8 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας.

Δέχτηκε την επίθεση των αστυνομικών, ενώ έπινε το ποτό του στα Εξάρχεια.

Ο 27χρονος Νίκος, θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 10 τουλάχιστον αστυνομικούς, όπως ο ίδιος περιγράφει, νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά και τρύπιο πνευμόνι, φρουρούμενος σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».Βρισκόταν σε μπαρ της περιοχής με την παρέα του, λίγες στιγμές αφότου τελείωσε ο κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς στα στενά των Εξαρχείων. Τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο, όπως μας είπε και ο ίδιος.

Ξαφνικά, 6 μοτοσυκλέτες με 12 άνδρες της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» έφτασαν στο σημείο. Χωρίς να πουν τίποτα, όρμησαν στην παρέα και άρχισαν να τους χτυπούν.

Ο 27χρονος νεαρός θυμάται ότι δέκα αστυνομικοί βρίσκονταν από πάνω του και τον χτυπούσαν. Θυμάται ένα χέρι να τον πιάνει από το λαιμό, να τον σηκώνει στον αέρα και να τον πετά στις πλάκες του πεζοδρομίου. Αμέσως μετά θυμάται έναν οξύ πόνο στα πλευρά. Είχε δεχτεί μια πολύ δυνατή κλωτσιά, με αποτέλεσμα ένα πλευρό να σπάσει και να του τρυπήσει τον πνεύμονα. Για να αποτελειώσουν, μάλιστα, τους υπόλοιπους της παρέας, τον έδεσαν σε ένα δέντρο!

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί λίγο νωρίτερα. Το βέβαιο είναι ότι δεν προέβαλε καμία αντίσταση, όταν οι οργισμένοι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του.

Μαζί με το Νίκο συνελήφθησαν πέντε ακόμη νεαροί, οι οποίοι επίσης χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς, πριν μεταφερθούν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Από τους γιατρούς της θωρακοχειρουργικής κλινικής, τα μέλη της οικογένειας ζήτησαν γραπτή γνωμάτευση, για… ευνόητους λόγους. Η απάντηση: «Εμείς δεν είμαστε ούτε δικηγόροι, ούτε δημοσιογράφοι».

Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια :