26 Αυγούστου 2009

Φάε το φαγητό σου.Το ετοίμασε η Μάμα Αμέρικα.

Φοβάστε περισσότερο έναν ξένο που σας προσφέρει καραμέλες από μια εταιρία που διψάει για χρήμα και απαιτεί να εμβολιαστείτε.
Σχεδόν πάντα η μορφή της συγκεκριμένης γρίπης εμφανίζεται μια ήπια μορφή.
Ας δούμε τι μας λέει η wikipedia :

Τον Μάϊο, οι περισσότερες από τις 284 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ήταν ήπιες.Στην Ιαπωνία έχουν αναφερθεί 1.048 περιπτώσεις με τη συνήθως ήπια μορφή γρίπης και κανέναν θάνατο.

Η συγκεκριμένη μορφή γρίπης δεν είναι επικίνδυνη για τον περισσότερο κόσμο παρά μόνο σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας,αναπνευστικά και όχι μόνο.

Το ότι θα υπάρξουν παρενέργειες εξαιτίας των εμβολίων είναι δεδομένο.Θα υπάρξουν όμως και δικαιολογίες που θα παίρνουν την ευθύνη απ΄τις βιομηχανίες και θα τις ρίχνουν στον ίδιο τον οργανισμό του ασθενή,ισχυριζόμενοι πως για τις παρενέργειες δεν ήταν υπεύθυνο το εμβόλιο.Απ΄την άλλη όμως και οι 8 φαρμακοβιομηχανίες έχουν καλυφθεί νομικά και μπορούν πλέον να εμβολιάσουν όποιον θέλουν χωρίς καμία απολύτως ευθύνη.

Το ότι κάτι δεν πάει καλά με την συμπεριφορά των βιομηχανιών και των κρατών είναι δεδομένο.Λαμβάνοντας υπ όψιν το πως εκδίδεται κανονικά ένα φάρμακο ή εμβόλιο μπορούμε να καταλήξουμε σε ορισμένα συμπεράσματα.

Εκτός απ΄τα πειραματόζωα-ανθρώπους που υπάρχουν σίγουρα,μια φαρμακοβιομηχανία έχει και άλλους τρόπους να δοκιμάσει το φάρμακο ή το εμβόλιό της.Βρίσκει απελπισμένους ασθενής (βλέπε AIDS) και αφού κλείσει συμφωνία,ο ασθενής ο ίδιος υπογράφει ότι θα δοκιμάσει το φάρμακο ή εμβόλιο παρά τις άγνωστες παρενέργειες,επειδή θέλει να γιατρευτεί.Η εταιρία επίσης αποζημιώνει τον ασθενή που παίρνει το φάρμακο.Στην ουσία δηλαδή λέει αυτά στον ασθενή : Σου δίνω λεφτά,υπογράφεις πως είναι δική σου ευθύνη να λάβεις το δοκιμαστικό φάρμακο και απο εκεί και πέρα εγώ βλέπω τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες αν υπάρξουν (που υπάρχουν σχεδόν πάντα).

Τώρα,οι παρενέργειες οι οποίες μπορεί να υπάρξουν σε έναν οργανισμό δεν είναι απαραίτητο να είναι άμεσες.Μπορεί να υπάρξουν μετά από χρόνια.Γι΄αυτό και κάθε φάρμακο κάνει χρόνια για να βγει στην κυκλοφορία.

Παρατηρώντας τη συνήθη συμπεριφορά των βιομηχανιών και συγκρίνοντάς την με την τωρινή συμπεριφορά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βιάζονται.Γιατί αλλάζει μια συμπεριφορά?Γιατί αλλάζει και το οικονομικό κλίμα.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες (Baxter International, Novartis μεταξύ άλλων) περίμεναν μία ώθηση ανάκαμψης εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε πρόθυμοι να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια μας για να κερδίσουν οι βιομηχανίες,
«Η έξαρση γρίπης των χοίρων θα ευνοήσει έναν από τους πιο κερδοφόρους και επιτυχημένους τομείς venture capital εταιριών των ΗΠΑ: Kleiner, Perkins, Caufield & Byers. Οι τιμές των μετοχών έχουν ανέβει ήδη για δύο από τις 8 εταιρίες με εταιρικό πορτφόλιο επενδύσεων στο χώρο της «άμυνας» για πανδημία και βιο-ασφάλεια. Η BioCryst, ανέβηκε κατά περισσότερο από 26%, στα 2.21$ ανά μετοχή και η Novavax, κατασκευαστής εμβολίων, εκτινάχτηκε κατά 75% στα 1.42$ ανά μετοχή με την πρώτη ανακοίνωση έξαρσης γρίπης των χοίρων στο Μεξικό.»


Να γιατί η συμπεριφορά των βιομηχανιών είναι διαφορετική.Επειδή είναι ο τρόπος τους για να αυξήσουν πάλι τα κέρδη τους μετά την οικονομική κρίση η οποία όπως λέει και ο Φρομ ξεσπάει σε κανονικά διαστήματα και με μαθηματική ακρίβεια.

Παλαιότεροι "απότομοι" και μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούσαν πάντοτε παρενέργειες.Ο αγώνας μιας φαρμακοβιομηχανίας είναι περισσότερο να καλυφθεί νομικά για να μπορεί να πουλάει συνεχώς και όχι να καθυστερήσει να θέσει σε κυκλοφορία τα εμβόλια λόγω των αναμενόμενων παρενεργειών,προχωρώντας σε χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες μειώνουν το κέρδος τους,μιας και υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών και όποιος ρωτήσει γιατί υπάρχει ανταγωνισμός του απαντάω ευθύς αμέσως μονολεκτικά : Καπιταλισμός.

Απαραίτητο για όλους μας είναι να καταλάβουμε ότι στη σημερινή κοινωνία το κέρδος είναι πάνω απ΄την ανθρώπινη ζωή.Ο τύπος κατάφερε να τραγικοποιήσει τη γρίπη παρουσιάζοντάς την ως θανατηφόρα.Και αυτό γιατί ο τύπος πληρώνεται ή δέχεται εντολές να την παρουσιάσει με αυτόν τον τρόπο.Θυμηθείτε τον Χατζηνικολάου που έλεγε δεχόμαστε εντολές απ΄την Ε.Ε για να παρουσιάσουμε την κρίση όσο πιο τραγικά γίνεται.

Σε μια καπιταλιστική κοινωνία τα ανθρώπινα δικαιώματα εξαφανίζονται σταδιακά και με προσοχή.Το δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας και επιλογής φαίνεται πως δεν υπάρχει στη Μασαχουσέτη.Το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό,εκτός αν κάποιος αρνηθεί και αναγκαστεί να μπει φυλακή ένα μήνα και να πληρώνει κάθε μέρα 1000$.Κάτι που είναι αδύνατον να γίνει.
Για αυτό έχει καταστραφεί η δημοκρατία μας.Επειδή ηγέτης της έγινε το κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :