8 Σεπτεμβρίου 2009

Άγιος Παντελεήμονας.

Κάνετε υπομονή και διαβάστε το.Αξίζει.
Ένα απ'τα καίρια ζητήματα είναι αυτό του άγιου Παντελεήμονα.Είναι σίγουρα κουραστικό να λέμε όλα τα ίδια και τα ίδια.Είναι κουραστικό να επανακαθορίζεις λέξεις και να εξηγείς πάλι αντιδράσεις.Έχουμε πει όμως ότι αν αλλάξουμε έστω μια άποψη,αν κάνουμε έστω ένα άτομο να προβληματιστεί και να αναρωτηθεί τότε έχουμε κερδίσει.

Πρέπει να ξέρει κανείς πως ότι σπέρνει φυτρώνει.Σπόρος είναι η ψήφος και αυτό που φυτρώνει το αποτέλεσμα.Το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή αυτή αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας,είναι αποτέλεσμα της ψήφου μας.

Η ψήφος δεν είναι παιχνιδάκι και πάνω απ΄όλα δεν μπορεί να είναι κληρονομική!Οι αδιάφοροι πολίτες είναι έρμαια των πολιτικών.Οδηγούνται και δρούν μέσα απ΄ότι τους λέει η τηλεόραση.Έχουν αποκτήσει
τηλεοπτική νοημοσύνη.Η τηλεόραση στις μέρες μας προτείνει εθνικισμό,προτείνει ρατσισμό,προτείνει φασισμό κατηγορώντας και ασχημαίνοντας κάθε μορφή διαμαρτυρίας.

Ας δούμε τις δυο προτάσεις. Η μία η δική μας πρόταση (όπως και πολλών άλλων) και η άλλη της τηλεόρασης η οποία έχει τεράστια απήχηση στο πολίτη και τον τρόπο σκέψης του.

Πρόταση ακροδεξιάς και πρόταση τηλεόρασης :

Οι μετανάστες είναι οι υπαίτιοι της ανεργίας και της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.Η μόνη λύση για ευημερία είναι να τους διώξουμε απ΄τη χώρα μας.Έτσι οι παρανομίες θα είναι πάρα πολύ λιγότερες και αντί των μεταναστών τις θέσεις εργασίας θα αναλαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες.

Δικιά μας ιδέα και άποψη :

Για την ανεργία και την εγκληματικότητα δεν ευθύνονται στην πραγματικότητα οι μετανάστες.Οι μετανάστες είναι οι άδικα κατηγορημένοι από αυτή την υπόθεση.Άλλωστε είναι αποδεδειγμένο και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι περισσότερες παρανομίες γίνονται απο Έλληνες πολίτες.Η τηλεόραση όμως και ο τύπος γενικότερα είναι γνωστό σε όλους μας ότι υποστηρίζουν τις απόψεις με τις οποίες θα επωφεληθούν οι ίδιοι.Όπως και στη χούντα έτσι και στις μέρες μας υπάρχει λογοκρισία,μόνο που υπάρχει με αόρατο και πιο έντεχνο τρόπο.Δεν χρειάζεται να απαγορεύσεις στον άλλον να δημοσιογραφεί αλλά μπορείς να τον λαδώσεις.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι μετά απο μια δράση ακολουθεί και μια αντίδραση.Επειτα η αντίδραση γίνεται πάλι δράση και φέρνει μια άλλη αντίδραση.Για να γίνουμε πιο αναλυτικοί
θεωρητικά ο ληστής μιας τράπεζας λόγο χάρης είναι ένοχος επειδή λήστεψε παραβιάζοντας το νόμο.Όμως πρακτικά ο ληστής μπορεί να είχε ανάγκη αυτά τα λεφτά για να ζήσει και να ταϊσει τα παιδιά του.Θα μου πείτε : είναι αυτό σωστό όμως?Απαντώ.Όταν το ζήτημα είναι θέμα επιβίωσης δεν υπάρχει σωστό και λάθος,δεν υπάρχει καλό και κακό,υπάρχει μόνο η ανάγκη για επιβίωση και προκειμένου να επιτευχθεί η τελευταία ο άνθρωπος (ανεξαρτήτως θρησκείας)θα κάνει τα πάντα για αυτήν.

Η εγκληματικότητα οπότε (αν εξαιρέσουμε την πολιτική και νομιμοποιημένη εγκληματικότητα) είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ανισότητας και της φτώχειας.Πιστεύουμε πως αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τα ίδια και ήταν συμβιβασμένοι με αυτό, τότε σταδιακά η παρανομία θα εξαλειφόταν ώσπου κάποια στιγμή θα διαγραφόταν απ΄τα λεξικά μας.

