24 Ιουνίου 2009

Κλείνοντας την τηλεόραση και τις εφημερίδες αρχίζει η ενημέρωση.

Το αίσχος της δημοσιογραφίας έγινε αντιληπτό.Όμως όπως γράφουν και στο τροκτικό υπάρχει συγκάλυψη και αλληλοκάλυψη των λαθών τους.Δεν έγινε συνάντηση μεταξύ Καραμανλή και Ερντογάν και το Βήμα καθώς και άλλες εφημερίδες αλλά το βήμα περιέγραψε λεπτομεριακά τη συνάντησή τους περιγράφοντάς την μάλιστα ως ψυχρή!Μια συνάντηση που δεν έγινε καν!

Τρία πράγματα πρέπει να μας προβληματίσουν.
1. Είναι έγκυρος τελικά ο τύπος? Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις μεγάλες εφημερίδες?
2. Γιατί τα κανάλια και οι άλλες μεγάλες εφημερίδες δεν δημοσίευσαν το φιάσκο?
3. Γιατί να περιγράφουν πάντα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ψυχρές? Γιατί να επικρατεί αυτή η ιδεολογία του διαχωρισμού και της εχθρότητας?
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εφημερίδες και τα κανάλια υποστηρίζουν ορισμένες ιδέες για εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων κατευθύνοντας τον ελληνικό λαό όπου αυτά θέλουν.Τα blogs είναι η μόνη έμπιστη πηγή ενημέρωσης.Και αυτό γιατί είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να λαδωθούν όλα.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πρετεντέρης επιτέθηκε στα blog την ημέρα των Ευροεκλογών.Άφησε υπονοούμενα και εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τα blogs ως μη έμπιστες πηγές ενημέρωσης.
Εδώ οι μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες έγραψαν αρλούμπες και αποδείχθηκε η απάτη τους.Τους κάλυψαν ΟΛΟΙ και ΟΛΑ τα στόματα έκλεισαν.Ως πότε θα συνεχίσουμε να τους πιστεύουμε?Είμαστε θύματα που ο τύπος τα χειραγωγεί όπως αυτός θέλει.
Αναρωτηθείτε ξανά αν υπάρχει λογοκρισία.Γιατί ο τύπος δεν είναι ανεξάρτητος αλλά εξαρτημένος και όλοι εκεί μέσα τα παίρνουν χοντρά για να μας κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :