4 Οκτωβρίου 2009

Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στα σχολεία.

Χώρια απ΄τη θέλησή μας και χωρίς τη συμμετοχή μας πάρθηκε η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.
Υπενθυμίζουμε :
1.Για να γίνει ένα εμβόλιο υποχρεωτικό πρέπει να αφορά ασθένεια η οποία είναι θανατηφόρα και μεταδίδεται εύκολα.Η γρίπη των χοίρων δεν είναι θανατηφόρα παρά μόνο σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής
έχει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του,κυρίως αναπνευστικά.Στην πραγματικότητα η γρίπη των χοίρων δεν είναι πιο επικίνδυνη απ΄την απλή γρίπη.Η τηλεόραση προπαγανδίζει την επικινδυνότητα χωρίς όμως να ενημερώνει  σωστά παρά μόνο να τρομοκρατεί.
2.Για να θεωρηθεί ένα εμβόλιο ως μη επικίνδυνο απαιτείται να περάσει πολύς καιρός και να γίνουν πολλές δοκιμές.Όλα τα εμβόλια που κάνουμε έχουν περάσει πρώτα από χρόνιες επεξεργασίες και πολλά πειράματα.Ακόμα και αυτά όμως εμφανίζουν ορισμένες φορές παρενέργειες.Φανταστείτε να κάνατε ένα εμβόλιο το οποίο έχει ημερομηνία γέννησης λιγότερη του ενός χρόνου.Θα εμφανίζατε σίγουρα παρενέργειες.Τι θα γινόταν σε περίπτωση που εμφανίζατε παρενέργειες?
3.Σε περίπτωση εμφάνισης παρενεργειών απλούστατα δεν μπορείτε να κατηγορήσετε κανέναν.Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι απαλλαγμένες νομικά από κάθε κατηγορία.Ευθύνη δεν υπάρχει.Οπότε σε περίπτωση που πάθετε κάτι και πιστέψτε με αυτή η περίπτωση είναι η πιο πιθανή,δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε το δικαίωμα της σωματικής σας ακεραιότητας. 


Γιατί τόση διαφήμιση και ...

Τελικά γιατί γίνονται οι εμβολιασμοί?
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι.Ο ένας είναι η δημιουργία παγκόσμιας τρομοκρατίας και ενασχόλησης του κόσμου με τη γρίπη,δίνοντας έμφαση εκεί και αγνοώντας ή τουλάχιστον δίνοντας λιγότερη σημασία για την κοινωνική αδικία και την αυταρχική συμπεριφορά της εξουσίας.
Ο άλλος λόγος είναι η οικονομική ανάκαμψη των εταιριών απ΄την οικονομική κρίση.Η γρίπη είναι ένας πολύ έντεχνος τρόπος για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι φαρμακοβιομηχανίες.Απ΄τη στιγμή μάλιστα που απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη δεν νομίζω να νιώσουν μετάνοια και συμπόνοια εάν εσείς πάθετε κάτι.Ας θυμηθούμε λιγάκι αυτές τις πληροφορίες : 
Οι τιμές των μετοχών έχουν ανέβει ήδη για δύο από τις 8 εταιρίες με εταιρικό πορτοφόλιο επενδύσεων στο χώρο της «άμυνας» για πανδημία και βιο-ασφάλεια. Η BioCryst, ανέβηκε κατά περισσότερο από 26%, στα 2.21$ ανά μετοχή και η Novavax, κατασκευαστής εμβολίων, εκτινάχτηκε κατά 75% στα 1.42$ ανά μετοχή με την πρώτη ανακοίνωση έξαρσης γρίπης των χοίρων στο Μεξικό.»

Σημείωση : Επτά στους δέκα γιατρούς του ΙΚΑ αρνούνται να εμβολιαστούν για τη νέα γρίπη.Προφανώς κάτι περισσότερο από εμάς θα γνωρίζουν...


9 σχόλια :

humanity είπε...

