21 Φεβρουαρίου 2009

Ρατσισμός και Ατομισμός!!!

Επανέρχομαι επιτέλους μέσα από την "κόλαση" της αδράνειας όπου παρέμεινα δέσμιος για καιρό. Επίσης, πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τους μυριάδες, χιλιάδες θαυμαστές μου και από τον συν διαχειριστή του ιστολογίου ο οποίος κατάφερε μόνος του να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο αυτό το εκπληκτικό μπλογκ.

Ας αρχίσω, λοιπόν, με κάτι γνωστό και ταυτόχρονα τόσο άγνωστο. Ένα φαινόμενο και μία διάθεση που μας διακατέχει όλους ανεξαιρέτως είναι Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.
Το απάνθρωπο, αυτό, φαινόμενο μαστίζει όλες τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και βασανίζει μία πληθώρα ανθρώπων που τυχαίνει να διαφέρουν σε κάτι!!!
Όλοι μας έχουμε μία προδιάθεση στο ρατσισμό. Ακόμα και το υποσυνείδητο είναι ρατσιστικό. Συχνά, δεν αντιλαμβανόμαστε ορισμένες κινήσεις μας οι οποίες φανερώνουν αυτό το ελάττωμα
Ακόμα, όμως και όταν το καταλαβαίνουμε δεν το παραδεχόμαστε...
Αποτελεί, ίσως την χειρότερη μορφή διάκρισης απομονώνοντάς τα άτομα και προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Και τώρα θα θέσω ορισμένα ερωτήματα. Γιατί θεωρούμε τους άλλους υποδεέστερους? Μήπως λόγω ανασφάλειας? Γιατί διαχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα τους και όχι ανάλογα με τις δυνατότητες τους? Γιατί απορρίπτουμε το διαφορετικό και αποδεχόμαστε το όμοιο?
Ούτως ή άλλως δεν περιμένω απάντηση γιατί οι μισοί από εμάς δεν παραδεχόμαστε πως ήμαστε ρατσιστές και οι άλλοι μισοί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε!!!

Όμως, είναι επιστημονικά, αποδεδειγμένο πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο κατά 99,9% .
Ουσιαστικά, λοιπόν, διαφέρουμε μόνο, κατά 0,01%. Γιατί, λοιπόν, διαχωριζόμαστε με βάση την διαφορετικότητα και δεν ενωνόμαστε με βάση την ομοιότητα... Αν ο καθένας προσπαθήσει να αποβάλλει ένα μικρό ποσοστό των διακρίσεων που τον διακατέχουν, τότε, σίγουρα, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος!!!

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και ο πίθηκος απο τον άνθρωπο κατά 0,1% διαφέρει...

Και το Δελφίνι απο τον άνθρωπο κάπου τόσο πάλι διαφέρει.

Δεν είναι επιχείρημα αυτό φίλε μου που παραθέτεις. Πρώτον γνώρισε σε βάθος την λέξη ρατσισμός απο που πηγάζει και όχι πως χρησιμοποιείτε απο την χαβούζα της παραπληροφόρισης και της δημαγωγίας. Δεύτερον ο όμοιος όπως τον αποκαλείς ειναι η συνδετική ομάδα που έχεις κοινή καταγωγή και κοινή πορεία. Η πολυπολιτισμική κοινωνία ειναι αδύνατο να σταθεί διότι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι. Είμαστε διαφορετικοί μα με ΙΣΑ και ΙΔΙΑ δικαιώματα. Αυτη ειναι η χρυσή τομή στην λανθασμένη ατραπό της σκέψης σου. Δεν σημαίνει πως επειδή εισαι διαφορετικός ως Έλλην και ως νέος με έναν μπλαγκλαντεζιανό πως θα τον μισήσεις. Το μίσος και τις έχθρες ανάμεσα στις φυλές ο ίδιος ο Πολυπολιτισμος τις προκαλεί. Μισούσε ποτέ κανέναν τον εκάστοτε Αλβανό προ του 1990 που δεν είχαμε αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα ; ΟΧΙ..μισούσε κανένας τον οποιοδήποτε "ξένο" πρωτού αλλάξη βιαίως η μορφή της κοινωνίας μας ; Σαφώς και όχι. Είμαστε διαφορετικοί και οφείλουμε να βοηθάμε σε Εθνικά επίπεδα όλους τους συνανθρώπους μας και τα αντίστοιχα Έθνη. όμως ΌΧΙ το να μπερδεύεται το κάθε Έθνος με άλλα και να υπάρχει προσπάθεια ενώσεως διαφορετικών πραγμάτων. Την διαφορετικότητα την θέσπισε η ίδια η φύση. Το φυλετικό μίσος η ανοησία των ανθρώπων...

