4 Σεπτεμβρίου 2009

Τι κατάφερε τελικά ο Καραμανλής?

Κατάφερε να μειώσει τους φόρους απ΄τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να αυξήσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων επιβαρύνοντας το φτωχό λαό.Παρά τις δεσμεύσεις του το 2009 υπήρξαν νέοι φόροι όπως και κάθε χρόνο δηλαδή.Στην πραγματικότητα δεν τα έβαλε με τους μεγάλους αλλά τους βοήθησε να πλουτίσουν περαιτέρω.
Ο φόρος των μεγάλων εταιριών μειώθηκε κατά δέκα τις εκατό.Από 35% πήγαν 25%.Και το 10% των μεγαλοεπιχειρήσεων και μονοπωλίων το χρεωθήκαμε εμείς και οι μισθοί μας που έμειναν στάσιμοι παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις.
Θεωρητικά προσπαθεί και παλεύει.Πρακτικά όμως και αυτό έχει σημασία μιας και οι πράξεις μετράνε και όχι τα λόγια,πρακτικά υποβάθμισε τη χώρα ακόμη περισσότερο.Με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης πέτυχε μέσω των συνεργατών του (μιας και ο αρχηγός πάντα πρέπει να θεωρείτε καθαρός) την αποκόμηση τεράστιων ποσών μέσα από μίζες και σκάνδαλα όπως ΜΑΝ,Siemens,Βατοπέδι τα οποία έκαναν παραγραφή και κανένας δεν τιμωρήθηκε.
Άφησε του ιδιώτες ελεύθερους να κάνουν ότι θελήσει η καρδούλα τους.Να απολύσουν,να σκοτώσουν εργάτες, όπως έχουμε 150 νεκρούς εργάτες κάθε χρόνο και χιλιάδες τραυματίες λόγω της τσιγκουνιάς των αφεντικών για τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και προστασίας του εργαζομένου.Ποτέ δεν τιμώρησε κανένα αφεντικό για τους νεκρούς παρά μόνο έδινε μπόνους στα αφεντικά.
Μπόνους στους προέδρους της ΔΕΗ μπόνους στους τραπεζικούς.28 Δις στις τράπεζες δήθεν για να κινείτε το χρήμα.Τα αφεντικά κρατήσανε κάποια δις και τα άλλα είναι χρήματα που θα δανείζουν οι τράπεζες και θα ζητάνε περισσότερα μετά.
Αντί να χορηγηθούν στα ταμεία ανεργίας ή στους μικροεπιχειρηματίες όπως λένε τα δώσανε σε αυτούς που τα έχουν άφθονα.
Όχι μόνο είπε ψέματα στους αγρότες,αλλά τους εμπόδισε να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.Τα ματ έδειραν και χτύπησαν απελπισμένους αγρότες.Και αυτό επειδή δεν είχαν αξία για αυτόν πλέον οι αγρότες της Κρήτης μιας και οι περισσότεροι εάν όχι όλοι είναι ΠΑΣΟΚ.
Δεν τιμώρησε κανέναν Εφραίμ και κανέναν Ρουσόπουλο.Η Γερμανία είπε πως είχε όλα τα ονόματα αυτών που ενεπλάκησαν στο Σκάνδαλο Siemens αλλά για κάποιο λόγο ο Κωστάκης που αγωνίζεται για τη χώρα μας δεν τα ζήτησε ποτέ και παρέγραψε τα σκάνδαλα.
Έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και πληροφορίες σχετικά με το πυροσβεστικό σώμα.Μετά από τόσες πυρκαγιές έπρεπε να είχαμε τον καλύτερο Ευρωπαϊκό εξοπλισμό και έχουμε μόνο λίγα το πολύ 20 αεροσκάφη σε όλη την Ελλάδα.Παλιά τα περισσότερα από αυτά θρηνήσαμε
και φέτος νεκρό.Ο άνθρωπος οδηγούσε ελικόπτερα του 1989 με 4500 σχεδόν ώρες πτήσης.
Στην Πελοπόννησο το 2007 έδωσε 3 χιλιάδες ευρώ στον καθένα και ακόμα και αυτά αποδείχτηκε πως ήταν προεκλογικό μέτρο μιας και οι τράπεζες τα έδιναν σε οποιονδήποτε.Φτιάξε εσύ το καμένο σπίτι σου με 3 χιλιάρικα.Θα μου πεις ήταν πολλά σπίτια.Αν ήταν όμως τα δικά τους θα έδιναν 300.000 στον καθένα πολιτικό.
Παρ΄όλα αυτά όμως η τηλεόραση μας λέει ότι έκανε τα πάντα για εμάς και οφείλουμε να πιστέψουμε τους πλούσιος δημοσιογράφους και pretenders ( υποκριτές) όπως τον pretenderη (πρετεντέρη).
Συνεχίστε να τον θαυμάζετε και να τον ψηφίζετε και να ψάχνετε να βρείτε τις ευθύνες της φτώχειας στους μετανάστες.
Γελοιότης...
Και το παραμύθι συνεχίζεται

5 σχόλια :

Ελενα καπακιώτου είπε...

ευτυχως που ειμαι απο κυπρο....

και ευτυχως που επαψα να ψηφιζω....


οντος παραμυθια... και τι παραμυθιααααα της χαλιμας!!!!!


καλο απογευμα

Crux είπε...

Κολακίες και υποσχέσεις να ακούμε και ας μην εκπληρωθούν ποτέ.Αυτό είναι που ζητάει ο Έλληνας.Το τραγελαφικό είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ακόμα στην "αγνότητα" του καραμανλή.
Καλή συνέχεια zinaa.

Ανώνυμος είπε...

Tι περιμένεις από ανθρώπους που ψηφίζουν με γνώμονα το προσωπικό όφελος ή ακόμα καλύτερα την ψευδαίσθηση του προσωπικού οφέλους;
Τραγικός ο απολογισμός και ακόμη τραγικότερες οι διαπιστώσεις...

Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ είπε...

πες τα....
μην σταματας..............
μπας και ξυπνησουνε
και ξυπνησουμε κι εμεις οι ιδιοι δηλαδη!
να φυγουνε ολοι απο πανω μας γινεται?
ουστ

Crux είπε...

Απόλυτα σωστός.Οι ρίζες του καπιταλισμού είναι η μάζα που έχει την ψευδαίσθηση πως θα πλουτίσει και θα ζήσει μέσα στη χλιδή.
Διαίρει και βασίλευε...