ΝΑΙ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΙ Η ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ!
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ,ΟΣΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ,ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!

ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ T.V,ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΧΝΗΤΟ "ΙΟ"..

Ανώνυμος είπε...

Crux, ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs και οι φωνές σαν τη δική σου και παρουσιάζουν τόσο τεκμηριωμένα αυτή την εκδοχή, γιατί με τον βομβαρδισμό που γίνεται απο τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κι εφημερίδες, ο τρομοκρατημένος κοινός νους δεν έχει το περιθώριο να σκεφτεί αυτό το "μπας και..?"

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=aMkpRtqJwbw
κορυφαιο γκρουπ οι clash.
οσο για τους εμβολιασμους θα δουμε τι θα κανουμε.
σιγα μην αφησουμε να σας κανουνε πειραματοζωα.
καλησπερα!!

Crux είπε...

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει αυτό.Μεταδίδουμε το μήνυμα παντού.Εγώ ήδη έχω βγάλει φωτοτυπίες που θα μοιράσω στο σχολείο μου.
Να ξέρετε το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με ακτιβισμό και ενημέρωση.
Humanity δυστυχώς ο λαός είναι το κορόϊδο.Οι από πάνω γνωρίζουν τα πάντα και δεν πρόκειται να δώσουν το "καλό" παράδειγμα.
Χρωματιστή δυστυχώς η τηλεόραση έχει τον κυρίαρχο ρόλο αλλά με προσπάθεια κάτι θα αλλάξει.
Πεταλούδα όπως πάντα χαλαρή.Το θέμα είναι ότι το πράγμα έχει σοβαρέψει και θα την πατήσουν πολλοί ανημέρωτοι.
Όπως και ν΄άχει σ΄εμάς δεν θα περάσει.

Dimitris είπε...

Μακάρι να τα ακούνε όλο και περισσότεροι μπας και αλλάξει τίποτα...

Αντισθένης είπε...

Το παρκάτω κείμενο μου στάλθηκε με το ηλεκτρ.ταχυδρομείο και το βρήκα ενδιαφέρον για ανάρτηση:

«πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.


Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.


Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.


Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.


Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.


- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αμερικάνικης πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.»

Crux είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο.Για την τηλεόραση όμως είναι το πιο εύκολο πράγμα να τραγικοποιήσει κάτι και να το κάνει να φαίνεται όπως αυτή θέλει.
Η μεγαλύτερη γρίπη αυτή τη στιγμή είναι η γρίπη της φτώχειας και όλες οι άλλες είναι δευτερεύοντες.Κι όμως με αυτούς τους 25 ή 100 θανάτους κερδίζονται χρήματα που ούτε να τα φανταστούμε μπορούμε.

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

καθολου χαλαρη crux.στο τραγουδι βρες και διαβασε τους στιχους,περιγραφει ωμα την καθημερινοτητα του μεσου ανθρωπου...και να μαθετε τελεια αγγλικα..για να καταλαβαινετε τους στιχους περνανε μηνυματα..οχι παντα με καλη προθεση..
ελαβες το μειλ που σουστειλα για τα εμβολια?
πες μου γιατι δεν ειδα απαντηση και τρεχω και κανονικα και ..στη blogosfera.....

Crux είπε...

Πεταλούδα το mail το διέγραψα χωρίς να το διαβάσω επειδή δεν ανοίγω mails αν δεν ξέρω απο ποιόν είναι.Αν μπορείς στείλε το ξανά.Δεν χρειάζεται να μάθουμε αγγλικά.Θα βρούμε τα lyrics και τελείωσε,τα προφορικά είναι που δεν κατέχω :)
Θα ακούσω πάλι το τραγούδι.
Δεν νομίζω να το καταφέρουν τελικά επειδή αρκετά παιδιά απ΄ότι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής αρνούνται να εμβολιαστούν.Έπεται συνέχεια,αν γίνει κάτι καινούριο θα το σχολιάσουμε και θα το κρίνουμε.