27 Σεπτεμβρίου 2009

Παλαιολιθικές αντιλήψεις.

Χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι παπάδες για να καταλάβουν τι φταίει.Ποιος είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν πάει στην εκκλησία.
Πρώτον : Επειδή ο οίκος του Θεού είναι ταυτόχρονα και οίκος του χρήματος.Τη στιγμή που εκπρόσωπος του Θεού εξαπατάει το δημόσιο συμφέρον αγοράζοντας και πουλώντας τεράστιες δημόσιες εκτάσεις και κανείς δεν τον διώχνει από εκεί,κανείς δεν τον τιμωρεί πως να πάει κανείς στην εκκλησία?Τη στιγμή που δεν έχεις να φας και βλέπεις τον παπά να έρχεται με την Mercedes ή την BMW?Έχω ακούσει πολλές παράλογες και φανατισμένες απαντήσεις όπως
εντάξει και αυτός άνθρωπος είναι έχει πειρασμούς! 
Προς θεού ρε παιδιά δεν έκλεψε ένα ευρώ ολόκληρη την Ελλάδα κλέβουν
Αυτή είναι η απόλυτη υποταγή στους θεσμούς.

Δικαιολογείς τον άλλον ότι και αν κάνει επειδή σου έμαθαν να τον προσκυνάς.Σου φταίει ο ληστής που δεν έχει να φάει,δεν βρίσκει δουλειά και ληστεύει και όχι ο εκπρόσωπος του καλού και της αγάπης που αρπάζει γερό χρήμα με υπογραφές υπουργών.Αυτό πάει να πει ότι σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.Έχεις γίνει ρομποτάκι τους και λειτουργείς όπως τους συμφέρει.Νομίζω τα έχουμε πει και δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε. 
Αν η καρδούλα σου λαχταρά γλυκόλογα και υποσχέσεις δίπλα σου είναι το τηλεκοντρόλ άνοιξέ την τη ρημάδα
Μια ζωή θα ψάχνεις να βρεις τι φταίει και θα κολυμπάς αποπροσανατολισμένος στην αβεβαιότητα.
Μύνημα προς όλους τους φανατισμένους θρησκευτικά και ιδεολογικά : 


Το καλό δεν είναι θεωρία είναι πράξη.


Και όσο εσείς θα το ψάχνετε στην τυπολατρία εμείς θα το ψάχνουμε στην κάθε μας ενέργεια και πράξη.Απ΄τη μικρή ως και τη μεγαλύτερη.


Τα γράφω λίγο ανακατεμένα αλλά εσείς οι παρανοϊκοί ψευτοϊδεολόγοι με συγχύζετε και βιάζομαι να γράψω.


