26 Σεπτεμβρίου 2009

Η λύση δεν είναι τα όπλα.


Άντε και καταφέρατε να βάλετε μια βόμβα ή να σκοτώσετε έναν πολιτικό,τι έγινε? Τη θέση του θα αντικαταστήσει κάποιος άλλος ανυπόμονος να πάρει χρήμα και εξουσία.Τι θα κάνεις θα σκοτώνεις συνέχεια?Και δικαιώματα παραβιάζεις και άδικα παλεύεις.Δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ.Ο αγώνας για αλλαγή πηγάζει απ΄τη μόρφωση και τη συνειδητοποίηση.

Αν καταφέρεις να ακουστείς όσο δύσκολο και αν είναι αυτό στις μέρες μας,που όντως είναι πολύ δύσκολο,όση δύναμη και προσπάθεια και να απαιτεί εσύ πρέπει να ενδώσεις και να
τα αφιερώσεις όλα εκεί.Στο να αφυπνίσεις το λαό μιλώντας τον.Σε αντίθεση με τη χούντα υπάρχει ελευθερία λόγου.Αν δεν υπήρχε θα φερόμασταν αλλιώς.Τη στιγμή όμως που μπορούμε να γράφουμε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.Η  γνώση και η κατανόηση είναι η μοναδική ελπίδα για αλλαγή.Αν όλοι εσείς αφήνατε τα όπλα σας και πιάνατε τα στυλό ίσως να άλλαζε κάτι.Μπαίνετε στο ίδιο παιχνίδι όταν φέρεστε βίαια.Γίνεστε το ίδιο διεφθαρμένοι .
Ο λόγος είναι το όπλο μας και πρέπει να γίνει και το δικό σας.Μπορούμε να αλλάξουμε αποτελεσματικότερα και δραστικότερα το σύστημα χωρίς να ασκήσουμε βία.Αρκεί να βρούμε κάτι που να μας ενώνει.Αυτό ψάχνουμε.
Δεν πολεμάς το σκοτάδι με σκοτάδι.Το πολεμάς με φως.(Μάρτιν Λούθερ Κινγκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :