21 Φεβρουαρίου 2009

ΌΧΛΟΣ ΚΑΙ "ΦΛΩΡΟΙ"!!!

Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί καθημερινά είναι η προσπάθεια των νέων αρχικά, να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και στην συνέχεια να βρουν που ανήκουν!!!
Εδώ γίνετε το τραγικό λάθος! Το σύνολο των εφήβων επιλέγει να ακολουθήσει το πλήθος και να ενταχθεί στην πλειονότητα. Έτσι, οι νέοι καταφεύγουν σε λάθος παρέες και επομένως, σε λανθασμένο και εσφαλμένο τρόπο διασκέδασης!!! Βέβαια, ορισμένες φορές, ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής εκφράζει τα νέα παιδιά αλλά, δυστυχώς, συχνά εμείς(οι νέοι) ακολουθούμε το ρεύμα για να είμαστε "in fashion" για να αποφύγουμε την απόρριψη!
Όμως, υπάρχουν άτομα τα οποία επιλέγουν να μην γίνουν μέλη της παράλογης νοοτροπίας και της ασύδοτης διασκέδασης. Οι λεγόμενοι "μαμούχαλοι" αντιμετωπίζουν την απόρριψη από το πλήθος γιατί έτσι αντιμετωπίζεται ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.
Ποιοί, όμως, είναι οι ευτυχισμένοι και ποιοι σφάλλουν?
Συχνά, οι σκεπτόμενοι "σπασίκλες" είναι αυτοί οι οποίοι αναλογίζονται, πράττουν και πετυχαίνουν!!! Αυτοί διαθέτουν την νοητική και ψυχική δύναμη να χειραγωγήσουν τον όχλο και να αλλάξουν τον κόσμο!
Το παρακάτω ρητό εκφράζει, πλήρως, όσα προανέφερα και δίνει ένα γερό χτύπημα στους "κοιμώμενος" της καθημερινότητας: "ΓΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΓΕΛΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΌΛΟΙ ΤΟ ΊΔΙΟ!!!

4 σχόλια :

Crux είπε...

Να προσθέσω ότι όλοι είμαστε το ίδιο και όλοι έχουμε κάτι διαφορετικό,απλώς οι περισσότεροι υποτιμούν τον εαυτό τους και προτιμούν τον συρφετό.

CoNsTrUcToR είπε...

+1!!! respect gia to ar8ro!! sumfono apoluta se ola!! Alla 8elo copyright gia tin teleutaia frasi!!:P

Ανώνυμος είπε...

Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και αυτή ειναι μια καθολική αλήθεια. Όμως δεν είμαστε ίδιοι σε καμμία των περιπτώσεων. Άλλο ισότητα δικαιωμάτων και αξιοκρατία και άλλο ισοπέδωση Εθνική, Προσωπικοτήτων κ.ο.κ . Έχουμε το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και πρέπει να το προασπίζουμε με κάθε μέσο και τρόπο... Ισα δικαιώματα ναι , Ιδιοι όμως δεν είμαστε. Τώρα για το άρθρο ...Σωστά δομημένη σκέψη, άψογη γραφίδα μα διαφωνώ στο εξής. Δεν είναι όλοι οι σπασίκλες όπως τους αποκαλείς οι επιτυχημένοι του μέλλοντος. Οι περισσότεροι σπουδαγμένοι σε κάθε τομέα που αφιερώνονται σε αυτό καταλήγουν να γίνονται έρμαια της εκμετάλευσης του εκάστοτε συστήματος η εταιρείας. Δεν σε βλέπουν ως τίποτα περισσότερο εκτός απο μια μονάδα παραγωγής "εργου" και για αυτό και αμοίβεσαι και αδρά με τίμημα την ίδια σου την προσωπική ζωή και ελευθερία. Εκτός αυτού, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες και όσοι πετυχανε δεν ήτανε "σπασίκλες" αμα το κοιτάξεις ποιο διεξοδικά. Όλα θέλουν μέτρο και σκέψη. Στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος αλώβητος απο την συνεχιζόμενη προπαγάνδα των καθηγητών και των βιβλίων. Τα φροντιστήρια βοηθάνε στην σωστή απορρόφιση της γνώσης και ανάλογα τον εκάστοτε καθηγητή του φροντιστηρίου τα παιδιά λαμβάνουν και την "άλλη" άποψη. Κατ ουσίαν δεν έχουμε "παιδεία" αλλά "Τεχνοκρατική" και υλιστική εκπαίδευση . Η παιδεία απέχει αιώνες απο την σημερινή ξεφτίλα και οι καθηγητές σε ενα τραγικό ποσοστό είναι εμπαθής, προσκείμενη σε συγκεκριμένους ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους και απαράδεκτοι προς διδασκαλία διότι δεν υπάρχει δομή προς αυτή την κατεύθυνση. Απλα να έχεις κάποια πτυχία και παλαιότερα και "μέσο" και διορίζεσαι καθηγητής. Απο τότε που ο Δάσκαλος-καθηγητής έγινε επάγγελμα ενώ είναι μέγιστο λειτούργημα άρχισε η αρχή του τέλους. Τέλος...

Οι νέοι και ειδικά τα παιδιά είναι πάντοτε σκληροί προς το "Διαφορετικό"... Το ζητούμενο είναι ο κάθε ένας νέος να γεμίζει με αρχές, αξίες και ορθό τρόπο σκέψης (και κριτική σκέψη πανω απο όλα). Αυτα το σύστημα ΔΕΝ τα δίνει στους νέους.

Ειτε είσαι σπασίκλας είτε του όχλου της μόδας όπως λες δεν σε κάνει "Ανθρωπο" .

Να είσαι καλά και συνέχισε την εξαίρετη προσπάθεια σου !

Crux είπε...

Θα συμφωνήσω μέχρι ένα σημείο.Όντως έχουμε διαφορές.Εγώ το δίνω έτσι που εννοώ πως όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανάγκες και πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε αντί να φαγωνόμαστε.Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι εθνικές και θρησκευτικές διαφοροποιήσεις.Θέλω να πω ότι δεν μου αρέσει όταν νοιώθουμε ανώτεροι εξαιτίας του έθνους ή της θρησκείας.Είμαι υπέρ της ελεύθερης ανάπτυξης προσωπικότητας.Συμφωνώ πλήρως ότι η παιδεία είναι απαράδεκτη αλλά δεν είναι οι νέοι που δεν τους αρέσει το διαφορετικό.Ίσα ίσα οι νέοι έφεραν τις αλλαγές και τις ανατροπές.Χωρίς αυτούς θα είχαμε ακόμη χούντα.Οι μεγάλοι δεν μπορούν να αποδεχτούν με τίποτα την αλλαγή.