Οι άσχημες κοινωνικές συνθήκες ώθησαν τον κόσμο σε αγανάκτηση και απελπισία.Όλοι ένιωθαν ότι κάτι φταίει αλλά αδυνατούσαν να παραδεχτούν πως οι ένοχοι της ελληνικής παρακμής είναι οι πολιτικοί της.Γιατί αδυνατούσαν?Επειδή υποτίθεται πως οι πολιτικοί εκπροσωπούν και πρεσβεύουν αυτά που ζητάει ο κόσμος.
Υπόσχονται πολλά αλλά δεν νομίζω ότι οι υποσχέσεις τους είναι ο λόγος που τους πιστεύουν.

Είναι ο εθνικισμός η αιτία της ρατσιστικής αντίδρασης.Ο Έλληνας παρ΄όλο που ξέρει ότι τα μεγάλα κόμματα του τάζουν λαγούς με πετραχήλια(όχι πράγματα που δεν μπορούν να επιτευχθούν αλλά πράγματα τα οποία αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν) έχει μια παράλογη συνήθεια.Να ακούει πιστά τον ηγέτη και να βάζει την πατρίδα και την θρησκεία πάνω απ΄την ανθρώπινη ζωή.Είναι ψυχρός,είναι εγωϊστής,ενδιαφέρεται μονάχα για τον εαυτό του αλλά υπακούει κιόλας τους δήθεν εκπροσώπους του έθνους.Νομίζει ότι αυτός που τουλάχιστον θεωρητικά υποστηρίζει εθνικιστικές ιδέες είναι σωστός.

Ας δούμε μια άλλη ματιά των μεταναστών στην οποία όλοι οι ακροδεξιοί πολιτικοί και χρυσαυγήτες το βούλωσαν και δεν τους ευχαρίστησαν,δεν τους εκτίμησαν,τους υποτίμησαν και συνέχισαν να τους μισούν. Η εικόνα λοιπόν είναι αυτή.

Θα θυμόμαστε πιστεύω τι παραλίγο να γίνει με τους Ολυμπιακούς αγώνες.Με τους γελοίους μισθούς των εργολάβων και με άθλιες εώς και μεσσαιωνικές συνθήκες εργασίας δίχως ασφάλεια κανείς δεν πήγαινε να δουλέψει.Τα έργα έμειναν πίσω και η χώρα μας θα γινόταν διεθνώς ρεζίλι.Επίσης η νεόφερτη κυβέρνηση θα έδινε αρνητική εντύπωση.Η λύση ήταν να ανοίξουν τα σύνορα από παντού.Λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα από πολλές περιοχές προκειμένου να δουλέψουν για να ζήσουν.Έτσι τελείωσαν τα έργα και δεν χρεώθηκαν οι εργολάβοι όπως θα χρεώνονταν με εργάτες Έλληνες.

Οι μετανάστες υπήρξαν καθαρά αντικείμενα εκμετάλλευσης.Τα πιο φτηνά χέρια καθώς και αποτελεσματικά χέρια.Κανένα όμως κανάλι δεν μίλησε ούτε μια φορά για την παράνομη εργασία.Γιατί το να έχεις ανασφάλιστους εργάτες και να τους δίνεις γελίους μισθούς είναι παράνομο.

Εκεί που καταλήγουμε είναι ότι αυτοί που τώρα δεν θέλουν τους μετανάστες στη προκειμένη περίπτωση το βούλωσαν.Με τον ίδιο τρόπο το βουλώνουν και όσοι τους ρωτάω ποιος έχτισε το σπίτι τους.

Αν ο άλλος δουλεύει με λιγότερα λεφτά απο εσένα είναι μαγκιά του.Το τραγελαφικό είναι όμως πως οι περισσότεροι έχουν δουλειές στις οποίες δεν δουλεύουν μετανάστες κι όμως τους κατηγορούν για την ανεργία.

Για να μπορέσει να καταλάβει κανείς ότι δεν ευθύνονται στην πραγματικότητα οι μετανάστες πρέπει να κατανοήσει τι σημαίνει καπιταλισμός και το πως λειτουργεί η κοινωνία σήμερα.

Η φτώχεια επήλθε από την πολιτική διαφθορά.Η συνεχόμενη συγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγα άτομα και η υπερίσχυση των μονοπωλίων στην αγορά είχε σαν αποτέλεσμα την μαθηματική κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας.Η μεγάλη εισαγωγή μη αναγκαίων αγαθών και η περιορισμένη εώς μηδαμινή εξαγωγή φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.
Μεγάλες και λίγες επιχειρήσεις καταστρέφουν τις μικρές και πολλές.Έτσι δημιουργείται ανεργία.

Επαναλαμβάνω πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όταν είναι θέμα επιβίωσης ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άνθρωπος μπορεί να κάνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

Υπάρχουν ένοχοι για την καταστροφή της οικονομίας η οποία οδηγεί σε κοινωνική ανισότητα και έπειτα σε παραβίαση των νόμων.Οι ένοχοι αυτοί είναι οι κεφαλαιούχοι ιδιώτες και οι πολιτικοί που τους υποστηρίζουν.