Μην μπερδεύεις το μυαλό σου εξαιτίας της καφρίλας ορισμένων ηλιθίων. Στην παρούσα φάση δυστυχώς είναι αναγκαίο να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών διότι δεν αντέχει άλλους η χώρα. Εδώ είναι άνεργοι 1 στους 4 Έλληνες και θα πληρώνουμε και αλλοδαπούς ; Άνθρωποι είναι, καλύτερο μέλλον αναζήτησαν και αναζητούν...ΌΜΩΣ να μπορεί η εκάστοτε κοινωνία να τους φιλεξενήσει. Και η δική μας πλέον δεν μπορεί και ούτε μπορούσε εξαρχής της. Γιατί να μην γίνεται το αντίστροφο; Να βοηθάνε έμπρακτα τα κράτη σε παγκόσμια συνεννόηση τα ποιο φτωχά και όσα έχουν ανάγκη στην αναγέννηση τους ; Γιατί να πρέπει αυτοι οι πληθυσμοί να ξεσπιτώνονται και να έρχονται σε ξένες προς αυτούς κοινωνίες ; Γιατί ντε και καλά να αλλοιωθεί η Εκάστοτε ταυτότητα του κάθε Έθνους ;

Το ένα χέρι σου με το άλλο διαφέρουν ... εδώ δεν υπάρχει ομοιομορφία μεσα στο ίδιο το σώμα μας...Θα υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων ;

Προσεχε τα πρότυπα του συστήματος και την προπαγάνδα που λανσάρει με άκρως επιδέξιο τρόπο.

Είμαστε διαφορετικοί και είναι φυσικό μας δικαίωμα. Ειτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΙΔΙΟΙ. Ισα δικαιώματα ΝΑΙ σε κάθε πολίτη που ζει στην χώρα μας ανεξάρτητα το πως ήρθε . Ισα δικαιώματα και ίση μεταχειριση. Αυτό ειναι αν μη τι άλλο πολιτισμός. Εταιρον εκάτερον ομως.

Και για να λύσω μια μικρή σου σύγχιση... Δεν δικαιούνται οι Έλληνες να μισούν όσους ήρθανε στην πατρίδα μας παράνομα Η νόμιμα γιατι η ίδια η πολιτεία που ψηφίζουν τους άφησε να έρθουν (Και τους ταλαιπωρεί και τους βασανίζει κι όλας σε τραγικό βαθμό τους ανθρώπους αυτούς). Οφειλουμε να τους φερόμαστε όσο καλύτερα γίνεται και να τους υποδεκτούμε όσο ειναι εδώ. Και ακόμα και αν στο μελλον διώξουμε κάποιους οφείλουμε να το κάνουμε σωστά , με γνώμονα τον Άνθρωπο και να τους αποζημιώσουμε για όσα προσέφεραν στον τόπο μας.

Το κλειδί για υγεία σε κάθε κοινωνία ειναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.

Και αυτή πλεον ΔΕΝ υφίστατε.

Crux είπε...

Απ΄τις κυβερνήσεις να μην περιμένεις τίποτα φίλε Hierophant.Απλώς σκέψου ότι αυτά τα άτομα πήραν τα μπουγαλάκια τους και ήρθαν με ελπίδες εδώ.Εμείς δεν τους αποδεχτήκαμε ποτέ.Μπορούσαμε να το κάνουμε και ήμασταν και έτοιμοι.Απλώς κάποιοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν οι πόρτες των αποθηκών.Πως μπορείς να λες ότι ήμαστε όλοι ίσοι όταν λες ότι οι μετανάστες πρέπει να φύγουν απ΄την Ελλάδα.Αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και οι απόψεις σου το παραβιάζουν.Η μορφή της κοινωνίας μας δεν άλλαξε εξαιτίας των Μεταναστών αλλά εξαιτίας όλων μας.Άμα θέλεις να δεις άσπρες μέρες ψήφισε κάτι διαφορετικό.Ο μόνος λόγος που καταντήσαμε έτσι είναι η ανευθυνότητα των πολιτικών και η ασυναρτησία μας.Απλώς δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό και βρίσκουμε την εύκολη λύση της κατηγορίας.Αυτό που κάνουμε όλοι πάντα είναι να διώχνουμε τις ευθύνες απο πάνω μας.Η ταυτότητα του έθνους μας αλλοιώθηκε εξαιτίας όχι των μεταναστών αλλά των θρασύτατων εξουσιαστών ( βλέπε μπάτσους και πολιτικούς ).Η φιλοξενία είναι ένας τρόπος να αλλάξουμε την εικόνα μας.Αν υπάρχει Ελλάδα τώρα είναι γιατί την ανέστησαν άτομα ερχόμενα έξω απ΄αυτή. Στο ξαναλέω και οι μετανάστες να φύγουν τίποτα δεν θα αλλάξει. Απλώς θα βρουν σε κάποιον άλλο να ρίξουν την ευθύνη ( κομουνισμό,τρομοκρατία κλπ.)Και μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνω.
Το σπίτι σου ποιος το έχτισε ?
Στο λέω αυτό επειδή βλέπω πως εμμέσως πλην σαφώς δεν θέλεις άλλους στη χώρα.
Όλες οι χώρες δέχονται μετανάστες,απλώς η δικιά μας είναι μια απ΄τις υπανάπτυκτες και ο ρατσισμός ζει και βασιλεύει.Υπάρχουν και φιλόξενες χώρες και οργανωμένες.
Η αλήθεια είναι πως όσο λείπει η ενότητα και η αγάπη μεταξύ όλων μας θα είμαστε πιόνια των μεγάλων θα φαγωνόμαστε μεταξύ μας και θα πάμε κάθε μέρα προς το χειρότερο.
Αυτά από εμένα.