18 Φεβρουαρίου 2009

Χουντική παιδεία

Επηρεασμένος αλλά πάνω απ΄όλα νευριασμένος απ΄τα λόγια της φιλολόγου μου που είναι επίσης και άτομο της εκκλησίας αποφασίζω να παραθέσω τα λόγια της!
"Όλοι οι κλέφτες,οι εγκληματίες,οι δολοφόνοι είναι άτομα που έχουν παρεκλίσει απ΄το Θεό.Βλέπετε αυτούς τους κλέφτες,τους βάζουν φυλακή για 20 χρόνια και μένουν μέσα για 5 πληρώνοντας για την έξοδό τους.Οι τιμωρίες πρέπει να είναι μεγαλύτερες.Είναι άτομα που δεν υπολογίζουν τίποτα και τα κάνουν όλα απο μίσος,ναρκωτικά,συμφέρον.Έχουν σκοπό να βλάπτουν κόσμο και προσπαθούν να παρασύρουν και εσάς.
Θα ακούσατε στην τηλεόραση ίσως για κάποιον μοναχό ο οποίος εντάξει δεν λειτούργησε σωστά.Πρέπει όμως να ξέρετε πως αυτά τα άτομα έχουνε μεγαλύτερους πειρασμούς από εμάς και πρέπει να συγχωρούνται.Κάποιος είπε αντί να χτυπήσουν το άτομο χτυπάν το θεσμό.Και πως είναι δυνατό να φερόμαστε άσχημα στους πλούσιους οι οποίοι ΜΟΧΘΗΣΑΝ* για να φτάσουν σε αυτό το σημείο,διάβασαν μορφώθηκαν.Ποιος είσαι εσύ που θα ενοχλήσεις τον ίδιο και την οικογένειά του.Αυτός κουράστηκε για να φτάσει σ'αυτό το σημείο"

Λοιπόν κυρία φιλόλογε δεν είναι έτσι...



Και μιας είναι και της εκκλησίας ας παραθέσω τα λόγια κάποιου περισσότερου σοφού σαφώς απ'αυτήν.
Πιο έυκολα περνάει καμήλα απο βελονότρυπα παρά πλούσιος στη βασιλεία του Θεού.
Ας θυμηθούμε ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ πότε φέρθηκε βίαια ο Χριστός.Μήπως όταν είδε το χάλι τι εκκλησίας?ΜΗΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ?Όλα είναι σχετικά λοιπόν!Όταν υπάρχει φτώχεια και βλέπεις εκπρόσωπο της εκκλησίας να πλουτίζει και καμιά κυβέρνηση να μην το σταματά και καμιά εκκλησία να μην τον διώχνει..Δεν φυλακίστηκε,δεν βιάστηκε δεν έφαγε ξύλο δεν είδε τον ήλιο ριγέ.ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ!Αποδεικνύεται η διαφθορά η βρωμιά και πιο λαϊκά η βρώμα της εκκλησίας,των ανωτέρων και των περισσοτέρων γιατί πάντα οι λίγοι ξεχωρίζουν.
Ε ναι λοιπόν.Ότι κι αν προσπαθεί να μου φυτέψει η παιδεία σας εγώ θα υπερασπίζομαι τις απόψεις μου,ελπίζω πως θα υποτάξω το χρήμα,εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου αν περάσω από αυτή τη διαδικασία να νικήσω και να μείνω έντιμος και τίμιος σε έναν κόσμο που η θρησκεία διαφωτίζει,η εκκλησία σκλαβώνει,το χρήμα κυριεύει και η ανθρωπιά πεθαίνει.
Όποιος έχει δυο χιτώνες δίνει τον έναν.
Οπότε δεν δικαιολογείται η ύπαρξη πλουσίων τη στιγμή που ο ένας στους δυο πραγματικά ΜΟΧΘΕΙ.Το να γίνεις πλούσιους είναι πανεύκολο αν σου δοθεί η <ευκαιρία> και διεφθαρθείς,εξαπατήσεις,αγνοήσεις τον άλλον.Α! και όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες,οι πρόεδροι των ομάδων αλλά και οι ποδοσφαιριστές κολυμπάν στη μόρφωση,μην μου πεις πως δεν το ήξερες?Ο Ρουβάς μοχθεί! τραγουδάει ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να τραγουδάς?
Η μήπως ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι εργάτης,να δουλεύεις ίσα για να ζεις με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα βλέποντας τους συναδέλφους σου να πεθαίνουν απ΄τα ατυχήματα και τις πανάθλιες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας?
Δεν είναι Θεός αυτό που πιστεύετε.Είναι ο εαυτός σας.Είναι το είδωλό σας.Το φτιάχνετε εσείς όπως θέλετε.
Απ'τη στιγμή που πέθανε το αυτονόητο πέθανε και η λογική.Ντρέπομαι για την παιδεία μου,ντρέπομαι για την αδιαφορία μου την άγνοια μου και την ψυχρότητά μου που εσείς σκόπιμα μου δημιουργήσατε.
"Δεν το πιστεύω αλλά ακόμα κι αν υπήρχε Θεός με τόσο μίσος θα΄θελε να μας ξεχάσει"Ραψωδός Φιλόλογος

«Αναγκαζόμασταν να δουλεύουμε από τις επτά το πρωί ώς τις τρεις τα ξημερώματα για 35 ευρώ το μήνα», μας είπε η Παρκάτι, μια εργάτρια 32 χρόνων από την Ινδονησία, την οποία απέλυσαν το 1999 επειδή ήταν εκ των διοργανωτών απεργίας στο εργοστάσιο όπου δούλευε επί επτά χρόνια και απασχολεί 5.500 εργάτες ακόμη, με αιτήματα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την πληρωμή των υπερωριών τους και ένα μισθό που θα τους επιτρέπει να ζουν. Σήμερα, ο μισθός στο εργοστάσιο είναι της τάξης των 64 ευρώ.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

σε ακρετα απο τα παραπανω συμφωνω αλλα δεν πρεπει να ξεχασω οτι ειναι πολυ μα πολυ ευκολο να κατηγορεις τους αλλους οπως στην συγκεκριμενη περιπτωση ο ρουβας!Σε καμια περιπτωση δεν τον υποστηριζω αλλα δεν χρειαζεται να τα ισοπεδωνουμε ολα!|ΜΕΡΙΚΟΙ αξιζουν τα λεφτα που παιρνουν και ο ρουβας πραγματικα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος απο καποιους καποιες αλλες οπως η μπεζεντακου και διαφορα αλλα νουμερα!

Crux είπε...

Αν και η απάντησή μου έρχεται μετά απο 2 μήνες μιας και τώρα είδα το σχόλιο ελπίζω να το δεις.Απλώς έδωσα ένα παράδειγμα με το πως κάποιοι πλουτίζουν κάνοντας κάτι που αναμφισβήτητα δεν είναι κουραστικό.
Φυσικά υπεύθυνοι είμαστε αποκλειστικά εμείς.Δεν είναι δυνατόν για μια παρουσίαση στο X-factor να παίρνει 30 χιλιάρικα.Απλώς είχα την ατυχία να πέσω σε υποστηρικτή(ή υποστηρίκτρια) του Ρουβά :P