7 Οκτωβρίου 2009

Θρησκεία-Εκκλησία-Χριστιανική κοινωνία!!!

Δεν είμαι ούτε θεολόγος, ούτε ειδικός στο θέμα της θρησκείας!!! Παρ'όλα αυτά, αναρωτιέμαι: Είπε ποτέ ο Θεός, λατρέψτε με? Είπε ο Χριστός δώστε μου ύλη για να με εξευμενίσετε? Είπε είμαι τιμωρός? Είπε είμαι Παντοδύναμος, να με φοβάστε? Ανέφερε ποτέ το χωρισμό της γης σε τμήματα? Ανέφερε ποτέ την πατρίδα? Είπε ποτέ πολεμήστε? Μίλησε για υλιστική κοινωνία για σύνορα και για συμφέροντα?
Μπορεί να μίλησε για κάποια από αυτά! Αλλά ο Θεός είναι ό,τι ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ως Θεό! Δεν μπαίνει σε καλούπια! Δεν είναι άνθρωπος, ούτε έμβιο ον! Δεν είναι ύλη!
Τότε, γιατί όλοι οι χριστιανοί για παράδειγμα κάνουν τάματα? Γιατί λέμε εκφράσεις όπως: Θα σε κάψει ο Θεός, Θα πέσει φωτιά να σε κάψει! Γιατί τιμάμε τις πατρίδες ενώ όλοι είμαστε ίδιοι? Γιατί μιλάμε για εθνική υπερηφάνεια ενώ πιστεύουμε πως ο Θεός μίλησε για ισότητα, ειρήνη και αγάπη? Γιατί τιμάμε προγόνους που πολέμησαν (σκότωσαν) σαν ήρωες, ενώ ο Θεός αποκύρηξε τον πόλεμο και εξύψωσε την ειρήνη? Γιατί οι παπάδες φοράνε χρυσά ράσα, στέμματα και κρατάνε ραβδιά σαν βασιλιάδες ενώ κυρήτουν την απλή και απαλλαγμένη από υλικά αγαθά ζωή?


Αλήθεια, γιατί εξομολογούμαστε σε παπάδες? Είναι οι εκπρόσωποι του Θεού? Με αμάξια, βίλες και εταιρείες? Δηλαδή πολλές φορές λέμε τις αμαρτίες μας σε άτομα με περισσότερες? Cool! Από την άλλη, έχουμε τους άγιους μοναχούς! Πολλοί απαρνούνται τα εγκόσμια γιατί απλώς δεν καταφέρνουν να ζήσουν και να επιβιώσουν στον πραγματικό κόσμο! Άλλοι πάλι, επιδιώκουν να μονάσουν και να ασκηθούν (μόνοι τους) εκτός κοινοβίου! Συγνώμη, δηλαδή, αν δεν τρως σωστά, δεν πίνεις σωστά και συνεχώς προσεύχεσαι, γαληνιάζει η ψυχή σου? Δηλαδή ασθενεί το σώμα για να αγιάσει η ψυχή?
Τέλος πάντων, αν ο χριστιανισμός επιτρέπει όλα τα παραπάνω, μάλλον ή τον παρερμηνεύσαμε, ή δεν είναι τόσο τέλειος όσο θέλουμε να νομίζουμε!!!

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

φίλε δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα θέτεις. όλα έχουν τον λόγο τους στην ορθοδοξία.. κάποια έχουν βάση κατά την άποψη μου αλλά η προσέγγιση της εκκλησίας είναι συγκεκριμένη.
απλά σου στέλνω την χειροτονία ενός μητροπολίτη να δεις..
http://www.youtube.com/watch?v=z0gKJ6zL1CI

επίσης για τα υπόλοιπα πολύ ευχαρίστως να τα συζητήσουμε!