Σας δώσανε την εντύπωση ότι για να είσαι καλός πρέπει να υπηρετείς το Θεό.Σας δώσανε το δικό τους Θεό με τις δικές του εντολές και δεν σας αφήσανε να βρείτε το δικό σας.Έπειτα σας δώσανε και επίγειους εκπροσώπους.Ισχυρίζεστε ότι δεν είναι έτσι,ότι ένας ήταν ο εκπρόσωπος και πάει πέρασε. 
Τότε γιατί όταν βλέπετε παπά τρέχετε να του φιλήσετε το χέρι? 
Γιατί τον θεωρείτε σοφό μόνο και μόνο που εκπροσωπεί τουλάχιστον θεωρητικά τη θρησκεία σας.Και αυτός το απολαμβάνει το χαίρεται του αρέσει να δοξάζεται.Νομίζει πως είναι σοφός και το νομίζετε και εσείς.Ζείτε και οι δυο σας μέσα σε ένα παραμύθι. 
Θα φιλούσατε το βρώμικο και ταλαιπωρημένο χέρι του εργάτη? Τουλάχιστον οι ρωμαιοκαθολικοί τους οποίους χλευάζετε προσκυνάνε έναν εκπρόσωπο,εσείς προσκυνάτε χίλιους.Αρκεί να βάλει κανείς μαύρα ράσα,να βγάζει καμιά ομιλία και να παίρνει στρατιωτικό μισθό για να είναι σοφός.
 Έτσι για να σας φύγει η απορία σε τι πιστεύω.Πιστεύω μαθές σε ένα Θείο και όχι Θεό.Το θείο με αφήνει να κάνω ελεύθερα ότι θέλω.Δεν είμαι αναγκασμένος να το υπηρετώ.Αυτό επειδή στο ερώτημα ή υπηρετώ ή ζω πήρα την δεύτερη απόφαση.Γιατί το λέω θείο και όχι θεό?Για σκέψου.Την εποχή που έγινε η καλοσυνάτη θρησκεία σου ανώτερο ων θεωρούταν το αρσενικό.Το θείο λοιπόν αυτό αποφάσισε να υπάρξω.Έπειτα πήρα πρωτοβουλία να υπάρξω για τον εαυτό μου.Σέβομαι τους εκπροσώπους του αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους δικούς σας.Ξέρω ξέρω θα με πεις βλάσφημο αλλά έχω το θάρρος να το πω : τίποτα παραπάνω δεν έχει ο Ιησούς απ΄τον Σωκράτη,τίποτα παραπάνω ή λιγότερο και οι δύο απ΄τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ , τον Γκάντι  και τον Κομφούκιο.Τι λέω ο άπιστος Θωμάς,δεν ντρέπομαι καθόλου?Ακριβώς.Δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω.Γιατί σε αντίθεση με τους περισσότερους κρίνω τα άτομα απ΄τις πράξεις τους και όχι απ΄τις θρησκείες τους.Δεν προσκυνώ κανέναν για να κερδίσω την αιωνιότητα.Αιωνιότητα δεν υπάρχει στον άνθρωπο.Αλλά μόνο ένας συνειδητοποιημένος και απαλλαγμένος απ΄τον εγωϊσμό το αντιλαμβάνεται. 
Δούλος κανενός,υπηρέτης του εαυτού μου.

3 σχόλια :

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

καλημερα crux-καρδια του προβληματος
πολυ εξυπνο και σαφες το αρθρο σου.
να συνεχισεις να μην προσκυνας κανεναν,ποτε και για κανεναν λογο.
και χαιρομαι "που δεν ντρεπεσαι ο απιστος Θωμας".
η αμφισβητηση,οχι η στειρα αντιδραση για την αντιδραση,ειναι αυτη που παει μπροστα τον ανθρωπο,το μυαλο του και γενικοτερα την προσωπικοτητα μας,πιστευω.
αλλωστε αν μεινουμε στα ιδια χιλιοειπωμενα και αναμασημενα,τι το νεο μπορει καποτε να προσφερουμε?
αρκει να θυμομαστε οτι καποιες φορες οφειλουμε να αμφισβητησουμε
και τον ιδιο μας τον εαυτο και οτι ισως χρειαστει να αναθεωρησουμε και την ιδια μας την οπτικη......
αλλιως επερχεται η πολωση....
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ,ειπε ο σοφος αρχαιος .
ε κατι θα ηξερε...........
καλημερα σας................

Crux είπε...

Γεια σου πεταλούδα.Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα βρεθούμε και οι δυο μας online για να μιλήσουμε στο chatbox.
Τελικά τώρα που το σκέφτομαι ο άπιστος Θωμάς ήταν ο πιο λογικός.Σου λέει η θα μου δώσεις αποδείξεις ή δεν σε πιστεύω.
Έχει αποδειχθεί ότι η θεωρία του πίστευε και μη ερεύνα οδηγεί πάντοτε στην παρακμή.
Τα πάντα ρει και εμείς εδώ είμαστε περαστικοί όπως λέει και ο Μιχάλης.

Crux είπε...

Καλησπέρα και καλή συνέχεια.