15 Σεπτεμβρίου 2009

H δαιμονοποίηση της τεχνολογίας από την εκκλησία

Πολλές φορές ακούγονται από διάφορους επίσημους αντιπρόσωπους της εκκλησίας φωνές κατά της τεχνολογίας και της επιστήμης. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εκκλησία επέβαλλε την άποψή της πάνω σε επιστημονικά ζητήματα πολλές φορές μάλιστα απειλώντας την ζωή επιστημόνων όπως στην περίπτωση του Γαλιλέου. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατηγορείται η τηλεόραση, το ίντερνετ και πολλές άλλες ανακαλύψεις ως προερχόμενες από τον διάβολο.

..Ιδού η ευλογημένη έκδοση του iphone - Jesusphone

Παρ'ολα αυτά βλέπουμε μια άκρως υποκριτική συμπεριφορά μιας και η εκκλησία χρησιμοποιεί την τεχνολογία στην καθημερινότητά της. Κατ'αρχήν έχει δημιουργήσει το δικό της τηλεοπτικό κανάλι καθώς και πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μα εφόσον ο καλός χριστιανός δεν πρέπει να παρακολουθεί τηλεόραση γιατί θα πρέπει να κάνει μια εξαίρεση για το χριστιανικό; Δεν αρκεί πια η επίσκεψη στην εκκλησία; Και πόσο ανόητο είναι να δείχνουν την κυριακάτικη λειτουργία στην τηλεόραση εφόσον οι καλοί χριστιανοί πρέπει να είναι εκεί; Το πόσο ανήθικο είναι να δείχνουν εκκλησιαστικές τελετές τα κρατικά κανάλια που τα πληρώνει κόσμος διαφόρων θρησκειών δεν θα το σχολιάσω. Άλλωστε τα κρατικά κανάλια είναι γνωστόν πως έχουν υποταχθεί στις ορέξεις των αδηφάγων μητροπολιτών.

Κατά δεύτερον βλέπουμε πως διάφορα μοναστήρια χρησιμοποιούν το "δαιμονικό "ίντερνετ για να διαφημίσουν την "πραμάτεια" τους (θαυματουργές δήθεν εικόνες και κομμάτια από πτώματα δήθεν αγίων). Μέχρι και φόρουμς έχουν για να αναδείξουν τις διεστραμμένες απόψεις τους. Έχουν μυριστεί πως το ίντερνετ θα παίξει ηγετικό ρόλο στην ενημέρωση του κόσμου και πλέον προσπαθούν να ηγηθούν στην δημιουργία υλικού μπας και πουλήσουν κανένα "αγιασμένο" κομποσκοίνι.

Στην ιστοσελίδα knowhow αναφέρει τα εξής:

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των Times, οι Επισκοπές της Μόντενα, του Μπάρι και του Πέζαρο κάλεσαν τους πιστούς να μην χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά τη νηστεία της Παρασκευής, ωστόσο αυτή η τάση έχει αρχίσει να απλώνεται σε όλο τον κόσμο της Καθολικής Εκκλησίας.

Κατά τα φαινόμενα, αυτή η τάση ξεκίνησε από μια έκκληση του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να μην αντικαταστήσουν τις προσωπικές επαφές με την “εικονική φιλία” που παρέχουν τα social media. Ωστόσο, ακόμα και το Βατικανό δεν έχει κατορθώσει να μην υποκύψει στις “σειρήνες” της κοινωνικής δικτύωσης, αφού ήδη εδώ και κάποιους μήνες έχει αποκτήσει το δικό του κανάλι στο δημοφιλές site για βίντεο, το YouTube… Άλλωστε, η Καθολική Εκκλησία δεν ήταν αυτή που είχε πει ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”;…

Επίσης αν διαβάσει κανείς το βιβλίο του Αρχιμ. Χερουβείμ, "Από το περιβόλι της Παναγιάς" Ι.Μ. Παρακλήτου, όπου μιλάει εκ πείρας ως μοναχός στην σκήτη της Αγίας Άννας, σελ 165. Υπάρχει εκεί η περιγραφή ενός υποτακτικού που μετέφερε όπως λες στον ώμο βαρύ φορτίο και τον κατέλαβε αδημονία ότι ματαίως κοπιάζει, και του απάντησε η Υπεραγία Θεοτόκος ότι "ως θυσία ευάρεστος εις τον Θεόν προσφέρονται και οι ιδρώτες ους χύνουσιν ανερχόμενοι, ως αίμα μαρτυρικόν παρά τω Χριστώ λογισθήσονται και μέγα μισθόν λήψονται εν τη ημέρα της κρίσεως οι αγογγύστως υπομένοντες τους σκληρούς κόπους της ενταύθα ασκήσεως και υπακοής". Η παράδοσις αναφέρει ότι ο πατριάρχης Κων/πόλεως Κύριλλος Ε ο Καράκαλλος, ο οποίος ασκήτευε τότε στην Ιερά Σκήτη της Αγιάς Άννης πληροφορήθηκε αυτή την αποκάλυψη και από εκείνη την ημέρα έπαυσε να μεταφέρει με υποζύγιο τα γεωργικά του εργαλεία στον ελαιώνα, ο οποίος ευρισκόταν κοντά στον τόπο όπου έγινε το θαύμα, και τα μετέφερε στον ώμο του, για να λάβη και αυτός τον στέφανο των μαρτυρικών ιδρώτων των αδελφών και υποτακτικών της σκήτης.

..Και τώρα βλέπουμε 4x4 τζιπ να "οργώνουν" το όρος του Άθως για να διευκολύνουν την ζωή των μοναχών που δήθεν περνάνε δύσκολα..

Σήμερα 32 μητροπόλεις είναι... δικτυωμένες, έχουν δηλαδή site στο Ίντερνετ. Οκτώ ραδιοφωνικοί σταθμοί της Εκκλησίας μεταδίδονται απευθείας και μέσω Διαδικτύου. Ακόμη πιο... προχωρημένες είναι οι μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Διαθέτουν δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, τους «tv4Ε» και «Λύχνος tv», που μεταδίδονται μέσω Διαδικτύου.

Επίσης σύμφωνα με το in.gr:

Oλοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX του ΟΤΕ στο Aγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο WiMAX για ευρυζωνική πρόσβαση.

Το πιλοτικό δίκτυο παρέχει υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και ΙΡ τηλεφωνίας (VoIP). Η επίτευξη παροχής των υπηρεσιών αυτών πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή εξαιρετικά δυσπρόσιτη, με περιορισμένες υποδομές σε οδικά δίκτυα, μέσα μεταφοράς και μέσα επικοινωνιών, καθώς και με απουσία εγκατεστημένου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Συνολικά, εγκαταστάθηκαν 6 σταθμοί βάσης με την εμβέλεια του δικτύου να φτάνει τα 50χλμ, καλύπτοντας την πλειοψηφία των Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, σε σχεδόν όλη την έκταση της Χερσονήσου.

..Κι εγώ που νόμιζα πως για να έρθει κανείς σε επαφή με τον θεό έφτανε να προσευχηθεί.. Τώρα πλέον και ο Ύψιστος χρησιμοποιεί wireless για να έρθει σε επαφή με τα μαυροφορεμένα γεροντάκια του που έχουν σαλέψει από τις πολλές προσευχές και τις νηστείες..Άραγε το δίκτυο του ΟΤΕ στο Αγ.Όρος επιτρέπει την επίσκεψη σε ιστοσελίδες με γκέυ πορνό;

Πηγή : Ανούσια Πίστη

Δεν υπάρχουν σχόλια :