Δίνοντας ένα παράδειγμα : Η ιδιωτικοποίηση έχει σκοπό το ατομικό και όχι το κοινωνικό συμφέρον.Ο ιδιώτης παρά κάθε συμφωνία,έχει το δικαίωμα να απολύσει αν χρειαστεί για να αυξήσει το κέρδος του.Ένας άλλος τρόπος είναι οι χαμηλοί μισθοί.

Για να αποδεχτεί ο κόσμος την ιδιωτικοποίηση η οποία στοιχίζει στους φτωχούς θα έπρεπε να μην υπάρχει σωστός δημόσιος τομέας.Αυτό και κατάφεραν τα δυο μεγάλα κόμματα.Κατέστρεψαν το δημόσιο ίσως το χειρότερο στην Ευρώπη για να ζητήσει ο κόσμος ιδιωτικοποίηση,δηλαδή έλεγχο,αυστηρότητα και νόμιμη εκμετάλλευση.

Μόνη λύση είναι η κρατικοποίηση.Για παράδειγμα είμαστε πρώτοι παγκοσμίως στην ναυτιλεία.Εάν τα λεφτά αυτά δεν πήγαιναν στα χέρια των εφοπλιστών αλλά στα χέρια του κράτους τώρα θα είχαμε ξεχρεώσει κάθε ευρωπαϊκό χρωστούμενο.

Φυσικά ο μετανάστης θα συμφιλιωθεί μαζί σου εάν του φερθείς καλά και εάν έχει δουλειά.Απασχόληση μπορεί να δημιουργηθεί απ΄την κρατικοποίηση και απο ένα οργανωμένο δημόσιο.Όσο δεν υπάρχει αυτό και εξακολουθείτε να ψηφίζετε τους ίδιους είστε αντάξιοι της μοίρας σας.

Καταλάβετε ότι αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν δουλειά δεν θα έκλεβαν και δεν θα έκαναν κακό.Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας ακολουθήθηκε σωστή στρατηγική.Υπήρχαν ελεύθερες θέσεις εργασίας και απασχολήθηκαν μετανάστες.Αυτά γίνονται σε μικρές πόλεις ή νησιά.Αν είχαμε σωστή οικονομία δεν θα υπήρχε και εγκληματικότητα,ούτε αστυνομία δηλαδή για να προστατεύει τους ισχυρούς από κάθε είδους εξέγερση.Αυτό όπως καταλαβαίνετε κάποιοι δεν θέλουν να γίνει.

Σε πόλεις της Βόρειας Ευρώπης όπου δεν υπάρχει ανεργία δεν αντιμετωπίζεται κανένα μεταναστευτικό πρόβλημα και δεν υπάρχει ρατσισμός.Επίσης υπάρχουν πόλεις στις οποίες δεν υπάρχει αστυνομία! Αστυνόμος είναι ο πολίτης. Υπάρχουν μάλιστα περιοχές στις οποίες η αγορά δεν έχει εμπόρους. Υπάρχουν μόνο τα προϊόντα και εσύ ρίχνεις τα λεφτά. Δείτε ανωτερότητα.Τα άτομα δεν σκέφτονται ατομικά λέγοντας θα πάρω πολλά θα ρίξω λίγα.Σκέφτονται κοινωνικά και συλλογικά,αντιρατσιστικά και ανθρώπινα.
Και εμείς εδώ το μόνο που κάνουμε είναι να περηφανευόμαστε για την ιστορία μας!!!

Σαν χώρα θα μπορούσε να υπάρξει η υπέρτατη ευημερία.Πλεονεκτική θέση για ναυτιλία-είμαστε πρωτοπόροι αλλά τα κέρδη δεν πάνε σε εμάς.
Έχουμε μεγάλη γεωθερμική,ηλιακή και αιολική ενέργεια.Δεν τα εκμεταλλευόμαστε όμως επειδή δεν συμφέρουν τους μεγάλους.Φανταστείτε να μην πουλούσαν λιγνίτη και όλα να λειτουργούσαν φυσικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Δεν θα υπήρχε κέρδος.

Θέλω να καταλλείξω στο ότι ευθυνόμαστε εμείς για την οικονομική-κοινωνική-περιβαλλοντική παρακμή.

Αν κυβερνούσαν σωστά άτομα θα μπορούσαμε να έχουμε και διπλάσιο πληθυσμό στην Ελλάδα χωρίς κανέναν άνεργο και χωρίς εγκληματικότητα.

Και θυμηθείτε.Ήμασταν και εμείς μετανάστες.Είμαστε ακόμα.Η γη δεν ανήκει σε κανέναν.Ο καθένα έχει δικαίωμα να εγκαθίσταται εκεί που θέλει αυτός.Αυτό το δικαίωμα το εκμεταλλεύθηκαν οι Έλληνες.Η μισή Ελλάδα μένει στην Ελλάδα.Η άλλη μισή είναι μετανάστρια.

Φαντάζεστε να μας φέρονταν με τον τρόπο που τους φερόμαστε? Αναθεωρήστε για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :