3 Οκτωβρίου 2009

Ηλιακοί δρόμοι.

Το άρθρο βρήκα απ΄το χαστούκι και σας το παραθέτω.


ΗΛΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ...



Στην εταιρεία Solar Roadways αναπτύσσεται μια νέα μορφή ηλιακών κυψελών οι οποίες θα τοποθετούνται στα οδοστρώματα και στους αυτοκινητοδρόμους. Οι πρωτοποριακές κυψέλες είναι γυάλινες και μπορούν να παράγουν ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει τις τοπικές κοινότητες στους δρόμους των οποίων είναι εγκατεστημένες. Οι κυψέλες αυτές θα μπορούν να επενδυθούν από μικρά λαμπάκια έτσι ώστε να φωτίζονται οι διαχωριστικές λωρίδες και τα σήματα που βρίσκονται πάνω στους δρόμους. Άλλη μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή που μελετούν οι ερευνητές είναι να αναπτύξουν ηλιακές κυψέλες που, εκτός από το να παράγουν ενέργεια, θα μπορούν να παράγουν και θερμότητα ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης να λιώνει ο πάγος που θα έχει πέσει πάνω στον δρόμο και να παραμένουν προσβάσιμοι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια επίστρωση ηλιακών κυψελών σε έναν δρόμο τεσσάρων λωρίδων και σε μήκος 1.700 μέτρων θα μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει 500 κατοικίες στην περιοχή όπου βρίσκεται αυτός ο δρόμος.

2 σχόλια :

Chris Man είπε...

An oloi oi dromoi itane etsi tha eixame lisi olo to peribolontiko problima tharo !!!!!!!!

Crux είπε...

Σίγουρα θα οι εκπομπές διοξειδίου θα μειώνονταν αισθητά.Αλλά είπαμε στην Ελλάδα είμαστε.Πρέπει να πουλήσουν λιγνίτη για να έχουν κέρδος.Φαντάσου πόση οικονομία θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν φανάρια και λάμπες στους δρόμους.
Καταστρέφουμε το περιβάλλον,καταστρέφουμε την ποιότητα ζωής μας καταστρέφουμε και τις τσέπες μας.Τι να πεις αφού δεν μας κόβει καλά να πάθουμε.