα τα κανάλια, χωρίς κανένας να αντιδρά. Την προωθούν χωρίς καμία αναστολή.

Crux είπε...

Απ΄τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη ανοχή αναρωτιέμαι αν πρόκειται για ανοχή.Ο κόσμος τελικά ή δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την πολιτική η έχει επηρεαστεί απ΄τις τηλεοπτικές απόψεις.

Ευρύνοος είπε...

Μα γιατί;
στο διασκεδαστικό πάρκο που λέγεται τηλεόραση, χρειάζονται και οι κλόουν και οι θηριοδαμαστές και όλα τα νούμερα..

Crux είπε...

Όντως.Τι θα ήταν η ζωή χωρίς τηλεόραση?Τι θα ήταν η τηλεόραση χωρίς μπουμπούκους?

Crux είπε...

Ευρύνοε σύμφωνοι.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο προτείνω και για τα κανάλια που αναδεικνύουν καθημερινά θέσεις ακροαριστερών.
Είανι εξίσου αντιδημοκρατικοί με τους ακροδεξιους.

Lifo είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο...Πολύ καιρό είχα να γελάσω έτσι(χωρίς να θέλω να προσβάλλω τα μεγάλα ιδεώδη σου).

Επειδή κάθισα και διάβασα κάποια πράγματα από αυτά που γράφεις,είπα κι εγώ ως ον με άποψη και λογική να γράψω ένα σχόλιο σε ένα άρθρο σου.

Crux είπε...

Δεν γνωρίζω κάποιο κανάλι που να προβάλει θέσεις ακροαριστερών.Εάν βρείτε κάποιο ειδοποιήστε με γιατί θέλω να τους ακούσω :)

Crux είπε...

Τι να κάνουμε έχω βαρεθεί με τον μπουμπούκο.Ξέρω τι σημαίνει χούντα και ξέρω τη σημαίνει και ακροαριστερά.Και ακροαριστερά φίλε μπεκάτσα δεν σημαίνει αυτό που σου λέει η τηλεόραση.
Μιλώντας για αναρχία,πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υποστηρίζει,αντίθετα κατηγορεί τη βία.

Crux είπε...

Επειδή είμαι κατά της λογοκρισίας και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης,όπως βλέπετε επιτρέπω τη δημοσίευση εφόσον βέβαια δεν είναι προσβλητική.Όμως δεν νομίζω αγαπητέ λίφο ότι το θέμα είναι αστείο,ούτε πως τα ιδεώδη μου είναι μεγαλειώδη.Απλώς δεν επηρεάζομαι (δυστυχώς για το έθνος) από φανατικές και εθνικιστικές ιδέες που αποσκοπούν μονάχα στην υποστήριξη της εξουσίας.Μονάχα στον εγωϊσμό και την κτητική μανία του ανθρώπου.

Crux είπε...

Και για να τελειώνουμε κάπου εδώ ζητάω απ΄το φίλο μπεκάτσα να αναφέρει ένα κανάλι που προβάλει ακροαριστερούς και μια καταστροφή που προκάλεσε η ακροαριστερά στον κόσμο.
Για να μιλάμε με γεγονότα και όχι με αερολογίες.